www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Klimatska naprava
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.89

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 3:10 pm    Naslov sporočila:  Klimatska naprava Odgovori s citatom

V notranji enoti split klimatske naprave (ventilator) sem našel motor prikazan na sliki. A gre za malega enofaznega asinhronca ali pa je kaj drugega? Na sliki me je zmotil okrogel simbol z oznako TF.

A so priključki (white, brown, black) namenjeni za štetje obratov motorja? Glede na to, da je vmes oznaka Vout, skoraj kaj drugega ne more biti.

Pa še ena malo "čudno" vprašanje: A bi bil odtočni kondenz klimatske naprave primeren za destilirano vodo recimo za likalnik ali za dolivanje vode v svinčene akumulatorje?

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ThermalFuse.
Verjetno je res kak tahogenerator.
Za likalnik ja, za akumulator ne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 5:43 pm    Naslov sporočila:  Re: Klimatska naprava Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
........ A bi bil odtočni kondenz klimatske naprave primeren za destilirano vodo recimo za likalnik ali za dolivanje vode v svinčene akumulatorje?
Rolling Eyes Saj nisi gorenjc!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj vprašanje je res malo čudno, ampak se mi je porodilo, saj gre v tem primeru za ene vrste destilacijo. Res pa je, da je najverjetnje v njej prisoten prah-umazanija in še kakšni mikrobi, ki so prisotni v klimi.
Navsezadnje zbiramo tudi deževnico, pa zaradi tega nismo gorenci. Very Happy

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšna destilacija neki ?

Destilacija je absolutno zaprt in nadzorovan proces.

Zato se voda iz klime imenuje kodenz-kondenzat in ne destilat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in ko bo žena/punca/mama pohala šnicle, te bojo drug dan zasledovale vse vaške mačke....

Kondenz iz klime ima tudi vonj, zato ni primeren za likanje. Je pa primeren kondenz iz sušilnega stroja.

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kondenz iz sušilnega stroja ima pravtako kamen v sebi. V prid temu priča 'okamenela' posoda za ta kondenz.
Nazaj na vrh
Tamy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00
Aktiv.: 0.51
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:02 pm    Naslov sporočila:  Motor klime Odgovori s citatom

Ce se vrnem k osnovnem vprasanju: potemtakem za samo obratovanje motorja tistih treh prikljuckov ne potrebujem? Pajo, a gre za klimo Panasonic? Sam imam namrec podoben motor, ki pa bi ga rad prikljucil na elektroniko druge notranje enote, ki pa ima namenjena le dva prikljucka za motor.
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako. Klima je Panasonic CS/UV 12gke.
Po vsej logiki bi torej moral motor zalaufat normalno na 220V, ob pravilni priključitvi seveda (trije priključki). En priključek je po takšnem potreben za priključitev zagonskega kondenzatorja.

In kako to, da je tudi tebi "postal" viška motor? Wink

pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa da se še (bolj teoretično) vrnem nazaj na "uporabo" kondenza iz klime. Mogoče pa bo zadeva zaživela v prihodnosti, ko bo začelo primanjkovati vode.

Zadevo smo razčistili okoli destilirane vode za likanje. Neprimerno zaradi vonjav.

Zakaj ta ista voda ni primerna za destilirano vodo v akumulatorjih. Na lastne oči sem videl tipa, ki je namesto destilirane vode, vlil v akumulator deževnico!!! Tudi jaz sem pogledal debelo. Načeloma ne bi smelo biti nič narobe, če je seveda ta deževnica čista.

Pa še nekaj na temo destilirane vode za likanje. Zakaj sploh vprašanje. Predvsem zaradi tega, ker je vsa voda v plastiki. Od mineralne, vode za pitje, sladkane vode,... vse sama plastika. In če odprete smetnjak povprečnega gospodinjstva, predstavlja večji del smeti ravno ta nesnaga. In to kljub temu, da mineralno vodo kupujem izključno v steklu.
Zakaj bi se torej še morala dodatno pojavit embalaža od destilirane vode zraven?

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kisel dež akumulatorju najbrž prav tekne, vsaj kar se tiče sulfata v vodi Wink
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem samo napisal, kar sem videl na svoje oči in potem nadaljna tema za razmislek.

Po drugi strani pa, koliko mg/l, pa se lahko znajde sulfata v kislem dežju?

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zakaj ta ista voda ni primerna za destilirano vodo v akumulatorjih. Na lastne oči sem videl tipa, ki je namesto destilirane vode, vlil v akumulator deževnico!!! Tudi jaz sem pogledal debelo. Načeloma ne bi smelo biti nič narobe, če je seveda ta deževnica čista.

Na tvoje lastne oči bi takega tipa sklofutal če bi kaj enako neumnega poizkusil storiti z mojim avtomobilskim akkujem.

Razlog da se uporablja destilirano vodo je ravno v tem, da za seboj ne pušča sledi ali kamna ko izpareva.
Pravtako ne povečuje prevodnosti elektrolita v smislu, da akku bolj 'pušča' ko je stoji brez polnenja.

Citiram:
Zakaj bi se torej še morala dodatno pojavit embalaža od destilirane vode zraven?

Ker je plastična flaša od destilirke lažja od 10kg neuporabnega svinca.

Šparati je najdražje, zapomnite si to ! V 100EUR vreden akku nalivati deževnico, ko je destilirana voda 1EUR 3L ...
Nazaj na vrh
Tamy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00
Aktiv.: 0.51
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 7:02 am    Naslov sporočila:  Motor klime Odgovori s citatom

Pajo, motor mi ni viska, kvecjemu mi manjka. Skombiniral sem namrec zunanjo enoto ene klime in notranjo druge, vendar pa nimam daljinca in motorcka za loputo. Ce pa vzamem elektroniko in daljinca neke druge klime, pa bi moral uporabiti drug motor, kot sem omenil v prejsnjem postu.
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se tiče daljinca in motorčka, mogoče bi ju dobil na kakšnem servisu? Je pa spet vprašanje če zadeva ne postane predraga.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni