www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pri brezžični povezavi ne dela internet!!!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gogo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Apr 2005 11:46
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 12:10 pm    Naslov sporočila:  pri brezžični povezavi ne dela internet!!! Odgovori s citatom

Ko na prenosniku IBM Thinkpad R51 vzpostavim brezžično povezavo z omrežjem, ne dela internet, pa tudi omrežja ne vidim. Paketi samo odhajajo, prihajajo pa ne. Če pa se priklopim na omrežje s kablom (preko LAN kartice), pa dela vse normalno. Poizkusil sem na več omrežjih, tako s kablom kot tudi brezžično. Povsod ista pesem. Poskusil sem že z deinštalacijo brezžične kartice, pa tudi ni pomagalo. Sad
Nekoč je pa vse delalo. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.69

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firewall ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je mreža odprta ali pa je kakšen WEP ali WPA kodiranje uklopjeno?

Enkrat sem imel probleme ker sem napisal napačen key in se mi je dogajalo podobno kot pri tebi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

firewall je izklopljen, ni razlike pri odprtem omrežju in kodiranem ...
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj se pa zgodi, ko pingas lasten IP brezzicnega vmesnika v racunalniku ? Ali pridejo paketi nazaj ali napise kaksen error ?
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2005 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pingam lasten IP brezžičnega vmesnika, pa pridejo paketi lepo nazaj.
Nazaj na vrh
pimqek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 12 Dec 2005 3:23
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2005 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To imaš dostopno točko ali router? Čeprav bi skoraj moralo biti vseeno...
Si namestil gonilnike, ki si jih dobil z CDja?
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.10
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2005 1:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem enak problem pri povezavi dlančnika z računalnikom, ki je imel vgrajeno PCI kartico za Wireless.
Poizkušal sem na vse načine ... šele ko sem iz PCja odstranil (deinstaliral ne samo izklopil) DynDNS updater je stvar stekla.

Zakaj je bil DynDNS problem mi še danes ni jasno. Bo to mogoče pojasnil kakšen poznavalec, ker sem jaz v tej smeri popoln amater. Smile
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2005 2:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam na PCju DynDNS client (sicer na Linuxu) in vse deluje OK Very Happy

Nazaj k osnovnemu problemu: ce paketki pridejo nazaj cez lastni IP, potem je routanje (loklani IP + netmask) skoraj gotovo OK (to bi lahko potrdili, ce bi napisal svoje nastavitve) in je problem v naslednji tocki omrezja; recimo v firewall nastavitvah brezzicne tocke ali kaj podobnega. Od tukaj naprej je vse skupaj zgolj akademska debata, ker brez eksplicitnih vrednosti lahko samo ugibamo kaj se *mogoce* dogaja.

Meni je tovrstne tezave najveckrat povzrocil narobe nastavljen firewall, enkrat pa napacna razdelitev enega C class subneta v dva segmenta. Vse skupaj je bila vedno lastna nepazljivost.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.95
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2005 2:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je nekaj takega dogajalo, ko mi je dhcp dodelil napacen gateway. Pingaj gateway, pingaj zunanji ip, pingaj zunanji dns in porocaj. Pa ipconfig /all daj sem gor.
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusil sem z odprtim in šifriranim dostopom, z dostopno točko in peer to peer pa še vedno ne dela. Imam belkinov router (High-Speed Wireless Router (125MB/s)) z nastavitvami, ki so lepo vidne iz priložene sličice. Očitno je nekaj narobe s prehodom. Ko pingam prehod (192.168.2.1), paketi ne pridejo nazaj. Enako je, če pingam zunanji dns (193.189.160). Kakšnih posebnih gonilnikov za kartico nimam, ker je kartica bila že vgrajena. Še bolj zanimivo je to, da na drugem računalniku, kjer imam pci brezžično kartico, dela vse normalno (sicer je kartica belkinova!?). Bom poskusil še z restore in recovery, ki ga ponuja ibm-ov prenosnik. Bom sporočil, kako je šlo.

ipconfig.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  39.21 KB
 Pogledana:  22 krat

ipconfig.jpg

Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je ta kartica, ki ti ne dela, B ali G (11Mbps ali 54Mbps)?

Če imaš na ruterju nastavljeno na G standard ti kartica, seveda če podpira samo B standard, ne bo delala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.95
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam, da če se zadevi povežeta ni z združljivostjo nič narobe. Pravzaprav mi ne pride nič bolj pametnega na pamet, kot da te vprasam, ce si siguren, da je naslov gatewaya pravi. Poskusi vklopit DHCP.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavitve za mrezno kartico so OK (ce se seveda routerjeve ujemajo - 192.168.2.1 je IP brezzicnega vmesnika routerja ?). Je zagotovo na routerju vse v redu nastavljeno, da ne ignorira prometa iz 192.168.2.6 ?
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kartica je res B (11 Mbps), bom preveril kako je na routerju nastavljeno?! To bi lahko rešilo problem, ker ona ta druga kartica (na drugem računalniku) je pa G in verjetno zato dela vse v redu.

Hvala vsem, ki tako pridno pošiljate ideje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni