www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RADAR DETEKTOR
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj, sem nov uporabnik foruma.

Da začnem kar v tej temi.

Imel sem radar detektro doma in ne enega več. Kar nekaj sem jih stestiral. In žal eni mislite da vam pomaga. RADAR DETEKTOR da bi dovolj hitro zaznal laser, ni mogoče. Tudi valentine one ki stane 500€ ni dovolj sposoben za to. Tudi za provide niso dovolj eni navadni detektorji. Najbolje delujejo detektorji na stacionarne radarje, ti pa itak že vsi vemo kje so. (ker so na AC 100 table prej) (razen civilnih)

najbolje se tu odnese jammer/detektor. Oboje v enem. Žal pa če policistu pokaže napako si oplel.

Svetujem tistemu ki ima namen kupit dektor, naj ga osebno sproba za laser in bo vedel kaj govorim. Mogoče že res da bi dovolj hitro zaznal detektor če bi policist 5x poskušal to narediti. Ampak tolikokrat ne ponavljajo policisti meritev.

PA ŠE NA NEKAJ BODITE POZORNI, PREDVSEM NA HRVAŠKEM. Če vas slučajno vstavi policist, zaradi prehitre vožnje, nujno poglejte kje so metri. če metrov ni recite policistu da poznate šalo. Ker so nekateri preverjali po scannerju govorico policistov, ki so ustavljali slovence. na radarju ni bilo metrov in to je bila prednastavljena hitrost ki naj bi jo radar meril. Pazite se takih stvari. PA NESME VAS USTAVITI NA VEČ KOT 500m. !

LRazz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj zanimiva bi bila smogradnja radar detektorja !!??
Kaj vse bi pa moral zaznavat !!??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:

Policaje...... Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tidra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Aktiv.: 0.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:
Pozdravljeni!

Tudi za provide niso dovolj eni navadni detektorji.
LRazz

Vse lepo in prav, če si jih res testiral kar nekaj in se na to spoznaš, bi lahko vedel da te provida z ničemer ne meri. Hitrost se na providi beleži s tem ko policaj vozi za tabo in se njegova hitrost beleži na posnetek,... Zato pa mora imeti ne vem koliko posnetka narejenega, kjer se on za tabo vozi, pa še tako je, manj časa kot te zasleduje večji je procent odstopanja meritve,...

Jaz sem s kolegom, ki je policaj in ima vse te igrače na razpolago, pomeril vse živo z omenjenim radar detektorjem.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tidra je napisal/a:
ziga555 je napisal/a:
Pozdravljeni!

LRazz

Vse lepo in prav, če si jih res testiral kar nekaj in se na to spoznaš, bi lahko vedel da te provida z ničemer ne meri. Hitrost se na providi beleži s tem ko policaj vozi za tabo in se njegova hitrost beleži na posnetek,... Zato pa mora imeti ne vem koliko posnetka narejenega, kjer se on za tabo vozi, pa še tako je, manj časa kot te zasleduje večji je procent odstopanja meritve,...

Jaz sem s kolegom, ki je policaj in ima vse te igrače na razpolago, pomeril vse živo z omenjenim radar detektorjem.

Zdravo !
Ker si omenil, da sta s kolegom to preizkušala itd... Me zanima na kakšne principu deluje Provida merjenje hitrosti ?
Zgolj iz radovednosti me zanima, ker če oba avta (zasledovani in policaj) ne vozita enako potem, po moje mišljenju, hitrost ni pravilno izmerjena. Zato me zanima kako to deluje ?
Npr. Če ima policaj večjo hitrost kot tisti pred njim, bo izmerjena hitrost manjša, saj bo videti kot da zasledovani zavira oz. upočasnjuje. Ali pa če policaj zavira bo izgledalo kot da zasledovani pospešuje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tidra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Provida nima nobenega merilnika hitrosti, ki bi merila vozilo pred njim, meri in beleži izključno svojo hitrost, se pa meri razdalja med obemi vozili, kar pomeni, če bo vozilo s Provido pospeševalo se bo razdalja med njima manjšala in obratno, tako da se mora voznik provide potrudit vozit za tabo enako hitro. Sicer se vce ostalo lahko tudi s pomočjo fizike izračuna, saj jaz tako mislim,... hehehe

V tem je tudi finta Provide, ko boš "padel" mimo Provide, se bo on začel vozit za tabo ampak na distanci in se mu ne bo kaj divje mudilo, ker dlje časa kot bo vozil za tabo dlej časa bo imel podatek o tvoji hitrosti, mislim pa tudi da je pogoj da te snema najmanj 500m, ne me držat za besedo, bi moral točno preverit in če je meritev tako kratka, se tudi upošteva zelo velik % odstopanja od meritve, če se prav spomnem celo 20%, ampak resnično ne me držat za besedo pri številkah, ker sem malce pozabil.

Seveda če te Provida lovi zaradi drugih prekrškov se drugače obnaša, jaz govorim o tem ko te zasleduje zaradi prehitre vožnje,...
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha sedaj razumem. Voznik provide mora torej ohranjevati konstantno razdaljo med vozili, potem pa je hitrost provide enaka tisti katerega se zasleduje.
Tako na grobo Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tidra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako tako ja,... ne vem pa čisto v podrobnosti, a jim pomaga tudi kaka fizikalna formula, tako da v realnem času izračunava tudi če se vozilo oddaljuje ali približuje, ampak v grobem je tako kot sem napisal,...

LP
I.
Nazaj na vrh
edo11
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Maj 2010 9:19
Aktiv.: 0.35
Kraj: Komen

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če voziš 140 km/h po naših avtocestah, te provida ne bo lovila. Kaj več je pa glede na kvaliteto in obremenjenost naših AC itak nevarno.
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tidra je napisal/a:
ziga555 je napisal/a:
Pozdravljeni!

LRazz

(pa ravno mi je odšla beseda z jezika)
Joj se opravičujem, nisem mislil provide, ampak ti novi radarji ki so največkrat v kangujih.

Provida pa se more voziti za teboj vsaj 1 kilometer, med tabo in med njo nesme biti nobenega avtomobila, zatabo je lahko odaljena največ 300m. Največkrat je to škoda octavia, ali vectra. deluje pa tako da meri tvojo povprečno hitrost vsaj 1 kilometer, tako da če se ti pelješ 180 km/h in nato takoj zmajšaš na 60 km/h, še prideš skoz.

l.p
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
Bolj zanimiva bi bila smogradnja radar detektorja !!??

Dejansko bi bilo možno zaznavati, oziroma prepoznavati Provida vozila. Potrebovali bi eno ali dve kameri, ki bi snemali okolico pred nami, oziroma za nami. Kamera in pripadajoči programski algoritem bi moral biti sposoben prepoznavati registrske tablice. Nato pa enostavno primerjati posneto tablico, če je v bazi podatkov in zapiskati opozorilo.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teoretično ja ...
Praktično ne. Za uspešno ANPR prepoznavo rabiš velikost tablice nekje med 250 in 300 piksli, slika pa mora biti zelo kontrastna, zato se v ANPR sistemih uporabljajo IR filtri in močni IR reflektorji. Glede na to, da provide ne vozijo direktno za teboj, ampak precej zadaj, močno dvomim, da bi uspel dobiti zadovoljivo sliko samodejno.

LP, Grega
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni