www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

12V 4,5A iz računalniškega napajalnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi poskusil najprej brez uporov, saj pri meni brez njih povsem normalno deluje. Kot pa sem napisal pa šele po priklopu bremena vklopi napajalnik.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj boš videl. Če boš priklopil gor in se bo napajalnik ugasnil, moraš dodati upore.
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tistih 14A je tako tako. Če je napajalnik hudo kvaliteten bo polno obremenitev
"držal" lahko dan in noč, brez škode. Taki napajalniki danes stanejo par 100€ , ali pa imajo za računalniško kramo častitljivo starost.

Če so v igri kakšna el-cheapo jajčka, pa bo po eni sekundi take obremenitve reklo bum in

Pri običajni kvaliteti pa imaš časa do specialnih efektov malo več, mogoče celo nekaj minut.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 7:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mislih sem imel napajanje avtoojačevalca pioneer GM-X 702. Koliko toka bo to približno vleklo? S 3A sem ga uspel napajati do neke majnše glasnosti in na izhodu manjši zvočnik.
Odprta naprava zgleda takole:

DSC01446.JPG
 Opis:
pioneer GM-X 702
 Velikost datoteke:  553.09 KB
 Pogledana:  8 krat

DSC01446.JPG

jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že pri 4A omremenitve na 12v liniji mi na napajalniku pade napetost na 8V.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni