www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nokia 5310 XpressMusic se ne prižge

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:40 pm    Naslov sporočila:  Nokia 5310 XpressMusic se ne prižge Odgovori s citatom

(Upam, da je tole napisano v pravo temo)

V glavnem, na servis sem dobil telefon, pri katerem je počil LCD. Ohišje je v dobrem stanju, sosedu je padel na tla in očitno na nek kamenček, saj je rahla vdolbinica v foliji pred LCDjem, LCD pa je počen.
No, danes sem s kitajske dobil nov LCD, ga zamenjam a se telefon noče prižgati.
Poskušal sem ga obujati že prej, preden sem se lotil menjave LCDja, a se ni prižgal. Takrat sem si mislil, malo ga bo potrebno napolnit pa bo.

Je možno (telefon je bil v neuporabi kar nekaj časa, mesec, dva), da je šla rakom žvižgat baterija?

No, do te ugotovitve sem prišel tako, da sem pomeril napetost na bateriji... 0,00V

Zanima me samo to, če se da baterijo normalno pomeriti ali je potrebno, da je baterija v telefonu, da se zažene? (na tem področju sem rahlo "mrzel")

Hvala in lp,

Nejc

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BAterija naj bi se izven telefona normalno dala pomeriti.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2010 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za čez noč ga priklopi na napajanje. Če zjutraj ne bo nobenega znaka življenja je napaka najverjetneje nekje na tisknem vezju. Ker če en mesec ni bil prižgan, je baterija najverjetneje popolnoma izčrpana.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 25, 2010 7:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izklopljen telefon za več kot 24 ur mora biti nujno brez baterije. Če ima baterija dobro zaščito baterija ni fuč. Za nekaj 10 sekund jo priključi na lab usmernik 4.2V in max 100mA in potem znova pomeri baterijo. Če ima okoli 3V, potem sedaj nameriš 0 zaravi zaščitnega vezja. Če boš pa nameril 0.1V pa baterija žvižga rakom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LISAC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jan 2010 6:57
Aktiv.: 0.11
Kraj: ŽeleznikI

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 25, 2010 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.
Naredi tako kot i je rekel mucek4, baterijo vzemi iz telefona, poglej kje je + in- in nekajkrat po 3,4 sekunde pritisni z vezicama iz napajalnika, kjer naj bo napetost nastavljena na 4V. Sedaj pomeri baterijo, če ne kaže 3-3,5 V je definitivno fuč.
Če je le ta dobra, poglej če ti polnilec dela. V notranji del konektorja daj žico in ga vštekaj, ter pomeri napetost med žičko noter in zunanjem delu. Pazi, da ne narediš stika. Če dela poglej ko je baterija v telefonu, da je sigurno stik med priključki, da nima baterija lufta gor in dol. Če še ne dela, je problem večji in je okvara na plati. Poglej tudi če se ob vklopu dispaly mogoče kaj obarva temno modro. LP

LISAC
Nazaj na vrh
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 25, 2010 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O teh baterijah sicer nimam pojma, vem pa, da se moja Nokia 5800 brez baterije, priklopljena samo na polnilec, ne vklopi. Enako tudi en starejši model moje drage.
Nazaj na vrh
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.52
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 25, 2010 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mobitel rabi napolnjeno baterijo, lahko pa da se bo zbudil tudi s podhranjeno, ampak ne 0,00V ker je že iztradana in jo daj samo v slano kopel, ker bo prej ali slej kmalu, če ne praj po nekaj polnjenjih nastal BUM.

Ostalo so ti pa že zgoraj napisali.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 26, 2010 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Telefon sem vrnil sosedu, saj je rekel, da si bo sposodil baterijo iz prijateljičinega telefona in mi bo potem poročal, tako da tudi baterije nimam več doma, sosed pa dela nočne in čez dan spi, ga bom poskusil najti budnega hehe Very Happy

Hvala za nasvete! Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni