www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Podnapisi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem razbral iz dosedaj napisanega, ti sploh nimaš problema z predvajalnikom, ampak nimaš podnapisov časovno usklajenih z filmom. To lahko rešiš z programom Time adjuster.Je enostaven za uporabo in do sedaj sem še vse podnapise ki so zahajali brez problema uskladil. Preden filme in podnapise zapečeš na CD ali DVD jih preizkusi na računalniku.Pri originalnih DVD filmih pa podnapisov tako ali tako ni možno naknadno dodajati kot pri filmih v avi formatih.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izbira "podatkovni DVD" bi moral biti v redu.
Za to, da so ti podnapisi zaostajali je lahko več razlogov. Zelo bi pomagalo, če bi vedela, ali ti tudi pri gledanju filma na samem računalniku isti podnapisi zaostajajo ali ne.Tudi če so podnapisi narejeni za določen film, to še ne pomeni, da so usklajeni z točno določenim formatom filma, ki si ti pobereš dol. Najbolje je, da najprej na računalniku preveriš, če se podanpisi ujemajo s filmom. Če se ne, poiščeš druge podnapise, če obstajajo.

PS:me je očitno med pisanjem milans že prehitel.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Charlotte
Članica
Članica

Pridružen-a: Sre 14 Feb 2007 17:13
Aktiv.: 0.11
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam še eno vprašanje: presnela sem dvd-film, snet z interneta in na računalniku mi je delal normalno, na dvd predvajalniku se pa ni slišalo zvoka, bila je samo slika. ???
Charlotte
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali kdo ve s katerim programom in kako naj pretvorim podnapise v .srt ali .sub format??? Confused
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Charlotte je napisal/a:
Ali kdo ve s katerim programom in kako naj pretvorim podnapise v .srt ali .sub format??? Confused

Jaz sem pred leti uporabljal "Subtitle Workshop 2.51" in si lahko (poleg urejanja) odprl in shranil katerikoli format.

Charlotte
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Subtitle Workshop 2.51 imam, vendar ne vem kako to narediti. Laughing
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam SubtitleEdit, ki zna podnapise tudi zelo enostavno raztegniti ali skrčiti.

Odpreš podnapis in klikneš na ustrezen gumb (sub/srt). Potem je treba datoteko le še shraniti.

ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2007 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V .srt lahko spremeniš tudi z novejšimi verzijami BsPlayerja. Prav tako lahko podnapise tudi sinhroniziraš s sliko... zelo enostavno
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale tema pa tudi meni malce ustreza.

Imam Daewoo HC-6220, ki mi pri AVI ne kaže podnapisov. Saj mene to ne moti, ampak boljša polovica comp3
Glede na nasvete v tej temi sem podnapise shranil z istim imenom kot film. Tudi preimenovane sem shranil zraven (sub<-->srt) ampak podnapisov ni. Ali jih ta škatla sploh zna predvajat? Google mi ni pomagal.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek, poskusi skrajšati ime datotek (npr. film.avi, film.srt oz film.sub)

Na Gorenjevem (Vestel) DVD predvajalniku sem imel problem, ker je bilo predolgo ime datoteke. Film je odprlo, podnapisov ni naložilo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej je treba označiti podnapise in pritisniti "ENTER". Nato še film...
Podpira .smi, .sub, .srt, in .txt podnapise.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kastaneda je napisal/a:
Najprej je treba označiti podnapise in pritisniti "ENTER". Nato še film...
Podpira .smi, .sub, .srt, in .txt podnapise.

Shocked Think Tudi nič takega sam od sebe ne predlaga. Sem posnel na en DVD 3 filme s podnapisi z enakim imenom kot film in končnicama sub in srt, pa nič. Bom še poizkusil z Dexboyevo varianto- kratka imena. V navodilih (ki sem jih že izgubil) ni nič pisalo.
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navodila v francoščini:
http://www.google.si/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=10&ved=0CFcQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.wycom-public.com%2Fdownloadcenter%2FBedienungsanleitungen%2FDaewoo%2FHC%25206120%2FHC%25206120%2520FRENCH%2520MANUAL.pdf&ei=O57vS8PwK-SdONmfwZAP&usg=AFQjCNFWo2aE7ZQfo8E-zwxCrzoFARPgTg&sig2=CN07Vuo5mczzfc6Rrmx2IA

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če samo gledaš filme in jih ne prevajaš je postopek naslednji:

-odsurfaš na http://www.podnapisi.net/

-si izbereš podnapis za željen film in ustrezen jezik (najbolje je izbrati kak DVDRip release),

-skopiraš ime release-a, primer:
    Koda:
    Lord.Of.War.2005.PROPER.DVDRip.XviD-ESPiSE

-šele nato zdownloadaš film, ki je po meri podnapisov (isti release), tako ne bo nobenih problemov z zamikom podnapisov

-preimenuješ film in podnapise na enako in čim krajše ime
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni