|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.56 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2010 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem lahko prebral je res DW010, ker je zelo težko berljivo pa še neke pikice so zraven. Sam tudi nisem našel nič temu podobnega na internetu, sem pa prej našel take 6-pinske regulatorje za LiIon celice npr. tole, ki merijo napetost in tok polnjenja.
Bom pozneje narisal približno shemo v Eaglu, ker bi se iz slike preslabo videlo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako izlgeda tale zaščita za Li-Ion baterijo, ki mi nagaja.
Namesto Q3 je bil prej 7002 (verjetno MOSFET), zato sem dodal še 2k upor v bazo, ko sem ga zamenjal z BC547. Element X je takšne oblike kot tranzistor, vendar se pri merjenju z multimetrom ne obnaša tako. Oznaka na njem je 1AM. Izhodni tranzistor je verjetno tudi MOSFET, vendar to nima veze saj deluje v redu. C1 in C2 sta pa SMD in brez napisa, tako da kaj več o njima ne morem povedati. DW010 verjetno ni zanič, saj ima še vse originalne funkcije, razen tega, da prepozno odklopi polnjenje.
Če se komurkoli to zdi kaj znano, mogoče kako bi se dalo tukaj nastaviti tok oz. napetost odklopa polnjenja, bi prosil za nasvet.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
58.05 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi se malo poigral z R1, R4, R6 in R8 , drugega tako ni. Poskusil bi z malo večjimi vrednostmi ter polnil kondenzatorje . Tam na BAT pride baterija, na OUT pride pa kaj?
C3 in R5 je pomojem nek filter, R2 in LED1 je za indikacijo... drugo mi ni znano . Bo še kakšen drug kaj predlagal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2010 3:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Emm ... kaj pa če je regulacija OK in ti eden izmed tranzistorjev 'pušča' ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2010 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
OUT je izhod za motor in druge porabnike, torej zaščita pred preizpraznitvijo. LED je za indikacijo polnjenja ja.
Sedaj sem našel 1AM, ki naj bi bil NPN tranzistor, priključen tako, kot sem narisal. Včeraj sem se malo igal z upori (vzporedno sem vezal 1k) in je v primeru, ko sem ga vezal vzporedno z R6, napolnilo kondenzatorje na 8V (iz 6V napajalnika).
V zgornjem delu mislim, da sta oba tranzistorja v redu, saj se je enako obnašalo, če sem sestavil ta del na protoboardu, tako da edini krivec ostane ta 1AM, ker ga z multimetrom ne morem izmeriti kot tranzistor. Bom še malo počakal, če bo kakšen drug predlog, če ne pa ga zvečer zamenjam. Res je tudi, da sem okrog njega nekaj lotal, ko sem popravljal maso in je možno, da se je poslovil na podoben način kot 7002, ki sem ga moral menjati.
Edit: še enkrat sem premeril 1AM in izgleda da je OK. BC in BE sta ob 790mV.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni