|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jarc Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20 Prispevkov: 273 Aktiv.: 1.45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 1:02 pm Naslov sporočila: Senzor temperature na multimetru |
|
|
Na multimetru imam možnost merjenja temperature, pač priklopim kabel kjer je na koncu tipalo, no po nekem času je to tipalo nehalo kazati temperaturo oziroma je na koncu tipala nekaj odpadlo. Bi se dalo to nekako popravit, sta samo dve žički ki sta bili včasih spojeni, ampak če jih spojim še vedno ne kaže pravilne temperature. Verjetno se da ta kabel kupiti tudi posebej ?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
652.44 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
K sonda.
Konce se da z "punkt" strojem primerne moči zavariti, pa spet deluje.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raptor Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20 Prispevkov: 533 Aktiv.: 2.54 Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jo ravno prejšnji teden naročil.
KLIK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpadel ti je bistveni del - kroglica zlitine tistih dveh žičk iz različnih kovin.
Snemi iz obeh ostankov žičk cca. 2 cm izolacije in ju med seboj malo spiralno zvij ter poprosi kakšnega varilca, da ti jih s plamenom varilnika (avtogeno) segreje toliko, da se med seboj na koncu spet stalita v majhno kroglico. Spajkanje tukaj odpade.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20 Prispevkov: 273 Aktiv.: 1.45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 25, 2010 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha no to ne bo problem, ima sosed avtogeno mi bo pogrel.
sem pa tud naroču tam kot Raptor ta bo verjetno držala dlje časa.
Hvala za pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni