|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Prvo glede relejev: takšni kot so na sliki: 12V.
Varovalka: odvisno kak maksimalen tok misliš imeti za polnjenje pri 8,4V.
Lahko pa narišeš svoj .pcb za releje ki ih imaš na zalogi samo če so 12V.
Pa preklopnik za tok pražnjenja in polnjenja bi prišel prav, ki bi lahko bil na tej isti platini z releji.
(za to moj polnilec še ni v škatli ker moram narisati drugi .pcb ki bo gor preklopnik )
Verjetno pa vse komplet prerišem na novo tako kot sem sedaj napajalni del.
Pa povezovalnega kablovja bi bilo manj.(prednost tega na več ploščic je takšna da lahko samo eno ploščico zamenjaš če ti ni všeč - ali ne dobiš relejev točno takšnih kakšne je uporabil avtor)
Krmilje: tipkice bi lahko bile v eni vrsti ( štiri pini )
73 Josip
P.S. Dkone ali boš še kaj delal na softverju?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.38 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.36 MB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore. Ce bos naredu na novo tiskanine, bos to pripel na forum?
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 1:40 pm Naslov sporočila: Re: inteligentni polnilec - vprasanja |
|
|
Točne oznake relejov se ne spomenm, vem pa, da sem jih nabavil v HTE. Moral bom pogledati,ko pridem domov. Varovalka je pa stvar tebe, kakšne baterijo boš uporabil. Glede nato da je LM317 vezan kot tokovni generator, in je omejen tok, bo dovolj tudi 1A. Dalo bi se še o tem razgljablat, saj projekt je že star, narejen bil za projektno nalogo v srednji šoli.
Josip, namena nimam posodabljat programa, ker avtor nisem jaz, temveč Tomaž Kogej. http://tomzi.org/tomzi2a.html
Hardware bi pa lahko posodobili, vse skupaj na eno tiskanino, preklopnik za različne tokove itd...
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni