|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kawaach Član

Pridružen-a: Tor 09 Feb 2010 14:59 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 3:43 pm Naslov sporočila: kvazi factory fuzz - need help |
|
|
na eno tiskano vezje sem pricinil komponente (po shemi), stvar spravil v ohišje, in zdaj zadevca dela.. na pol nekak ... ko imam potenciometre v nekaterih legah (na žalost v večini leg) mi efekt spušča kar nek glasen zvok (ki se rahlo spreminja z lego potenciometrov). plus, če pride do tresljajev ohišja, zadeva zahrešči. to je zihr zato, ker sem antitalent za tako drobno delo kot je cinjenje a se komu kaj svita, kaj bi lahk naredil, da se zadeva poštima? ali pa, če je kdo pripravljen pogledat, pa mal poštimat stvar (za plačilo, seveda), ker mu zihr ne bi vzelo več kot par uric?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, za začetek lahko zadevo enostavno slikaš in slike prilepiš sem gor (spodnja stran ploščice, kako je zaspajkano itd.)
Sicer pa, v tvojem primeru je lahko kakšen slab spoj ali dva, trije... _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 4:58 pm Naslov sporočila: Re: kvazi factory fuzz - need help |
|
|
kawaach je napisal/a: |
kvazi factory fuzz - need help |
pa tudi tole bi lahko popravil.
Saj smo slovenci, ali ne?
Pričakuješ mednarodno udeležbo pri tej diskusiji?
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kawaach Član

|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo slikce:
kaj mednarodna udeležba? mam tolk dela na faxu, da se zdaj sigurno ne bom spravu nekaj skupaj cinit, pa čas za to zapravlat, ko sploh ne vem, kaj bi lahk blo narobe. če zej že delam neki z musko, pol špilam ne pa efekte popraulam, ka s štromom nism na "ti"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej boš moral vse na novo pocinit, ker nekaj stvari na ploščici ima tako malo cina, da kar kliče po problemih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kawaach Član

|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
lep začetek a lahko kar na tiste stike pač "dodam" cin, ali moram podret stvar?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Le pogrej s spajkalnikom in dodaj malo cina, tako da bo na koncu lepo zalito okoli in okoli, pa ne sedaj zalit tako da bo 1 kg cina na vsakem elementu.
Zakaj si dal (mislim da so tranzistorji tisto), posebaj v podnožje in potem še v podnožje zacinil? Ne bi bilo bolje kar direkt? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kawaach Član

|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
podnožja sem dobil zraven v kompletu, tisto gor sta pa germanijeva tranzistorja... itak sem štartal iz ničle, tako da sem šel na "varno" varianto, in pač porabil vse kar sem tam imel, plus še v primerjalni fotografiji, ki sem jo dobil zraven, so bla podnožja gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
žičke drugič prej malo pocini. Ker drugače jih je zelo težko spajkati, pa še estetika trpi. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, če lahko kaj pomaga. Ohišja tranzistorjev napravi tako, da se ne bosta stikala.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kawaach Član

|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
še nekaj me zanima: žice se mi pri cinjenju na "jack" nikakor nočejo prijeti. imam cinkol pasto, pa ne zaleže poznate kakšen trik?
P.S.: hvala vsem za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vrzi tisto pasto proč. Tisto ni za elektroniko. Poskusi s kolofonijo ali pa s stearinom. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej "jack" vredu segrej, dodaj cin in pazi, da ser ti res cin fajn razlije. Nato pa daš zraven pocinjeno žičko. Ne šparaj s cino pri kontaktih konektorja.
Pomaga sicer tudi, če s fini šmirgl papirjem pobrusiš (očistiš) kontakt. Pa spajkalna konica bi tudi morala biti čista. Če ne drugega vzami papirnate brisače ali pa časopisni papir pa jo obriši noter. Če delaš z malo višjo temperaturo (spajkalnik vsaj 30W), lahko tudi brez kakršnega koli dodatka k cinu lotaš žice na te konektorje.
Upoštevaj Volkov nasvet. Ta pasta še dostikrat povzroči, da kontakt hitreje oksidira in pride do slabih kontaktov itd.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kawaach Član

|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker nisem nič od štromarja, mi še ena stvar zelo zanima. če gre signal od kitare po kablu prek efektov in ostalih igrač do ojačevalca, se mu moč največkrat pojača. ker si predstavljam, da se vhodni signal v ojačevalec ne more povečevati v nedogled brez posledic, me zanima če je (v primeru, da lahko gre nekaj narobe) v ojačevalcu kako varovalo, ki preprečuje premočne signale? ali si s premočnim signalom praktično lahko skurim ojačevalec in poškodujem zvočnike? hvala, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
V najslabšem primeru skuriš predojačevalec in tonsko kontrolo. Močnostna stopnja bi skoraj morala ostati cela. Sicer pa efekti nimajo velikih ojačanj (če jih sploh imajo). V reviji Svet Elektronike imaš kar zanimive članek o efektih. Mislim, da je v majski številki.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni