|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 10:40 pm Naslov sporočila: LED diplay- vidljivost na sončni svetlobi |
|
|
Za potrebe hobija sem si izdelal merilnik vrtljajev letalske elise.
Za prikazovalni displaj sem uporabil LED displaye KINGBRIGHT - SC03-12GWA, 0.3", GREEN.
Moti me to, da se v direktni sončni svetlobi na LED prikazovalnik zelo težko odčitava podatke. Kako bi rešil to zadevo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 12:16 am Naslov sporočila: Re: LED diplay- vidljivost na sončni svetlobi |
|
|
legenda je napisal/a: |
Za potrebe hobija sem si izdelal merilnik vrtljajev letalske elise.
Za prikazovalni displaj sem uporabil LED displaye KINGBRIGHT - SC03-12GWA, 0.3", GREEN.
Moti me to, da se v direktni sončni svetlobi na LED prikazovalnik zelo težko odčitava podatke. Kako bi rešil to zadevo ? |
Živjo,
edina rešitev, ki jo jaz vidim, je ta, da daš display v neko globino, torej okoli neke skatle, da sonce direktno ne sveti na display. Jaz sem poskušal z vsemogočimi displayi (transflektivno, oled, navadni, 7 seg, ..), pa na soncu nič ne dela ok, je treba zagradit svetlobo in pomaknit display čim globje.
lp mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 7:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi s črnim ali rdečim pleksijiem pred displaji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bumbar Član

Pridružen-a: Sre 28 Okt 2009 20:25 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.33 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlažje boš tole rešil z LCD display-em. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 1:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojstru, ki se ukvarja z obdelavo pleksi stekla sem se po preizkušanju odločil za temnorjavo obarvano pleksi stekelce, s tem pa je moj merilnik dobil novo uporabno vrednost saj je display dokaj lepo berljiv tudi na direkni sončni svetlobi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni