|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.24 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 11:31 am Naslov sporočila: občasno presketanje v zvočniku |
|
|
Imam stereo ojačevalec in mi občasno začne presketat na obeh zvočnikih. Ojačevalec je tranzistorski. Načrta žal nimam. Odstranil sem mostičke preout in še vedno presketa brez vhodnega signala. Poizkušal sem že z hlajenjem in gretjem elementov vendar brez uspeha. Ali ste že imeli podoben primer in kaj bi lahko bil vzrok? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Kljub temu, da ne reagira na hlajenje in gretje preglej in polotaj sumljive spoje.
LP, Matic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jeerc Član

Pridružen-a: Čet 10 Jun 2010 8:27 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.11 Kraj: Kranj (planina 2)
|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je rekel ze matic_scetinec polotaj vprašljive spoje, potem pa če uporabljaš audio jack vtikač, in "vtičnico" raje preveri če je dober kontakt.. probaj s premikanjem kabla.. če pa imaš prikljopljeno z žicami pa pregles spoje pri "sponkah" (nevem kako se reče tiste ko stisnejo žico ponavadi sta rdeča in črna) _________________ Lp. Jerc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.19 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sob Jun 26, 2010 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je tudi da prihaja do kakšnih motenj. Imel sem enak problem vendar pri računalniških zvočnikih... Probaj kakšen filter? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jun 27, 2010 6:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je pa vir zvoka? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hahalolek Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.08 Kraj: Domžale
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.19 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Če presketa med tem ko premikaš v nižjo glasnost je pomoje šel potenciometer ? Tako je bilo na auto-radii katerega sem popravljal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni v PC zvočnikih prasketa, ko imam na laptopu vklopljen WiFi. Torej ko kakšne podatke prenašam. Drugače pa so tiho.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Data Transfer Audio Indicator  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.28 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Pošpricajte malo potije in vtičnice za signale s kontakt 61 da se malo oksidi spucajo.
Najprej malo našpricat pa zlaufat parkrat pol pa sprat z več spreja, jaz spodaj držim robček da ne teče mimo.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 5:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam problem z zvokom, a po glasu sodim, da pride pri nizkih frekvencah v resonanco plastični okvir, škatla. Ker gre za precej drag TV si ga ne upam ga odpirati in poiskati mesto vibriranja, kjer naj bi podložil ali zalepil del plastike, ki občasno zavibrira. Ker smo že starejši in naglušni, potrebujemo večjo moč, pa pride do resonance, pri manjših močeh zvoka ni tega problema, je pa problem, ker ne slišimo...
Sem že iskal, ali ima naprava priključek za zunanji zvočnik, včasih sem imel take naprave, in ko si vključil zunanji zvočnik, se je notranji avtomatsko izključil. No, takega ali sploh priključka za zunanje zvočnike nisem našel.
Ni še tako hudo, da bi nosil težko in veliko napravo na servis, a če bo slabše, bo treba. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 6:50 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Tudi jaz imam problem z zvokom, a po glasu sodim, da pride pri nizkih frekvencah v resonanco plastični okvir, škatla. Ker gre za precej drag TV si ga ne upam ga odpirati in poiskati mesto vibriranja, kjer naj bi podložil ali zalepil del plastike, ki občasno zavibrira. Ker smo že starejši in naglušni, potrebujemo večjo moč, pa pride do resonance, pri manjših močeh zvoka ni tega problema, je pa problem, ker ne slišimo...
Sem že iskal, ali ima naprava priključek za zunanji zvočnik, včasih sem imel take naprave, in ko si vključil zunanji zvočnik, se je notranji avtomatsko izključil. No, takega ali sploh priključka za zunanje zvočnike nisem našel.
Ni še tako hudo, da bi nosil težko in veliko napravo na servis, a če bo slabše, bo treba. |
Res je da tovrstne naprave dandanes nimajo več zvočniških izhodov ! To pomeni izhod ki je potegnjen neposredno za zvočnikom v aparatu preko vtikača kjer je integrirano stikalo ki v primeru vklopa vtikača te zvočnike izklopi in prevsmeri signal na zunanje enote kot recimo se to zgodi ko vključiš slušalke v audio napravo.
Mislim da ima vsaka tovrstna naprava vsaj en audio predojačan izhod .Če ni to činč je izhod za slušalke sigurno pa je kakšen scart konektor kjer so ti signali prisotni .
Vse skupaj pelješ na audio napravo in potem na kvalitetnejše zvočnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vendar pazi, pri novejših digitalnih TVjih lahko pride do kakšne zakasnitve!
Sem testiral izhode iz enega novega TVja. Audio izhod na SCART-u je imel zakasnitve nekaj 10 ali celo 100 ms! Hudo moteče. Pravilen izhod je bil na dveh cinch konektorjih, ki sta namenjena za zunaji audio sistem. Ampak se jakost na njih ne spreminja z daljincem od TVja
Glede prvotnega vprašanja - potenciometri so problem.
Glede WiFi in cenenih zvočnikov - indukcija v kablih ali motnje preko napajanja znotraj računalnika. Slednje je ponekod dokaj opazno - slišiš kako disk premika glave ali kako miško premikaš  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni