www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Okna mi postajajo vse počasnejša
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno tole.
Bližnjice, ki jih narediš s prenosom ikonice poleg naslova internetne strani na namizje spadajo pod okna. FF nima kaj dosti veze z njimi. Moral bi jih odpreti če je FF nastavljen kot program, ki odpira te vrste datotek. (privzeti brskalnik). Lahko imaš tule kaj pobrkljano.

Mogoče lahko poizkusiš takole:
Naredi bližnjico za FF. Poglej lastnosti in na koncu ukaza za zagon FF dodaj naslov strani, katero hočeš da FF odpre. Recimo:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox 4.0 Beta 1\firefox.exe" http://www.elektronik.si

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, hvala, tako pa gre, in dobil sem maxi na bližnici.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cimo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2008 16:03
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim pa, da bi bilo najlažje, če bi naredil samo nov (fresh) install FF. To po navadi popravi napake v registru in omogoči delovanje bližnjic...

LP,
Mitja.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 1:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko,

Skozi tole sporočilo nisem zasledil, da bi bil omenjen oz. da bi kdo uporabljal Ad-Aware. Na razpolago je free verzija. Orodje je dokaj učinkovito za odstranjevanje raznih spy programov. Sam sem ravno te dni imel težave na enem hišnem računalnikom. Opazil sem, da je rabil precej časa, da se je zagnal. Sicer nisem opazil, da bi deloval počasneje. AVG ni zaznal kakega virusa. Prav tako ni bilo opazit kakega sumljivega procesa. Glede na to, da računalnik uporabljam le jaz, razen redno posodobljenega AVG-ja ne uporabljam kake druge zaščite. Ad-Aware sem imel sicer naložen. Pognan pa že dolgo ni bil. Posodobil sem verzijo ter naredil scan. Našel je kar precej "navlake", ki je očitno vplivala na zagon računalnika. Sedaj računalnik štarta normalno.

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 5:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem ta napotke. Naj objavim, da sedaj računalnik normalno dela (razen kadar teče avg scan, kar nekako razumem) Tisto, s čiščenjem hladilnika procesorja, je imelo očiten uspeh.
Combofix je tudi izboljšal zadeve, adware pa bom še probal

Naprej v nove zmage!

Hčerka bo dobila nov laptop, starega dobim jaz. Tudi ta je strahotno počasen, combofix ni pomagal kaj posebno. Nikoli še nisem odpiral laptopa. Ali naj se okorajžim ali naj ga rajši nesem na servis? Na kaj moram paziti če bi hotel tudi na laptopu očistiti hladilnik procesorja?
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Hčerka bo dobila nov laptop, starega dobim jaz. Tudi ta je strahotno počasen, combofix ni pomagal kaj posebno. Nikoli še nisem odpiral laptopa. Ali naj se okorajžim ali naj ga rajši nesem na servis? Na kaj moram paziti če bi hotel tudi na laptopu očistiti hladilnik procesorja?
Odvisno od znamke... sam imam Fujitsu Siemensa, Amilo D7820, in sem na netu našel lep opis DIY (do-it-yourself). Urca in pol, pa je bil čist. Razlika 100:1. Smile

Nič se bat, kar korajžo v roke. Pa po pameti, seveda. Wink
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj enostavneje se da očistiti asusa. Spodaj ima pokrov s par vijaki, tistega snameš nato pa z dvema vijakoma odstraniš hladilnik procesorja. Izpihaš, sestaviš nazaj in je vsega skupaj 10 min dela za začetnika.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Naj enostavneje se da očistiti asusa. Spodaj ima pokrov s par vijaki, tistega snameš nato pa z dvema vijakoma odstraniš hladilnik procesorja. Izpihaš, sestaviš nazaj in je vsega skupaj 10 min dela za začetnika.

Ni Asus, je Dell.
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri delu moraš prvo odstraniti tipkovnico.
Nato še kake 3-4 vijake in prideš do ventilatorja ter hladilnega rebra od znotraj.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Pri delu moraš prvo odstraniti tipkovnico.
Nato še kake 3-4 vijake in prideš do ventilatorja ter hladilnega rebra od znotraj.

Kako se odstrani tipkovnica? Se imel namen gledat ga od spodaj. No, nimam ga v rokah, ne morem še gledati, kako izgleda.
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nad tipkovnico maš neko plastiko, ki jo odstraniš (začneš na desnem koncu).
Pod to plastiko pa imaš 2 ali 3 vijake ki držijo samo tipkovnico.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Aktiv.: 0.80
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nevem kateri model točno imaš, upam da bodo naslednji linki kaj pomagali.
Nekatere modele se odpre tudi od spodaj.

Link1
Link2
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gledal sem video iz prejšnjega linka, kako se odstrani tipkovnica, a nisem videl, kako pridem do hladilnika procesorja...
Vsekakor bom poizkusil, ko ga dobim v roke.

Hvala
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko, Dell ima na svoji spletni strani service manual za prenosnike! Svojega D505 sem razstavil in sestavil samo 1x po navodilih, naslednjič je šlo že skoraj samo (ne zaradi tega ker bi polomil zatiče/pogubil vijake, tako dobro je opisano!)
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
vilko, Dell ima na svoji spletni strani service manual za prenosnike! Svojega D505 sem razstavil in sestavil samo 1x po navodilih, naslednjič je šlo že skoraj samo (ne zaradi tega ker bi polomil zatiče/pogubil vijake, tako dobro je opisano!)

Hvala, grem takoj iskat!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni