|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.09 Kraj: Maribor - Celje
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 8:02 am Naslov sporočila: Postavitev anten za DVB-T |
|
|
Imam nekaj vprašanj okoli postavitev anten za DVB-T. Za analogni signal si moral za posamezni kanal kupit anteno in ustrezen ujačevalnik, no zdaj pa na enem kanalu oddaja več programov, na mojem področju 9programov in za to potrebujem samo eno antene. Na sobno anteno na mojem področju lahko z obračanjem antene dobim slovenske, avstrijske in hrvaške kanale, zdaj pa me zanima kako bi to uredil z zunanjimi antenami, to da rabim 3 antene mi je jasno ni mi pa jasno katere ojačevanike potrebujem ( če jih sploh potrebujem) torej na katerem kanalu oddaja avstrija, na katerem slovenija in na katerem hrvaška? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
O tem smo že razpravljali.
Tukaj imaš spisek hrvaških oddajnikov. Mogoče bo še komu koristilo.
Za Avstrijske pa malo
Avstrijska Štajerska, sem jaz zate poguglal.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.09 Kraj: Maribor - Celje
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za trud. A ima mogoče kdo kakšno idejo kako to z tremi antenami najbolje izpeljat? Torej kakteri ojačevalnik katere antene itd....? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.18 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede antene ti lahko svetujem. Sam sem kupil tole anteno. Sem doma na lokaciji, kjer imamo zelo slab signal. Z to anteno pa sprejemam digitalni signal za eno televizijo in analogni za drugo televizijo in na obeh super slika.
Ojačevalec pa imam 24dB. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem na področju z zelo slabim signalom. Sprejemam signal iz območja Vzhod. (Plešivec, Pohorje, Boč) -rumene lise na karti. Sprejemanje analognega signala s teh oddajnikov ni mogoč. Za Sprejemanje LJ1 in 2 imamo pretvornik, ki pa digitalnega signala v tem trenutku ne nosi. Kljub temu zadovoljivo sprejemam digitalni signal. Imam dva digitalna sprejemnika. Eden je priključen na obstoječi antenski sistem z logaritmično anteno ter ojačevalcem. Drugi pa na anteno na fotografiji na dnu strani. Ima vgrajen ojačevalec. Napaja se iz samega sprejemnika. Lahko tudi potrdim, da je antena na povezavi v prejšenem sporočilu zelo dobra. Ima jo brat za sprejem analognih programov. Pa sem poskusil priklopit gor tudi digitalni spejemnik. Sodelavec pa je pred kratkim kupil ploščato anteno (cela je zaprta ), ki prav tako zelo dobro deluje na področju z slabim signalom. Antena mislim da je je bila kupljena v Alian-si. Žal je v spletni trgovini ne najdem.
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težava združevanja večih anten je v tem, da v prosti prodaji ne najdeš nečesa, kar bi bilo temu namenjeno. Nekaj prodajajo privatniki, verjetno izdelujejo sami v svojih delavnicah.
Jaz sem si izdelal sam takšen združilnik, ki dejansko ni nič drugega, kot skupaj povezana tri pasovno propustna sita, pač za kanale, ki se gledajo pri nas. Cenovno pride takšna stvar mene v privatni izdelavi pod 15€ in je primerna za izdelavo v domači delavnici. Ampak, težava nastane v tem, da je to zadevo potrebno poglasiti na prave kanale. Za to pa potrebuješ primeren merilni instrument. Jaz sicer to imam, pa še kar nekaj uporabnikov tudi tega foruma. Druga stvar je pa zanesljivost, da bo stvar v praksi tudi delovala. Včasih je za kateri kanal potrebno dodati tudi kakšen ojačevalnik. Tako se pa začnejo zadeve komplicirati.
Pravi majster, ki se bi bavil s tako postavitvijo teh anten bi prvo prišel na dom, pomeril jakosti signalov in se nato lotil izdelave te "škatlice" s pomočjo katere bi antene povezal.
Mogoče pa bo kdo zasledil v tem tržno nišo . _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni