|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Maj 05, 2009 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Zlatko, dobio i tvoj mail.
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taubek Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37 Prispevkov: 174 Aktiv.: 0.83 Kraj: Malecnik pri MB
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni,
a ve kdo kako je po novem z narocanjem vzorcev iz Microchipa? Po novem je spodaj pod narocilom napisana neka cena, a je to samo informativna cena njihovih stroskov ali je to ceno potrebno placati ob prejetju narocenih vzorckov?
hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.52 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Za slovenijo piše tole:
Based on your selected country, to inquire about obtaining Microchip Samples, please contact:
Microchip Technology Austria GmbH
Durisolstrasse 2
A-4600 Wels
Austria
Phone: 0043-7242-2244-390
FAX: 0043-7242-2244-393
Pokličeš in vprašaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maxo Neznanec

Pridružen-a: Sob 28 Mar 2009 12:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: VG
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: Vzorci (samples) |
|
|
pozdravljeni vsi
Še moje izkušnje:
Večkrat sem že naročal vzorce kar na straneh proizvajalcev direktno (preizkusil sem TI, National Sem. itd.), vedno sem dobil njihovo potrditev v nekaj sekundah, nakasneje naslednji dan je bil vzorec že poslan vključno s tracking kodo, tako, da sem že vnaprej vedel kdaj jih dobim s hitro pošto dostavljeno na dom.
Še največ časa rabijo na žalost na našem Brniku, kjer je odzivnost KATASTROFA.
Nazadnje sem naročil npr. EL2045CN, poslan je bil iz "Tam spodaj v USA, potem iz USA v AT na Dunaj in iz Dunaja v LJ. Vzorce sem dobil v treh dneh, verjeli ali ne, s tem, da so bili na Brniku en cel dan.
To so torej moje izkušnje, sem zadovoljen in priporočam tudi ostalim članom naj to koristijo, še posebej za elemente, ki jih pri nas v štacunah ni za kupit.
lp
maxo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.90 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:11 pm Naslov sporočila: Re: Vzorci (samples) |
|
|
maxo je napisal/a: |
To so torej moje izkušnje, sem zadovoljen in priporočam tudi ostalim članom naj to koristijo, še posebej za elemente, ki jih pri nas v štacunah ni za kupit. |
Ni to tako enostavno - že večkrat poudarjeno!
Če se naroča vzorce kar tako za počez, pa še 2 ali 3 za rezervo, potem proizvajalci začnejo opazovat promet in kaj kmalu pristane država na črnem spisku in ostanemo brez vzorcev tudi razvojni inžinirji, katerim je ta storitev prvotno namenjena.
To se že dogaja! Recimo Microchip (PIC-i) ne pošilja več v Slovenijo!
Večino komponent se sedaj dobi brez težav na Farnellu in podobnih trgovinah. Za člane društva pa je popust.
Če pa res ni dobavljivo, potem pač poskusiš dobit vzorce. Samo kaj ti pomaga dobit tista 2 kosa, ko boš pa hotel še eno vezje narest, boš pa spet brez. Raje se uporablja dobavljive komponente. Z malo iskanje se vse reši. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maxo Neznanec

Pridružen-a: Sob 28 Mar 2009 12:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: VG
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:32 pm Naslov sporočila: Vzorci (samples) |
|
|
Da se ne bomo napačno razumeli, se z predhodnim mnenjem v celoti strinjam, je pa res tudi nekaj drugega- tisti ki spremljajo promet tudi dobro vedo, od koga imajo korist ter tudi kdo in na kakšen način k temu pristopa. To da nekateri to priložnost izkoriščajo verjamem, sam tega prav gotovo ne počnem, pa tudi izkoririščam samo v primeru, ko se nekaterih zadev v Evropi ne dobi.
maxo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.68 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, če nam bo Microchip vrnil brezplačne vzorce? _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trully1 Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20 Prispevkov: 216 Aktiv.: 0.92 Kraj: Železniki
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred 1 mesecem dobil vzorce od Microchipa. Enostavno sem na njihovi strani nabral vzorce v košarico, nato pa sem košarico sprintal ter jo poslal po faxu na številko ki jo navajajo za Slovenijo. (glej spodaj) Čez ene par dni sem prejel povratni fax da bodo vzorci poslani ter predviden datum ko bom vzorce dobil.
LP Matjaž
Based on your selected country, to inquire about obtaining Microchip Samples, please contact:
Microchip Technology Austria GmbH
Durisolstrasse 2
A-4600 Wels
Austria
Phone: 0043-7242-2244-390
FAX: 0043-7242-2244-393 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.92
|
Objavljeno: Ned Maj 09, 2010 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Naročil vzorce pri Ti in LT. Pri obeh dobil.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sagaris Član

Pridružen-a: Tor 06 Okt 2009 11:44 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.55 Kraj: Ilirska Bistrica/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
naročil vzorce na National Semicnoductor, plačal 10.25$, dobil 5 regulatorjev v vrednosti 5×7€ v 3 dneh. neverjetno.
Enkrat tudi naročila par tuljavic od firme Vishay, tudi prišlo, vendar ne tako hitro kot iz NS. _________________ There is no stronger drug than reality! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aves1 Član

Pridružen-a: Pon 10 Maj 2010 19:32 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.07 Kraj: Včasih Komen
|
Objavljeno: Čet Apr 28, 2011 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naročil sem sample iz TI in dobil v štirinajstih dneh.
No po štirinajstih dneh so me iskali iz fedex-a.
Prejel sem pa teden pozneje ker je majster po vsej sili hotel dostavit dopoldne, ko sem bil v službi.
Skratka iz Texas instruments-a sampli brez problema.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni