|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 4:39 pm Naslov sporočila: Dekodiranje SNMP zahteve |
|
|
Uporabljam program MRTG, ki temelji na SNMP protokolu. Program vsake toliko časa (odvisno kako je nastavljen) pošlje SNMP zahtevo, kamor mu pač to določimo v konfiguraciji. Jaz imam namen te zahteve sprejemati s PIC-em, torej bi jih MRTG pošiljal njemu preko etherneta. Ko bi to zahtevo sprejel, bi na podlagi njene vsebine nazaj odgovoril z določenim podatkom.
Zanima me pa kako tak SNMP paket dekodirati? Dekodiranje bi spisal v C-ju. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala madzi! Ja, imam urejen fizični sloj in tudi IP ter UDP protokola. Moram samo še ustvariti svojo MIB strukturo, oziroma bolje rečeno, spremeniti obstoječo.
Že berem dokumentacijo
Kakor sem prebral, se mi ni treba ubadati z dekodiranjem paketa, ker za to poskrbi že sam TCP/IP sklad. Torej moram izluščiti samo prave funkcije in stvar realizirati. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil, da ne bom imel velikih težav pri izluščanju tapravih funkcij ter razumevanje le-teh, pa se je zgodilo ravno to
Kaj pomeni spodnji znak med spremenljivkama?
tvp -> tv_sec = 0;
Gre za C jezik. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Olaf Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.56 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni