www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Morebitne težave-Olympus sp 590uz

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 5:47 pm    Naslov sporočila:  Morebitne težave-Olympus sp 590uz Odgovori s citatom

Danes sem bil na Cerkniškem jezeru in sem hotel slikati polje z Cerknico v ozadju z omenjenim fotoaparatom. Ko sem pokrajino gledal normalno z očesom se je bilo vse skupaj vodoravno, ko pa sem fotoaparat prislonil vodoravno k očesu pa sem moral le tega precej nagniti da je bil viden prizor vzporedno na rob slike oziroma na mrežo za pomoč pri slikanju. Sama slika je bila ok, vendar ne vem zakaj vse skupaj skozi fotoaparat deluje kot, da bi on rahlo zavrtel prizor?

Če pa slikam na LCD sama stvar ni tako vidna.

Ali je možno, da je kriv fotoaparat ali samo mene moje oko malo vara, namreč prej tega nisem opazil, je pa res, da pokrajino brez fotoaparat povsem normalno in naravnost vidim.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je vse.

Poskusi slikati nekaj kar je vodoravno/navpično, aparat pa postavi na vodoravno površino ali v stojalo, kjer lahko zagotoviš da je res postavljen vodoravno.

Potem boš vedel pri čem si.

Oči te lahko zelo hitro začnejo varati, če nekaj časa gledaš sliko v "živo" in skozi okular, svoje pa naredi še slikanje z roke, je pa seveda možno tudi, da se je premaknil senzor v aparatu ali se je kaj zgodilo z optiko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni