|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 1:54 pm Naslov sporočila: LabView pomoč |
|
|
zdravo
zanima me če ima kdo več izkušenj iz labview-a. sam uporabljam različico 7.1. izdelal sem si merilni sistem, problem pa imam pri izdelavi poročila. naredil sem da mi na začetku zapiše meritve v txt datoteko in potem še enkrat po nekem času. tu imam problem ker mi dvakrat ponudi mesto za shranjevanje in ime datoteke, sam pa bi rad to naredil le ob začetku programa, da bi le ta nemoteno delal naprej. zanima me tudi kako napravit poročilo da ga labview shrani v Excel v neko zgledno obliko. našel sem da obstajajo nekakšni report toolkiti, zanima me pa kako se da to narediti brez tega.
hvala
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj takega kot je v priponki excel že čisto normalno odpre - za generiranje pa tudi ni preveč težaven. Gre za navaden csv format.
Da ga odpreš v excelu spremeni končnico.txt v.csv
Lp
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
test.txt |
Velikost datoteke: |
380 Bytov |
Downloadano: |
26 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbogomir Član

Pridružen-a: Tor 13 Apr 2004 13:58 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.17 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Datoteko odpri na začetku programa z Open/Create/Replace File.vi. Za vse naslednje operacije z datoteko uporabi referenco, ki ti jo vrne ta VI. Datoteka bo ves čas odprta. Če te to moti pa za vsa nadalnja odpiranja iste datoteke uporabi izhod new file path in ga priključi na vhod file path, ko boš v naslednji iteraciji odpiral datoteko.
Pišeš lahko v tekstovno datoteko. Polja loči z vejico, tabulatorjem ipd... Tako datoteko boš lahko uvozil v Excel. Obstaja tudi možnost, da preko ActiveX, vrednosti pišeš direktno v celice v Excel dokumentu. Malo pobrskaj po net-u. Jaz uporabljam Report Generation Toolkit, tako da takega VI-ja nimam.
LP, Mirko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja samo pisanje v txt mi je jasno, bi pa rad naredil recimo da bi dobil podatke direktno v excel, ki bi bili razporejeni. bom še malo preučil zadevo pa bomo videli.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbogomir Član

|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na http://www.ni.com za kakšen primer. Večina primerov je za novejše LabVIEW verzije. Tole ti mogoče pomaga.
LP, Mirko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
hvala za tole mi bo kar pomagalo
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kako bi string zapisal v txt. Imam verzijo 7.1. Float vrednost mi zapiše, string pa ne...
Vrednosti berem preko RS232 v string zapisu (1.234*E-05) , poleg nje bi zapisoval še datum in uro, ki sta prav tako v string formatu...
Vsaka pomoč dobrodošla.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbogomir Član

|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
poule je napisal/a: |
Mene pa zanima, kako bi string zapisal v txt. Imam verzijo 7.1. Float vrednost mi zapiše, string pa ne...
Vrednosti berem preko RS232 v string zapisu (1.234*E-05) , poleg nje bi zapisoval še datum in uro, ki sta prav tako v string formatu...
|
Ne razumem prav dobro v čem je problem - zapis v datoteko ali format zapisa, ki ga prebereš preko RS232. Niz, ki ga prebereš preko RS232 najprej pretvori v zapis s plavajočo vejico, nato formatiraj v niz z želenim številom decimalnih mest. Temu nizu dodaj še čas in zapiši v datoteko.
Če ti format zapisa s potenco ustreza, lahko samo odstraniš znak '*'. Pretvorba v plavajočo vejico sploh ni potrebna.
Pripenjam še sliko, ki v tekstovno datoteko zapiše eno vrstico.
LP, Mirko
|
4.34 KB |
Pogledana: |
12615 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole je zelo pomagalo. Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
scado imamo narejeno v Labview. PC je bil obupno počasen, zato smo kupili novega, Fujitsu-Siemens, se pravi, firma. Rezultat: PC dela normalno dokler ne zaženeš tistega *.vi , potem pa spet počaaaaasi. Scada dela ok, le ostale stvari so močno upočasnjene - odpiranje/zapiranje programov, da o ohranjevalniku zaslona sploh ne govorim, sem ga kar izklopil.
Se to dogaja pri vseh Labview-ih ?
S čim bi izmeril hitrost PC-ja brez in z Labview ? "Obupno počasi" in "normalno" nista ravno neki enoti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbogomir Član

|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 7:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako obnašanje računalnika je ponavadi posledica uporabe while (ali for) zanke v kateri ni nobene zakasnitve (Wait (ms) ali Wait Until Next ms Multiple). Zakasnitev omogoči jedru OS preklop med nitmi in tako omogoči izvajanje tudi drugih procesov. For ali while zanko brez zakasnitve uporabljaj samo za stvari, ki se zaključijo hitro (npr. izračuni, sortiranje, itd...) in ne vplivajo na odzivnost uporabniškega vmesnika. V vse ostale zanke, ki se izvajajo dlje časa ali pa kar dokler *.vi teče pa dodaj enega izmed zgoraj omenjenih blokov. Čas določi glede na namen zanke. Če gre za zanke, ki upravljajo z uporabniškim vmesnikom ja 100ms čisto dovolj hitro. Če pa zares potrebuješ hitro izvajanje zanke pa izberi čas 0ms. Klic Wait (ms) z časom 0ms prav tako omogoči preklop izvajanja kode v drugo nit.
Z upoštevanjem teh pravil moje LabVIEW aplikacije ne upočasnijo delovanja računalnika, čeprav so sestavljene iz več kot 1000 VIjev.
lp, Mirko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovor; ga bom posredoval programerju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2011 6:58 am Naslov sporočila: |
|
|
pa imam merljivo veličino za "normalno" in "počasi": tokovna klešča na 230V.
- UPS, monitor in PC brez scade: 0,81A (186,3W; 1631kWh/leto)
- scada deluje: 1,01A (232,3W; 2034kWh/leto; 20% več.)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
4AllDemolition Član

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2007 15:35 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.74
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2011 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko, bi si temo izposodil za eno težavo, ki jo imam z LV-jem.
Z USB-6008 NI merim izhodno napetost merilne celice sile, to dela brez problemov.
Težavo imam kadar nastavim pogoj, pošlji SMS kadar prekoračiš npr. 50kg takrat se zgodi da dobim 6 sms sporočil, namesto enega samo.
In zdaj vprašanje kako bi postavil flag-zastavico kadar je sms poslan in odmaknil flag kadar teža pade na 0 oz. kadar začne teža padat.
|
16.52 KB |
Pogledana: |
56 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2011 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno potrebuješ debounce, očitno rabi senzor nekaj časa da se ustali. Predlagam, da narediš timestamp output (array) izmerjenih vrednosti in ugotoviš če je v tem problem.
Potem pa dodaš pogoj, da mora teža presegati 50kg n zaporednih meritev, pa je.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni