|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
faza Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Feb 2008 20:30 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: novo mesto
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:27 am Naslov sporočila: Delovanje amper-metra |
|
|
Pozdravljeni!
Nekaj časa ze brskam po netu, kako multimetri merijo tok, po kakšnem postopku pa nisem našel nič kaj konkretnega.
Zato me zanima, po kakšni metodi se meri el. tok(na kakšen način)?
Sam imam namen izdelati amper-meter (namen je amaterske narave in da se nekaj naucim iz tega)... tok bi meril preko tokovno- napetostnega pretvornika(operacijski ojacevalnik, nato pa ad-pretvornik,...)
Lp _________________ Faza |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš shunt upor. Ko teče tok čez, se pojavlja padec napetosti. To napetost meriš z voltmetrom. So pa vrednosti v mV. Prav tako ima shunt vrednost pod 1 . _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.11 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek si preberi tole: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
faza Neznanec

Pridružen-a: Čet 28 Feb 2008 20:30 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: novo mesto
|
Objavljeno: Pon Maj 17, 2010 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za gradivo...
Sicer sem hotel meriti tok preko invertirajočega ojačevalnika brez vhodnega upora. Izhodna napetost u je proporcionalna vhodnemu toku i, pri čemer ima upor R2 vlogo pretvorbe vhodnega toka v izhodno napetost...
Našel sem pa tudi čip INA 139, ki opravlja delo merjenje toka.... _________________ Faza |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni