|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 7:53 pm Naslov sporočila: Vandalizem vreden obsodbe |
|
|
Tole je slika današnjega dogajanja pred parlamentom. Nekako sem živel v prepričanju, da študentje in dijaki premorejo vsaj nekaj osnovne kulture in delček zdrave pameti. Zdaj pa kaže kot da sploh ne razmišljajo s svojo glavo in jih lahko skoraj vsak, ki ima pet minut časa naščuva v najbolj nizkotna dejanja. Tole je po mojem mnenju vredno obsodbe. Kar se mene tiče, bi morali organizatorji tako materialno, kot kazensko odgovarjati za vso povzočeno škodo.
Zanimajo me pa vaša mnenja o tem dogodku.
Lp, Frenki
Opis: |
Vandalizem pred parlamentom |
|
Velikost datoteke: |
389.62 KB |
Pogledana: |
107 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sploh ne vem točno, za kakšno reformo gre... Če sem prav informiran, gre za omejenost zaslužka na 6000 EUR / študenta letno (kar je že tako preveč), in pa zmanjšanje provizij študentkim servisom (kar je tudi nujno potrebno, glede na prekomerno bogatenje nekaterih) ? Če je temu tako, so protesti itak nesmiselni, da pa poleg še zganjajo tak vandalizem, je pa...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.69 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem dijak in menim da je to bedarija, polovica demonstrantov sploh ni vedela zakaj so sli v ljubljano. Jaz nisem sel, zato ker se mi zdi nesmiselno, koliko slabega je v tem zakonu, je pa tudi nekaj dobrega. Pomojem bi morali na nek nacin poravnati skodo.
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TECHNIC Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18 Prispevkov: 582 Aktiv.: 2.56 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
polovica demonstrantov sploh ni vedela zakaj so sli v ljubljano. |
Zastonj prevoz ...
Tudi sam nisem šel in sedaj te odločitve nikakor ne obžalujem. S temi "demonstracijami" niso dosegli nič drugega, kot drugim dali vedeti, da sami niso normalni in se z njimi ne da človeško sporazumeti.
Nikakor ne razumem kako je lahko organizator pričakoval miren protest ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.97
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Organizator naj poravna škodo.
Sicer pa;
Nalili so se ga, potem pa razgrajali, nič drugače kot ponavadi, samo da so takrat ograjeni oni, sedaj je bil pa ograjen parlament.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
To so naši bodoči intelektualci.
Slabo se nam piše.....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tamy Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.51 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obnasanje nekaterih (ce ze ne vecine) protestnikov je pravzaprav ogledalo nase druzbe, kakrsna v vecini dandanes je. Zal je tako da s(m)o jih tako vzgojili sami. Od tega, da ne pozdravljajo starejsih poznanuh ljudi (npr. sosedov), do tega, da ne odstopajo sedezev na busu starejsim (se vec, raztegnejo se cez dva stola), pa se bi se kaj naslo. Da o govoru (Pahor, j... Si mater!) sploh ne zgubljam besed. Ce bi bil jaz oce kakega od udelezencev, ki so s balkansko socnimi kletvicami proti vladi brez sramu vpili v kamero, bi si poiskal strik in primeren koticek.... Pa ne zaradi sramu, ampak ker bi doumel, da sem kot oce, ki bi moral vzgajati, popolnoma odpovedal!
_________________ Clovek se celo zivljenje uci! Tamy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
ah ja... razumet je treba, da niso vsi taki. Seveda se pa povsod najdek nek % ljudi, ki so pač takšni.
Sam se tudi nisem udeležil, ker niti nevem za katero reformo bi naj šlo. Če bi pa sam videl nek smisel v tem, da grem bi se pa sigurno udeležil. In pomoje se protest ni začel kar tako za brezveze.
_________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šli so zato, ker so dobili opravičilo za enodnevni organiziran izlet v Lj. Tam so se ga pač nalili in razgrajali. 3/4 jih sploh ni vedelo zakaj.
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
So pa na nek način pokazali da je dovolj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kompleta štala, kot je videti. Ugibam, da je bilo spet največ takih, ki vlečejo študij že ne vem koliko let. Popravilo parlamenta bo šlo pa iz davkolpačevalske malhe. Na avtobusu iz Kranja (ob 18.55) sem nato poslušal, da so bile trole zastonj, da se ga je dalo poceni nalit pa ne vem, kaj še vse. Me je imelo, da bi naglas prašal, če vedo koliko to stane tiste, ki delajo.
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tamy Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.51 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da pa ne zgubljam besed o Semolicu, Jankovicu, ter Struklju, ter se komu, ki so jim prisli izkazovat podporo! Ze res, da niso moglu vedeti, kaj se bo zgodilo, morali pa bi imeti toliko jajc, da bi se se rekom danasnjega dne od tega distancirali! Pa se je Semolic vprico nekega vulgarneza rezal kot bebec in ga se zagovarjal! Nisem toliko star (45), da bi ze pozabil, kaksni smo bili v tistih letih, nasprotno, se dobro spomnim, da so neke meje in neka pisana in nepisana pravila veljala in smo vedeli do kam se sme! Sam sem hodil dopoldan v solo, popoldan hodil delat, zvecer na trening, pa nisem imel ne stipendije in ne nicesar, malica pa od doma, ce je bila, pa mi ni prislo na misel, da bi se zganjal ekscese!
_________________ Clovek se celo zivljenje uci! Tamy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te "demonstracije" so bile kompletno zgrešen projekt!
Edini, ki bodo z novim zakonom ob denar so paraziti iz študentskih organizacij, ki so sebi in svojim prijateljem do sedaj delili lepe denarce in firme, ki izkoriščajo študentsko delo. Očitno študenti dandanašnji sploh ne razmišljajo več s svojo glavo ampak slepo sledijo najglasnejšemu prašiču iz malega svinjaka (študentski parlament).
Da dobijo te demonstracije podporo sindikatov je popolnoma noro. Da Semolič in kompanija nimajo nobene zveze z zavzemanjem za pravice delavcev vemo, da so tako butasti da tako očitno podprejo nelojalno konkurenco delavcem pa je že absurdno.
Za konec pa še tole. Redno gledam za oglasi v svojem fohu in najdem tole:
Citiram: |
Kontrola kakovosti (študentsko delo)
O podjetju:
Naš naročnik je uspešna farmacevtska družba.
Opis delovnega mesta:
Analitski laboratorij.
Pričakujemo:
Študent/-ka kemije, zahtevano je poznavanje HPLC in splošne kemije.
Nudimo:
Delo je za daljše obdobje in poteka vsak dan, 8 h/dan. Plačilo: začetek 4,2 EUR/h, nato par mesecev 4,5 EUR/h, ko bo samostojen/-a pa 5 EUR/h. |
Tako delo je normalno plačano 1500 - 2000 €, tile (po vsej verjetnosti Krka ali Lek) pa bodo lepo zaposlili študenta in stroške za to delovno mesto zmanjšali za najmanj 5x...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole je že malo offtopic. O "vzrokih" za demonstracije je bilo precej napisanega v eni drugi temi. Zanimajo me predvsem komentarji na dogodek sam.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.89
|
Objavljeno: Sre Maj 19, 2010 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
To sploh ni šlo za študentske demonstracije, ampak za manipulacijo JJ z študenti in dijaki kaj zmore. Vsakega se da toliko nat..., kolikor je razgledan, oziroma nerazgledan.
JJ, ne hvala.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni