www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows XP Acer Home Edition

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 7:18 pm    Naslov sporočila:  Windows XP Acer Home Edition Odgovori s citatom

Zdravo!

Imam prenosnik Acer travelmate 2310 in bi želel na tem prenosniku uporabiti licenčno kodo od Windows XP home edition ki je na nalepki pod prenosnikom. Vendar imam problem: nimam backup CD-jev niti backup-a na hard disku.

Sedaj pa me zanima:

Ali bo koda delovala če dobim xp home edition na travniku in le to vpišem?

Kako rešiti zadevo, da bo legalno? Ker si res želim imeti licenčne windowse.

Hvala in LP.

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acer ima eno skrito particijo, poglej v manual (E recovery ali nekaj takega)

Drugače pa travnik in home.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale nima nobene skrite particije, najbrž jo je že kdo sformatiral. Preverjeno s Partition magic.

Bom pa poskusil s home edition in ročnim vpisom kode, vendar dvomim da bo delovalo, ker pri xp professional ne deluje. Imam namreč tudi HP-ja in llicenčno nalepko, pa morajo biti windowsi XP professinal od HP-ja, ker bi naj imel leta vpisano serijsko v biosu in te skozi instalacijo sploh ne vpraša za kodo. S kakšnimi drugimi windowsi XP pro iz travnika, kjer je potrebno vpisati kodo, pa ta serijska z ročnim vpisom ne deluje.

Home edition na travniku - tale bo težka d'oh!

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bios vpisano kodo ? No wai.

Kar naredi setup je, če zazna HP hw (Vendor ID) ne sprašuje za ključ pač pa vnese nekega predizbranega.
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, mi je že malo bolj jasno. Koda ki pa je na nalepki, pa najbrž služi za registracijo?
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Instalacija je uspela, koda je "prijela". Sem pa takoj dobil opozorilo, da windowsi niso aktivirani, zato sem poskusil srečo in je uspelo oboje: aktivacija in registracija.

Hvala in Lep teden!

Very Happy

P.s. hmm, ampak pri Hp-ju pa nisem rabil aktivirat in registrirat....

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 06, 2010 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kako ma hp urejeno.
Vendar pa .. .ta koda velja samo za eno inštalacijo. Nato moraš klicati pomoč uporabnikom ($$) da ti resetirajo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...mislim da ni čisto tako. Na istem HW lahko z isto kodo aktiviraš neomejenokrat. XP-ji so imeli celo tako (če prav vem) da se je aktivacija pri njih po treh mesecih brisala, kar pomeni da si po tme času lahko spet aktiviral z drugačnim HW. tudi sedmico lahko na istem PC-ju z istim HW aktiviraš neomejenokrat. klicat moraš če spremeniš vitalen del (npr. mamoplato, kot sem jo jaz). Sem pa preden sem menjal ko sem se še zezal s staro plato, ki mi je delala BSOD-je v enem dnevu trikrat formatiral disk, namestil sedmico in jo aktiviral brez problema. Ni pa šlo potem z novo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo je napisal/a:
Tale nima nobene skrite particije, najbrž jo je že kdo sformatiral. Preverjeno s Partition magic.

Bom pa poskusil s home edition in ročnim vpisom kode, vendar dvomim da bo delovalo, ker pri xp professional ne deluje. Imam namreč tudi HP-ja in llicenčno nalepko, pa morajo biti windowsi XP professinal od HP-ja, ker bi naj imel leta vpisano serijsko v biosu in te skozi instalacijo sploh ne vpraša za kodo. S kakšnimi drugimi windowsi XP pro iz travnika, kjer je potrebno vpisati kodo, pa ta serijska z ročnim vpisom ne deluje.

Home edition na travniku - tale bo težka d'oh!

Problem je, ker je teh licenc malo morje. Windows XP professional imajo dve zelo pogosti licenci in to sta corporate in OEM oz DSP, slednji kodi ne primeta s corporate instalacijo in obratno. Slednji licenci lahko kupiš edinole skupaj s HW-jem. Na travniku se pa povečini dobi corporate instalacije, ker jih ni potrebno aktivirati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni