www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neželjeni mail

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 11:58 am    Naslov sporočila:  Neželjeni mail Odgovori s citatom

Zadnje čase mi pošiljajo neželjene maile. Kako naj ugotovim na kateri mail mi pošiljajo, da se odjavim s pravega naslova?

Image3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.44 KB
 Pogledana:  159 krat

Image3.jpg

Image4.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Image4.jpg
 Velikost datoteke:  12.82 KB
 Downloadano:  33 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni. Nekaj sem googlal, ne vem točno kaj že, pa sem se mimogrede registriral na tej strani , misleč, da bom dobil rezultat. Kaj dobim?

Citiram:
Naročnina na forum

Če se uporabnik naroči na forum, bo kopijo vsake nove objave na forumu prejel tudi po e-pošti (objave so poslane približno 30 minut po prvem zapisu objave).

Osebe lahko običajno izberejo, ali želijo biti naročene na vsak forum ali ne.

Če izvajalec zahteva naročnino za določen forum, možnost za izbiro odstranjena in bodo vsi prejemali kopije v e-poštnih sporočilih.

To je še posebej uporabno v forumih novic in forumih ob začetku predmeta (preden vsi razumejo, da se lahko na ta e-poštna sporočila naročijo sami).

No, jaz nisem dobil možnosti "izbirati", ali bom prejemal obvestila ali ne. Samo registriral sem se, pred tem ni nič pisalo, nato pa sem začel prejemati te smeti. Bilo bi lepo, da bi to prejemal od foruma samega, ne pa od vsakega člana, ker v tem primeri bi lahko blokiral forum v svojem epoštnem odjemalcu. Vsakega člana posebej je pa malo "too-much" blokirati. Obstaja kakšna možnost tukaj, ne prejemanja teh sporočil?

screen.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  32.88 KB
 Pogledana:  83 krat

screen.PNG

Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prijavite neželeno pošto ( spam ) ,pa bo mir Cool

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da sem se uspešno odjavil. Bom videl v prihodnje.
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kam lahko prijavim spam, ki ga pošiljajo recimo slovenska podjetja, ki mail dobijo od bogve kje? Rolling Eyes
Za tuji spam ni problem, ker vse pobere filter, slovenskih pa ne. Poleg tega pa se eni še poslužujejo hinavskih in zahrbtnih trikov, ki jih bi pričakoval od zlikovcev v Nigeriji ne pa slovenskih podjetnikov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Členi in tarife so se vmes spremenili, vendar poanta je še vedno ista; vedno vžge.

http://matej.owca.info/spam.html
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj si oglej zakonodajo o nezaželjenih elektronskih sporočilih.

Povezava

R33D3M33R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To povezavo sem že videl, tudi tisti standardni obrazec. Ampak kaj naj če podjetje ignorira moj mail, se ne opraviči in spam pošlje znova in znova? Saj daš v filter na PCju, ampak če mail čekiraš na telefonu, ti pa to podjetje s svojim spamom povzroča finančno škodo, saj je prenos podatkov vse prej kot pa poceni. Ne vem komu naj zagnjavim, da kršitelja čimprej kaznujejo. Recimo pred tremi tedni sem poslal pritožbo na TIRS in prosil, da me obvestijo, kako bodo ukrepali pa nisem dobil nič. Vprašanje, če so mail sploh dobili. A smo uporabniki e-pošte res tako nemočni?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Greš lepo fizično tja k njim. Jim streseš ene dva žaklja smeti na mizo in vse skupaj premešaš s papirji, ki jih imajo že od prej na mizi.

Aja, pa prijatelja vzemi s sabo, da bo dogodek pofotkal in da boš lahko objavil tule.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 22, 2010 6:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojejjj, ne samo gledati linke, brat tudi!

Citiram:
Nadzor nad spoštovanjem 109. člena Zakona o elektronskih komunikacijah izvaja Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (info.box@apek.si).

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 22, 2010 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo pravilo, ki sem se ga naučil v dobe internetnih smeti je ta, da se na sumljive strani prijavljam s spam enailom, kot drugo pa nikoli ne kliknem unsubscribe, ker te potem ponavadi vpišejo še v deset drugih spam seznamov in se količina pošte samo kopiči.
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 22, 2010 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM: ne rabiš se prijavljati, da te spam bot najde. Dovolj je že, da:

a) si v adresarju nekoga, ki je staknil virus
b) e-mail objaviš kjerkoli na spletu
c) bot pozna tvoje uporabniško ime, iz tega se da ugotoviti mail za nekatere strani (recimo za ARNES: uporabniskoime@guest.arnes.si) itd.

GregorN: mislim, da sem upravičeno kontaktiral TIRS, ker so omenjeni pošiljatelji kršili tudi 45.a člen in 6. člen.

Razmišljam pa, da bi v prihodnje za podjetja, ki gostujejo na .si in ne prenehajo z pošiljanjem neželene pošte, poslal prijavo raje kar na ARNES, kjer pritožbe najverjetneje jemljejo bolj resno.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 22, 2010 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še informacijski pooblaščenki jo prijavi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni