www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pri brezžični povezavi ne dela internet!!!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.52
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če gre za IBM thinkpad z vgrajeno wlan kartico, bo na 802.11g delala, skoraj gotovo pa ne na "High-Speed Wireless (125MB/s)". Nastavi na routerju 54Mbps in preveri. Kaj pa pravi indikacija povezave?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gogo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Apr 2005 11:46
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker trenutno nisem doma, ne morem takoj preveriti kako je nastavljeno na routerju. Mislim, da je nastavljeno na 54 Mbps. Sicer pa povezava kaže 11 Mbps (logično, saj je wlan kartica v prenosniku b).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj ruter (asus wl-500gx) ima možnost delovanja B+G (oboje na enkrat), vendar potem malo slabše deluje (vsaj tako piše). Če tvoj ruter nima te možnosti pa ga naštimaj na B standard (to nastavitev bi pa moral imeti).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.52
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gogo je napisal/a:
Kartica je res B (11 Mbps), bom preveril kako je na routerju nastavljeno?! To bi lahko rešilo problem, ker ona ta druga kartica (na drugem računalniku) je pa G in verjetno zato dela vse v redu.

Tole sem spregledal. Mešanje 802.11b in 802.11g ne bo funkcioniralo. Preizkusi na ta način, da drugi računalnik izključiš. Če je router nastavljen tako, da samodejno zazna omrežje bi moral preklopiti na nižjo hitrost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na routerju imam možnost nastavljanja wireless mode:
1. 54G-Auto
2. 54G-Only
3. 54G LRS
4. Off
Karkoli nastavim, ne gre.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.69

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz iam D-linkov router (802.11g s tistim "turbo <nekaj>", vkljucen je na "dynamic <nekaj>", torej ce bi imel tudi drug hardver [podporo za to visjo hitrost, bi ocitno lahko vse delalo se hitreje), eno 802.11g mrezno kartico v racunalniku in en 812.11b vmesnik (vgrajen v Ipaqu 5550). Precej sem preprican, da mi deluje oboje hkrati, 802.11g mrezna seveda s polno hitrostjo (vsaj nominalno - tako napise njen nastavitveni program, ki je tudi nastavljen na avtomatsko izbiranje hitrosti).

V glavnem, router (wireless AP del routerja) je ves cas nastavljen enako, ko hocem kaj poceti z Ipaqom mi dela, ko hocem prikljuciti drug racunalnik s svojo mrezno tudi dela, brez da bi spreminjal nastavitve kjerkoli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.95
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gogo: Ce se ne motim, si napisal, da je vcasih vse dobro delovalo?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal nastavitve mojega routerja:

1: ima posebej opcijo, kjer izberes 802.11 mode (b only, b + g ali g only).
2: transmission rate imam na "auto"
3: "Super-G mode with dynamic Turbo" je pa tisto <nekaj>, o cemer sem prej govoril.

Zaradi (1) torej deluje omrezje heterogeno brez spreminjanja nastavitev.

Gogo:

Kaj ti napise v svoj log router, ko se poskusas z racunalnikom, ki ne more posiljati paketkov dalje, prikljuciti v tvoje brezzicno omrezje ? Pri meni recimo napise MAC oddaljenega racunalnika, ali je dovoljen priklop za ta MAC, kaksen IP ima oddaljeni vmesnik, itd. Morda tam pise kaj relevantnega. Ce sem prav razumel, s priklopom (vpis oz. izbira SSIDa in passworda) nimas tezav, pojavijo se sele po vkljucitvi v omrezje.
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je včasih vse delovalo. Ko pa sem se začel prijavljati tudi v druga omrežja, pa se je nekaj zalomilo. Bom pogledal še log routerja. Samo po mojem ni kriv router (ker nisem nič spreminjal od takrat, ko je še vse delovalo), ampak prenosnik.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisi nam se kaj napise "route print" na prenosniku. Povsem mozno je, da bi - ce sta oba vmesnika v istem subnetu kar domnevam da sta - OS promet preusmerjal iz kaksnega razloga (npr. zato, ker je doloceni vmesnik prvi po vrsti) cez oziceni vmesnik, ki je med tvoj brezzicnim testiranjem izkljucen (?), kar bi povzrocilo, da grejo paketki namesto skozi brezzicno kartico v nic.

Dva aktivna vmesnika na enem racunalniku na istem subnetu = verjeten routing nightmare, ce uporabljas OS, ki ve vse boljse od tebe. V glavnem ... "route print".
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Print route napiše naslednje:

RoutePrint.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  62.22 KB
 Pogledana:  17 krat

RoutePrint.jpg

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, ti si drugi (oziceni) vmesnik kar izkljucil, tako da ta zagotovo ne more povzrocati tezav z zmedenimi tabelami za usmerjanje. Vse stevilke so pravilne, tako da kar se tice usmerjanja prometa iz te masine ven mora vse delati. Tezava je torej ali HW (da ne odposlje nicesar) ali pa na sprejemni strani (da iz kakrsnegakoli razloga noce sprejeti prometa s te masine). Si kaj spreminjal nastavitve HW (pri moji kartici recimo lahko spreminjam cel kup oddajnih parametrov s katerimi lahko povsem onesposobim prenos) ?

Jaz bi na tvojem mestu zdaj sel pogledat log od routerja (isci MAC s slike, ki si jo prilozil) in njegove nastavitve (vgrajeni firewall), ce pravis, da je firewall na Windowsih ugasnjen.
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V logu routerja ni nič konkretnega. Najverjetneje je nekaj z wlan kartico. Pravkar delam restore sistema na prenosniku. Bom videl kaj bo.
Nazaj na vrh
gogo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela!!! Po obnovitvi sistema (restore) povezava zopet dela, tako kot je treba. V nastavitvah ne najdem nobene spremembe. Edino kar sem opazil, je možnost skupne rabe internetne povezave pri dodatnih nastavitvah omrežne povezave:

Še enkrat hvala vsem, ki ste mi pomagali z nasveti.

dodatno.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.45 KB
 Pogledana:  15 krat

dodatno.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni