|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mobil11 Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.52 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: Mostična metoda merjenja impedance |
|
|
Dobil sem seminarsko nalogo na temo mostična metoda merjenja impedance, in ker na tem področju še začetnik vas prosim za pomoč.
Potrebujem vezje, ki je sorazmerno enostavno in nudi kar se da natančne rezultate.
Precej mi boste pomagali že, če mi poveste kakšen izraz se za to metodo uporablja v ANG. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70821.67
|
Objavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobil11 Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.52 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Imam le nekaj vprašanj. Odločil sem se za enostavne primere vezav. Namen imam prikazati vrednost impedance za R, C in L pri različnih frekvencah. Za upor mi je vse jasno za C in L pa se pojavi težava.
Naprimer če želim določiti impedanco kondenzatorja vežem vzporedno dvakrat zaporedno vezana R in C (tako je na povezavi zgoraj) in nato lahko bodisi nastavim vrednost znanega kondezatorja ali pa izmerim napetost med vejama. Pri uporih nato primerjam vrednosti na vejah in tako dobim neznani upor, kako pa lahko izvem impedanco kondenzatorja? Če nastavim znani kondenzator na vrednost, da bo mostična napetost enaka nič bo torej kapacitivnost neznanega enaka znanemu. Ali nebi bilo bolje na eno vejo vezati dva upora in na drugo upor in kondenzator in bi tako dobil impedanco kondenzatorja?
Vem da sem napisal precej nerazločno, a upam da mi boste kljub temu lahko pomagali.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni