|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
res je...tega sploh nisem opazil...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:12 pm Naslov sporočila: MUI |
|
|
MUI za Windowse 7 so tukaj (32 in 64 bitni). Prav bo prišlo predvsem tistim, ki ne upajo ali ne smejo na Windows update .
Kar se odzivnosti tiče zelo težko komentiram, ker jih nimam instaliranih na starem stroju, tako da ne morem primerjati. Na novem stroju delajo odlično (64bit), vendar glede na procesor in vse ostalo tudi morajo.
Seveda ne morajo, ampak bi morali, vsi pa vemo kako je z Microsoftovimi dojenčki .
Mislim, da je Sokrat spraševal kako je z UI. Seveda lahko izklopiš vse učinke in dobiš klasični Win XP UI, kar sem na začetku tudi storil, saj so mi šla tista prozorna okna malo na vodo, h produktivnosti pa tudi nič ne pripomorejo.
Kar se tiče programja in gonilnikov:
-do sedaj mi je uspelo (razen Clariona 6) poinstalirati vse, med drugim tudi Bascom AVR in PonyProg, če pa kakšna zadeva ne deluje potem pa obstaja možnost Windows XP mode seveda če procesor podpira virtualizacijo.
Moram pa reči, da mi PonyProg ni delal v tem načinu. Enostavno ni videl RS232 porta.
- kar se pa gonilnikov (64bit) tiče, če jih ne najdeš, pridejo prav tudi od Viste 64. Tako sem poinstaliral Siemens-Fujitsu prenosnika, pa čeprav na njihovi strani trdijo, da prenosnik ni za windowse 7 zato tudi uradnih gonilnikov ni.
Vendar pa je šlo čisto vse kot po maslu z Vistinimi(64) gonilniki. Mašinca tudi enkrat ni zakašljala!
Je pa nekaj, kar se mi je zgodilo na prejšnjem stroju (Windows XP 7 ultimate-mešanica xp-jev in Win 7). Ker je bil TCP/IP stack od Windowsov 7 nisem mogel preprogramirat WRT54GL.
Ker nikakor ni šlo, sem malo poguglal in ugotovil, da nisem edini. Druge rešitve ni bilo, kot vzet stroj z naloženimi XP-ji.
Moram pa reči, da sem po enomesečni uporabi Win 7 z njimi zadovoljen, saj vsak dan odkrijem kaj novega, uporabnega, česar ni bilo vključeno v OS Win XP.
Knjiga Windows 7 Bible (Willey) ima skoraj 1000 strani........
Kalkulator ima sedaj štiri poglede, med njimi je tudi programerski (klasični, znanstveni, programerski in statistični).
Prav tako je zanimiv t.i Snipping Tool (Poslovenjeno: Orodje za izrezovanje), ki pa je enostavno orodje za zajemanje ekrana ali dela ekrana.
Opis: |
Zajeta slika s t.i. Snipping Tool. Desno je zajet tudi programerski kalkulator. |
|
Velikost datoteke: |
136.72 KB |
Pogledana: |
39 krat |

|
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede posodobitve - zaenkrat se po mojih znanjih še ni bati da ne bi smel na update...nikoli se pa ne ve, kdaj se bo za bati, zato sem sam raje zadevo legaliziral
odzivnost - ravno te dni sem namestil sedmico na PC z AMD 2500XP+, 1G RAM-a in zadeva ni čisto nič manj odzivna od XP-jev.
Glede AVR programiranja - par dni nazaj sem hotel s sedmico sprogramirati AVR z Darkotovim USB programatorjem in ni šlo. AVR studio se ni mogel povezati, kot da ne vidi programatorja, Bascom ga je sicer na nek način videl, a je sredi programiranja vrgel ven (ker sem programiral osciloskop, je seveda le-ta umrl). Zadevo sem potem rečil z XP načinom. Gotovo je problem rešljiv, ampak meni se ni dalo raziskovati, sem na laptop (Acer Aspire One) raje dal nazaj XP-je, itak nanj pašejo zaradi licence. Sedmico sem dal gor bolj ali manj zaradi "firbca" kako deluje - in deluje presenetljivo dobro, in to na 1.6 GHz procesorju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav,
imam sledeč problem pa ne vem kako bi ga rešil, namestil sem Windows 7 Professional verzijo, sedaj pa jo želim prevesti, pa sem poskusil s tem:
Slika1
Kot se vidi mi je vrglo ven error, cabinet file imam na F:\ disku.
Slika2
Imam pot nastavljeno prav, ali je kaj drugega, po internetu sem brskal po številki napake toda ni obrodilo sadov.
LanguagePack pa je iz MSDNAA.
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Je možnost da je Free verzija, ker tega moram plačati da mi popravi pokvarjene datoteke?
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Na prvi strani je Danilo1985 napisal eno skripto - a to ne deluje?
Sicer pa pošlji mail microsoftu...
_________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešil sem problem, hotel sem namestiti languagepack za 64 bitne mlinčke na 32 bitni mlinček in voila to je problem.
Hvala za pomoč vsem!
In kako sem opazil tako da sem pregledal prvi proces:
amd64 pove čisto vse
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni