|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 9:58 am Naslov sporočila: problem s kamero Cannon |
|
|
Ta teden ima res hudič mlade - crknil likalnik (popravil), pralni stroj oddaja neke zvoke, fotoaparat crknil (glej eno temo nižje), pa še sestrina kamera.....
Gre se za Canonovo kamero na kasetke. Kasete ni vrtelo ne naprej, ne nazaj. Ukazi so na touchscreen displayu. Najprej sem posumil na kak jermen ali motorček. Ker zadeve nisem mogel razdreti, sem kamero resetiral (gumb). Vrže me na nastavitev datuma in ure, tukaj pa se pojavi problem - pri pritisku na ukazna polja na zaslonu kamera zapiska, tudi "gumb" se pobarva (se pravi touchscreen deluje), vendar pa je zadeva blokirana. Ne morem nastaviti ure, datuma, predvidevam, da zaradi tega tudi ni vrtelo kasete, ker komande nekako "ne grejo naprej".
Ima kdo kako idejo? mogoče obstaja kak firmware update? _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Domnevam, da je to kamera na kasete(sem pozabil kako se jim reče) s katerih potem, video preneseš na računalnik.
Svetujem ti, da odstraniš spominsko baterijo in nato poskušiš še enkrat. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
ja, na kasetke je. Glavno baterijo sem že dajal dol, za spominsko pa niti ne vem kje je.... _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nekaterih je na kameri, tam kjer je zaslon, ko odpreš zaslon, bi moral videti manjša vratca, kjer je shranjena spomninska baterija. Ponavadi je gumbna baterija tip 2025 ali kaj podobnega.
LP _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Jul 05, 2010 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
takole.....
pralni stroj dela, oba canonova fotoaparata (a75,a95) bodo zrihtali na garancijo- ccd čip je šel po gobe.
Za kamero pa pravijo, da je šel "lcd unit" - popravilo 145 eur. Seveda se to ne splača, zato jo bom še enkrat sam vzel pod drobnogled - zdaj nimam več kaj zaj..., ko je itak odpisana. Zanimivo se mi zdi predvsem to, da touchcreen deluje (na pritisk se obarva tipka, sliši se "klik"), vendar ne sproži akcije. Predvidevam, da je prekinjen neke sorte interrupt signal, ki gre v glavno elektroniko. No, bom razdrl, pa videl, kako in kaj. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni