www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RTC na megi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 28, 2010 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si na MegaPin-u ostranil kratkostičnik za LED diode na portu C?

Vlado
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 28, 2010 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Applause itak da nisem...sem kmalu po tem to opazil, ja. Izgleda da LEDice porabijo toliko, da kristal ne niha...zanimivo je da sta ta dva pina očitno na nek način vlekla motnje od kristala ure ker je ura štela, samo zelooo počasi, kot rečeno. Sicer točnost ni ravno vrlina (zaenkrat je par sekund na uro), ampak upajmo da bo na pravi ploščici bolje, drugače bom poskusil s kondenzatorji kaj popraviti.
Med drugim sem uspel eno mego16 tako zaprogramirati da je darkotov programator ne vidi več...v fusebitih sem izbral nek zunanji low-frequency oscilator (niti ne vem več točno kaj) ampak deluje samo če za kristal vežem 32kHz, pa še takrat zeloooo počasi (itak, če je pa program notri pisan za 1MHz kristal). Noben zunanji clock ne pomaga...Bom poskusil jutri še z JTAG vmesnikom drugače bo treba delat HV programator...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:

Med drugim sem uspel eno mego16 tako zaprogramirati da je darkotov programator ne vidi več...

V MegaPin vtakni kvarčni kristal v podnožje X2, poveži jumper J28 in Mega16 bi morala oživeti.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to je zanimivo - noče. Načeloma vedno pred programiranjem fusebitov kliknem "READ", zato upam, da nisem kaj drugega prestavil... Low-frequency ext. sem dal ker mi RTC ni in ni hotel steči (no, izkazalo se je, kot rečeno da je treba odstranit jumper LEDic). Programiral sem preko Bascom-a, in se res ne spomnim čisto natančno kaj sem izbral. Zanimivo je da recimo na kristal 4M, ali 8M mega sploh noče steči. Na 32.768 kHz pa steče, ISP ga pa ne vidi. Tudi ponyprog ga ne vidi..
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Na 32.768 kHz pa steče, ISP ga pa ne vidi. Tudi ponyprog ga ne vidi..

Ali si izbral frekvenco za povezavo z mego največ 1/4 urnega takta? Torej cca 8kHz?
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavi "hitrost programiranja" na 1/4 hitrosti oscilatorja, ali manj.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem nastavil tudi na minimum v avr studiu, 1,4 khz,ja. Nič...
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je možno, da si zaprogramiral tudi RESET pin?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ker je na megapin-u reset tipka in če jo pritisnem se mega resetira.
Nazaj na vrh
jp
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jul 2004 13:22
Aktiv.: 0.94

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ext. osc. na MegaPin sestavlja IC4, R56 (1M), R57 (1k), C15 (33pF), C16 (33pF), podnožje za X2 in podnožje za kratkostično povezavo osc. (out) - mikrokontrolerji (in) XTAL.

MegaPin razvojno orodje je nova in odlična zadeva, tako da ni nič več problemov z zaklepanjem mikrokontrolerjev. Problem je lako v glavnem le v programu in v nastavitvah za izvajanje programa ali tudi v AVR Studio.

Dobro je imeti na zalogi Quarz oz. več kom. različnih f, ki pri testu programov večkrat niti ni pomembna.
Je pa izvajanje programov s taktom Ext. osc. (različnih f) še bolj zanimivo.
Qurz ima mnogo različnih elektronskih naprav, ki iz različnih razlogov prenehajo svojo uporabnost, uporabnost pa lahko nadaljuje prav Quarz in to tudi na Ext. osc. od MegaPin.

Lp! jp
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JUHU!!!
zadeva je rešena!
sicer bodo eni tole brali tudi na drugem forumu, pa vseeno:

Torej: ura je bila programirana na:" Ext.Low-Freq.Crystal". In očitno ta nastavitev ne pusti megi da oscilira na večjih frekvencah. Danes sem uspel dobiti nek predpotopni kristal 208.400 kHz in sem uspel z AVR studiem priti notri.
Finta je namreč sledeča: Ko v AVR studiu nastaviš frekvenco programiranja na najmanj - torej 1.21 kHz (ali pa tudi na 4kHz, ni važno) in zapišeš, pa spet takoj prebereš vidiš da je frekvenca v resnici 19.4 kHz, ta pa je prevelika za 32.768 kisrtal. Zakaj AVR noče programirati tako nizko---kdo ve...
HVALA vsem, ki ste mi pomagali!
Nazaj na vrh
searider
Član
Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12
Aktiv.: 0.33
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 08, 2010 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

zanima me ali se lahko 32kHz osc. uporabi na več napravah hkrati. Npr. imam ga za RTC pri AtMegi in še en čip bi rabil enak osc. Ali lahko to kako povežem, da uporabim samo en osc.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni