|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70656.50
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2005 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2005 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gorenjevi televizorji so izdelani v Turčiji, vsaj ta dva lcd, vendar sem do sedaj dobil informacije, da sodi v višji kakovostni razred, lcd panel pa tako ali tako izdeluje isti proizvajalec kot za druge znamke televizorjev.
Garancija je 2 leti in ne 5 let, ker jih ne delajo sami, mislim pa, da si Gorenje s kakšno slabo robo ne bo blatil imena.
Z nakupom se mi ne mudi, vsekakor letos še ne mislim kupovat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2005 6:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Še moje mnenje glede televizorjev.
Televizorji so gledani na splošno izredno trpežni. (to bo potrdil tudi kak RTV mehanik) Največ napak je takih, za katere ni kriv proizvajalec. (poškodbe zaradi strele, TV je izpostavljen težkim pogojem obratovanja - vlaga, "zaprt" v omaro ...)
Če se kupuje "low cost" TV ni kaj dosti izbirati glede firme. Vzame se tisti, ki vam je všeč. Primer: Sam sem pred kakim letom kupil enega United-a za 30.000, ki ima praktično vse kar imajo "veliki" (100 programskih mest, catv/hyperband tuner, možnost preklopa 16:9,stereo, swap, avl, fastext, auto programme ,..)
Priložen je bil tudi načrt, tako da sem videl kaj je notri. Večina čipovja je standardnega proizvajalca SGS-THOMSON:
TDA 8174 TV,CTV,Monitor, VA-System (SGS-Thomson)
TDA16847 Napajalnik (Infineon Technologies -Siemens)
ST92195 Upravljalni procesor (SGS-Thomson)
STV2246 Video+ttx (SGS-Thomson)
MSP34xx Stereo modul (Micronas)
TDA8944 2 x 7 W stereo NF (Philips)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2005 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
No danes mi je dokončno crknil daewoojev 100Hz TV . Visoka napetost je, slike ni. Včeraj zvečer sem še normalno gledal, danes pa se sploh ne prižge več
Spet bo treba 50kg težko TV nosit po stopnicah
Od te firme ne kupim nobene stvari več, kaj šele avtomobila
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 15, 2006 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tv je nekaj ur po zgornjem postu začel delovati in brez popravila zdržal še do sredine tega tedna.
Naj povem, kaj je bilo pri meni krivo za odpoved. Prvič ko je TV crknil je prebila zenner dioda od neke pomožne napetosti iz VN trafota. Zaradi tega je odžgalo eno progo na tiskanem vezju in prebilo usmerniško diodo.
V drugi rundi (zdaj popravljam) pa je prebilo le usmerniško diodo, ki je bila že enkrat zamenjana (ko je bil TV na servisu pod garancijo sem dobil BY329-1000). Moram pogledati service-manual, kaj je bilo noter originalno, mogoče je serviser vtaknil prepočasno, ki se je pregrela in prebila. Upam, da ni crknilo še kaj drugega
Tv je znotraj narejen strašno poceni. Posebej mi gre na jetra pod težo transformatorjev zelo zvijajoča pertinax plošča velikosti lista A4 na kateri je vsa elektronika.
Lp
Edit: sem našel shemo podobnega TV-ja. Original sta bili torej dve vzporedno vezani diodi. Upam, da ni odletel TDA. Če ima kdo idejo, zakaj se je že drugič pojavila skoraj enaka napaka, naj prosim pove
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
124.29 KB |
Pogledana: |
57 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj je sumljiv elko C305, potem dioda D387, potem C320. Te komponente bi lahko potegnile velik tok. To sem rekel bolj za tolazbo. V resnici je najbolj sumljiv I301(tda8358-).
Za nov tv priporocam LCD. Tanek, lahek in skoraj ne segreva prostora in ne zbira prahu. Cena tudi ni vec tako svinjska.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

|
Objavljeno: Sre Apr 19, 2006 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
V petek bom testiral. Upam da se je samo dioda pregrela, bom pa preveril še kondenzator. Sem testiral, če je slučajno linija v stiku, pa ni, tako, da upam, da ni nič drugega
Še vedno pa ne vem, zakaj TV enkrat vžge, drugič ne. Elektroliti so neki no-name, a ne izgleda noben napihnjen. Mogoče bi bilo dobro v napajalniku kakega povečati.
Očeta TV tako jezi, da sem ga komaj prepričal, da je ni nesel v kosovne
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

|
Objavljeno: Pet Apr 21, 2006 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dela
Samo dioda je bila pregreta. Nevem kako se ni serviser spomnil montirati diodo na košček pleha, saj se kar pošteno greje, čeprav je zdaj na hladilniku
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Apr 21, 2006 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa tale LCD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Apr 24, 2006 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se dioda greje toliko, da potrebuje dodaten hladilnik, gotovo nekaj ni v redu. Bolje je, da ugotoviš, zakaj se pregreva. Verjetno je še kakšna napaka...
@reber: Ni slab, ampak po moje je še vedno bolj uporaben televizor dimenzije 4:3.
Merkur reklamira Virtual Doly Surround
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2006 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
S hladilnikom - kosom plocevine s povrsino za 4 zadnje strani diode, se segreje na kaksnih 50 stopinj. Vzel sem 4x hitrejso diodo od BY329. Po zamenjavi TV deluje vsega skupaj ze kaksnih 20 ur brez tezav. Kaksna druga stvar se ne pregreva.
TV-ja po novem sploh ni treba po veckrat vzigat, da se zares prizge Nimam pa ideje zakaj sem popravil dve tezavi z zamenjavo diode. Mogoce je kje kak slab lot
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni