www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fotoaparat in praznenje batarij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.07
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 4:54 pm    Naslov sporočila:  Fotoaparat in praznenje batarij Odgovori s citatom

Imam tale fotoaparat http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/sony/dsc-p32/sony-dsc-p32-review.html Za moje potrebe dovolj ,da si narediš slike za spomin.Imam pa naslednje vprašanje.Zakaj se mi batarije že po dveh dneh izpraznijo in so povsem nove in še zraven tudi polnilca ,ki sta bila original zraven?Imam takšni batariji in pa še te .Batarije so stare ne več kot mesec dni.Prvo sem kupil Braun pa ker so se mi hitro izpraznile sem si rekel mogoče so mi prodali kakšne stare in niso dovolj dobre sem šel kupit Duracell ,ki so opevane kot zelo dobre batarije.Naj povem,da sem batarije polnil eč kot en dan.Se mi zdi da sem nekje prebral da se naj bi polnile vsaj 16 ur ne vem pa če je to res.Žena je bila na izletu v Franciji in so batarije komaj zdržale teh pet dni.Naradila je 310 slik.Naj še povem to sem kupil fotoaparat so batarije ki so bile zraven dodane zdržale tudi po mesec in več pa ni bilo problema.Vem da smo bili na morju 10 dni pa sploh ni bilo opaziti ,da bi se batarije izpraznile sedaj pa ko jih napolnim pa ne zdržijo več kot dva dni.Kaj mislite za tako krivdo ? Ali slabe batarije in kakšne mi priporočate ali je kaj z fofoaparatom narobe,da bi ispraznil batarije.Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi s Sanyo eneloop. Jaz v fotoaparatu uporabljam samo še ta tip.
Če bodo tudi te prazne v parih dneh, potem pomeni, da fotoaparat prazni baterije, tudi ko je izklopljen (okvara ? )

LP

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je z vsemi akumulatorji približno enako in to tudi, ko si jih uporabil po prvem polnjenju, je precej možnosti, da aparat prazni akumulatorje - ali okvara ali aparat stalno vklopljen (nastavitve?).

In še, piše se baterije, z a je napačno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi, kako dolgo zdržijo navadne alkalne baterije. Tako boš vedel, če je problem v aparatu ali v polnilnih baterijah (lahko tudi v polnilcu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.09
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je problem tudi v voltaži polnilnih baterij. Jas imam Canon A510 in imam iste probleme. Navadne alkaline baterije so 1.5V, polnilne pa so 1.2V to pomeni da je pri dveh alkalnih baterijah 3V pri polnilnih pa samo 2.4V in zgleda da je teh 0.6V velikega pomene. Na vseh aparatih pa piše 2xAA 1.5V .......itd. No morda se tudi motim, ampak z alkalnimi 1.5V baterijami mi dela aparat veliko dalje pa jih dam tudi polnit in še vedno mi držijo dalje kod polnilne 1.2V.
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.07
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael se opravičujem za slovnično napako.Se bom drugič bolj potrudil. Smile Smile Smile
Nazaj na vrh
urosi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jan 2010 19:50
Aktiv.: 0.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miletre je napisal/a:
Mislim da je problem tudi v voltaži polnilnih baterij. Jas imam Canon A510 in imam iste probleme. Navadne alkaline baterije so 1.5V, polnilne pa so 1.2V to pomeni da je pri dveh alkalnih baterijah 3V pri polnilnih pa samo 2.4V in zgleda da je teh 0.6V velikega pomene. Na vseh aparatih pa piše 2xAA 1.5V .......itd. No morda se tudi motim, ampak z alkalnimi 1.5V baterijami mi dela aparat veliko dalje pa jih dam tudi polnit in še vedno mi držijo dalje kod polnilne 1.2V.

Shocked Shocked 1.5V baterije polniš? Shocked
no če se vrnemo k temi podoben primer imamo tudi pri nas doma sony dsc-w12.
Ni važno katere baterije so notri, ko ga potrebuješ ponavadi ne deluje Smile . Še dobro da imamo doma še 3 novejše fotoaparate ki ne ˝žrejo˝ baterij.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aparat, ki uporablja le 2 bateriji AA namesto 4 baterije AA, porabi 2x večji tok, za enako porabo električne energije.

Imam en star digitalni fotoaparat, ki deluje na 4 baterije, te baterije pa so očitno že toliko stare in manj zmogljive, da v novem aparatu na 2 bateriji ne zmoreta delovanja... aparat naredi lenekaj fotografij, pa je konec veselja. Kupil sem nove baterije, odločil sem se za Recyko AA velikost in deluje odlično. Kupil sem tudi original Canon baterije (verjetno jim jih dela Panasonic) in tudi deluje odlično.

V tvojem primeru, da je prazno po dveh dnevih brez uporabe, je verjetno nekaj narobe z aparatom, če pa aparat vsaj malo uporabljaš v tem času, so pa verjetno zanič baterije.
Poskusi, kakor so ti svetovali, z alkalnimi namesto polnilnimi, pa boš videl, lahko pa poskusiš z novimi polnilnimi, preveriti bi bilo potrebno tudi polnilec.

Mimogrede, če kupiš Recyko od GP, so že napolnjene in jih ne rabiš polnit. Prej sem omenil moj primer, ženi sem kupil nov Canon fotoaparat ki rabi 2 bateriji, s starimi baterijami ni šlo, zato sem kupil omenjene Recyko in jih brez polnjenja dal v aparat in še vedno jih kljub uporabi aparata še ni izpraznila. Omenjene baterije niso tako drage, kot kaže pa so kar solidne, če ne zelo dobre baterije, vsaj glede na ceno, je razmerje cena:kvaliteta zelo ugodno.

.

TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.56
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alkalne baterije se da polniti, čeprav še nisem poskusil.
http://www.afrotechmods.com/reallycheap/batteries/batts.htm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Off topic
urosi je napisal/a:

Načeloma je izvedljivo, sem poskusil, deluje, vendar takih baterij ni vstavljati v občutljive ali naprave, kjer je zanesljivo delovanje nujno. Klikni me nežno
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jan 2010 19:50
Aktiv.: 0.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Off topic
urosi je napisal/a:

Načeloma je izvedljivo, sem poskusil, deluje, vendar takih baterij ni vstavljati v občutljive ali naprave, kjer je zanesljivo delovanje nujno. Klikni me nežno

Vsak dan se česa novega naučim. Smile

ontopic:
Morda kdo ve koliko energije porabijo ti stari sony-ji da ohranijo uro in datum?
Ker Sony-jeve baterije moj Canon koristi kar dolgo - torej baterije nebi smele biti problem.
Nazaj na vrh
tacer12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 1.18
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel enake probleme z fotoaparatom Olympus SP350, z to razliko, da sem z novimi Duracel baterijami naredil maksimalno 5 slik, ostalih baterij sploh kot da jih ni bilo. Napaka se je pojavila v fotoaparatu 1 mesec po nakupu in potem še enkrat po treh mesecih. Zdaj pa že 4 leta dela brezhibno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni