|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
antoni je napisal/a: |
... zal je to samo vse biznis. Avto je tako narejen da se z njim "lahko" dela prekoracitve omejitev hitrosti, pa se pritozi na proizvajalce zakaj leti avto cez 200km/h. |
Pritožiš se lahko, če gre avto več kot 250km/h. To je namreč največja dovoljena hitrost v EU.
Drugače pa lahko omejitve še danes kršiš s 50 let starim FIČOtom. Je zato kriva tovarna v Kragujevcu?
Kdo je potem kriv za neprilagojene hitrosti? Meni se zdi, da samo voznik!
antoni je napisal/a: |
...kar se pa smiselnosti znakov tice pa poskusaj preko krajevnih skupnosto pa do institucij, ki se s tem ukvarjajo jaz pac tako "pametujem", in vozim po predpisih ( v glavnem zmeraj) |
Tudi to nisi napisal pravemu. Skoraj moj sosed in sošolec še iz OŠ danes sedi v upravi DARSa in je hkrati župan občine, ki se že nekaj let vsako jutro v prometnih poročilih na vseh radijih omenja kot kraj zastoja prometa proti LJ ...
In kaj mi to pomaga? Nič! Ker država ne nadzira svojih VDjev in ostalih državnih uslužbencev. Ko ti enkrat pridejo na stolček pa so bog in batina in ne jeb*jo nikogar več - samo da jim mesečno kapne v žep vsaj 10k€. Lep dokaz je njegov forum, ki ne dela več odkar je bil izvoljen za župana: http://www.lokalnevolitve.si/bostjan-rigler-zupan-obcine-skofljica-p-189.php
Če se vrnem k omejitvam hitrosti na cesti ... tudi jaz že desetletja prilagajam hitrost po zakonskih omejitvah. Res pa se večinoma držim le ene: PRILAGODI HITROST RAZMERAM!
In k sprotnemu seznanjanju z "razmerami" mi poleg vida veliko pomaga tudi radar detektor  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomzi007 Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29 Prispevkov: 94 Aktiv.: 0.40 Kraj: Hoče
|
Objavljeno: Sre Mar 04, 2009 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
In k sprotnemu seznanjanju z "razmerami" mi poleg vida veliko pomaga tudi radar detektor  |
Katerega pa imas, si zadovoljen?
Ni takrat ko detektor zazna laser ze prepozno?
LP _________________ Nebo je črno, Zemlja je modra... J.Gagarin
Tomzijev page:
http://tomzi.org |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kuharandrej1 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 19:06 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.15 Kraj: mb
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lp.
Merilne table merijo-pokrivajo določeno površino. Točnost je odvisna od zunanjih vplivov( dež, tema...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam točno ta radar detektor
http://www.autobra.co.uk/shop/product_info.php/products_id/429?gclid=CMOP7qT_s48CFQ9PMAodRTsoKw
Rešil me je že 3x s tem se je tudi odplačal,... je pa zadeva taka, da se moraš na detektor kar navadit, saj ti recimo po LJ piska na vsako ki je godna tisti trenutek,....
No ja na vse možne senzorje, kar s časom postane popolni avtomatizem in si pozoren samo na tisto kar je novega na poti na kateri že točno veš kje bo piskal,...
So pa danes že novejši modeli na voljo in imajo tudi vgrajene GPS-je da lahko markiraš določene motilne signale in tudi markiraš stacionarne radarje, da te prej opozori da se približuješ radarju,...
Drugače pa bo naslednji radar detektor za moje pojme uporaben takrat, ko mu bom jaz nastavil 3 kategorije do katere hitrosti naj mi sploh nič ne javlja,... s tem bi se znebil kar dosti piskanja,...
Nazadnje urejal/a Tidra Čet Maj 06, 2010 12:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti daješ 300€ za tako sranje, da te policaji ne bodo "dobili". Verjemi mi, bodo te. Samo verjetno ne policaji ampak kakšen star pijanček. Veliko bolj uporaben bi bil "pijanček na cesti" detektor, kot pa radar detektor...
BTW:
Citiram: |
Power Requirement
· 12VDC, Negative Ground
· SmartPlug (included) |
Kakšen je positive ground? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
"Negative ground" boš našel napisano na večini avtoelektronike in pomeni, da je -pol akumulatorja na ohišju. Stari Jaguarji, naprimer, so imeli obratno, +pol je bil na pločevini... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko ti enkrat "detektor" zapiska, si bil že pomerjen. In položnica se že printa.
V Avstriji ti pa sploh ne pomaga, ker se slikajo "v rit".
Stran vržen denar. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Ko ti enkrat "detektor" zapiska, si bil že pomerjen. In položnica se že printa.
V Avstriji ti pa sploh ne pomaga, ker se slikajo "v rit".
Stran vržen denar. |
S tem se jaz v celoti ne bi strinjal, ker ni čisto tako.
1.) radar, ki meri s pomočjo doplerjevega efekta ima snop določene širine in deluje na tem principu, da se zmeri vstopna in izstopna hitrost iz tega snopa, ki ne sme odstopati več kot nekaj %, ker če odstova za več kot je dovoljeno meritev ni veljavna, kar pomeni, da dejansko lahko zaviraš ali pospesuješ, če imaš tako zmogljiv avto. Predvsem je zelo odvisno kako radar postavijo, bolj kot meri v daljavo, se pravi da je beli Kangoo postavljen usporedno s cesto, večja je verjetnost da ga boš pravočasno zaznal.
2.) Laserski merilnik, po pogovoru s policisti je verjetnost, da te izmeri z laserjem iz prvega poizkusa zelo majhna, tako da ponavadi proba vsaj 2, 3, 4 x med vsakim pa je nekaj malega časa, ki se v praksi, ko si navajen na radar detektor izkaže za dovolj, da zmanjšaš hitrost, potem je pa tu v igri še policijski pohlep, ki se lahko zgodi, ko policist ni zadovoljen z meritvijo in proba še enkrat v upanju, da bo izmeril več, in ti veselo že zmanjšal hitrost,...
3.) vsi stacionarni radarji iz LJ proti KP in nazaj so tako postavljeni da jih zaznaš že od daleč,...
Pa da ne bo pomote, ne uporabljam radar detektor zato, da bi brezglavo divjal po cestah, ampak zato, ker je naša zakonodaja in smisel predpisanih hitrosti tako butasto napisana, da ne mislim zaradi 10km/h prekoračitev plačevati in filat državne blagajne,...
PS: se opravičujem zaradi velikih začetnic, ki jih nisem uporabljal, a to je zgolj navada iz večine drugih forumov, kjer to pravilo ne velja, če stavke pišeš v nove vrste, se bom potrudil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Radar detektor... hmm... če gre res za tistih 10 ali 20 km/h potem OK, ampak potem to pride v navado in ta navada se lahko prenese še na vožnjo po naseljih.
Nič nimam proti malce prehitri vožnji na avtocesti, kadar ni gost promet, v naseljih pa ne odobravam prehitre vožnje.
Slabe navade nikoli niso v redu, tako pri vožnji kot pri pisanju
Tidra je napisal/a: |
PS: se opravičujem zaradi velikih začetnic, ki jih nisem uporabljal, a to je zgolj navada iz večine drugih forumov, kjer to pravilo ne velja, če stavke pišeš v nove vrste, se bom potrudil. |
Slaba navada
Namesto, da si na koncu napisal opravičilo, bi v tem času lahko popravil velike začetnice kot da bi pluval sam po sebi ampak zaradi nekaj velikih začetnic niti nismo opazili, ker je besedilo lepo pravilno napisano, tako da ni tako hudo  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
@reber
Vsak naj pri sebi presodi kako hitro in kako vozi po cesti jaz za sebe vem in tudi vem, da je omejitev hitrosi nujno potrebna, samo kar je pa nesmisel je pa pač nesmisel,...
PS: danes sem napisal veliko prispevkov in vse sem pisal z malo začetnico, pa sem jih tudi kar nekaj že popravil,... po drugi strani imajo pa nekateri res veliko časa za barvanje teksta, bi bilo pametno naslednji pravopis poimenovat kar "PO elektronik.si" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa civilna vozila policistov? Teh je več kot radarjev. In če bo videl da ti švigneš mimo, bo šel za tabo, da ti pokaže kako lepe ledice ima zadaj montirane. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tidra Član

|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz odgovarjam in pišem na temo, ki jo predstavlja naslov: RADAR DETEKTOR,...
V civilnem avtu mora imet nameščen Provida sistem, da lahko posname tvoje prekrše in se mora tudi vozit za tabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
...bo šel za tabo, da ti pokaže kako lepe ledice ima zadaj montirane. |
O ja. Poznamo to Jaz, Peter in VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja... Samo ta ogled ledic je ponavadi prekleto drag...
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno, jaz sem si jih ogledal, ko sta se en hitri in en s provido lovila okrog mene po avtocesti
Jaz pa 120 na tempomatu in užival v predstavi. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni