www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Subwoofer
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Katero so praštevila?

GOOGLE VE !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih gledal tu. Sem pa rekel da so praštevila ko centimetri.
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda vem tudi jaz kaj so praštevila.

Bom ponovil vprašanje, kje so praštevila na načrtu, ki je prilepljen objavi? Bo sedaj bolj jasno? Ker jaz namreč vidim samo 253 da je praštevilo, ostala pač niso.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že napisal, da so praštevila če jih gledaš kot centimetre. Pa še to so samo notranje mere (73x47x31cm)

EDIT: btw 253/11=23

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Ja, sem sedaj opazil, da sem mislil na 359.

Imaš kakšno gradivo o teh praštevilih v povezavi z zvočniki, bi malo pogledal.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Monacor je pred leti imel program za izračun boksov. Nekateri pravijo, da je bil dober? Caad 3.0 dobiš TUKAJ, Baje pa obstaja tudi verzija 4.1. Pred zagonom datoteko skopiraj v prazno mapo, sicer... Mr. Green
Majster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Citiram:

Ja, sem sedaj opazil, da sem mislil na 359.
Imaš kakšno gradivo o teh praštevilih v povezavi z zvočniki, bi malo pogledal.

Nažalost ne. Bom probal tudi kaj pisnega izbrckati, zaenkrat samo mnenja posameznikov. Torej vse kar vem je da ima zveo z zlatim rezom (nimam pojma kako in ali je sploh res) to je pa tudi vse Smile

Jutri grem pa po vsej vrjetnosti naročit zvočnik ter tokom tedna tudi ohišje (izrez).

ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razmerje zlatega reza se uporabi, da so si stranice med sabo čim bolj različne in je potem posledično manj stoječih valovanj znotraj skrinje.
Nazaj na vrh
Wisor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Apr 2010 13:53
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tvojem mestu bi se odločil za kompresijsko škatlo, v bajti tako ali pa drugce dosti nabija. Kot si rekel se ti za kvaliteto ne gre, tako da je mediapan (MDF) metanje denarja skoz okno. Po zadji ceni sem za meter mediapana v obiju odstel 24€ (19mm) (dobis ga tudi ceneje).

S kompresijo bi pridobil veliko! Po domače povedano igralo bi ti malo "tišje" vendar bi imel velik plus, ker bi lahko na njej poslusal vsako muziko. Skatlo bi seveda naredil iz iverke, ki je dan danes zelo poceni (4€ m2) in je za tvojo uporabo cist dobra. BR skatlo ti naceloma odsvetujem, ker edino kar pridobil je malo "pahanja" zraka po sobi, s tem da bos samo za aeroport odstel toliko, kot sta vredna sub in skatla skupaj Laughing

Glede suba bom pa reku takole. Ce si iz ljubljane se oglasi v Termi -> tule imas katalog (se opravicujem ce delam raklamo), pa malo precikeri. Sefe v trgovoni je sodnik na emmi tako, da ti bo tudi on dobro svetoval. Skratka neki kitajski sub do 40€, je po mojem mneju ziher bolsi kot vsa podobna navlaka do 100€ ali malo vec. Glede izracuna ti pa lahko naredim jaz, samo povej mi za kaj se bos odlocil pa kako zvrst muzike poslusas. Vazna je tudi velikost suba, pa glej da bos skatlo dobro polimu!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Tidra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Aktiv.: 0.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mediapan 18 ali 19mm ne vem točno kaj se pri nas dobi.
Ojačevalnik bi lahko bil tudi nekaj na to temo

http://cgi.ebay.de/Subwoofer-Aktiv-Modul-120W-max-SAM-1-/120584244117?cmd=ViewItem&pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1c13618b95#ht_1906wt_907

http://cgi.ebay.de/Monacor-SAM2-Subwoofer-Aktiv-Modul-SAM-2-NEU-250-Watt-/230495734029?cmd=ViewItem&pt=Lautsprecher_Selbstbau&hash=item35aa9dc90d#ht_2876wt_1133

LP
I.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Hobi les imajo MDF razlicnih debelin, tam ga bom tudi jaz kupil za zvocnike, za sub vzemi 22mm+

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni potrebno posegat po nekih extra debelinah, če je za ojačitve vredu poskrbljeno.
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to je tudi res Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
srebrni
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2010 21:46
Aktiv.: 0.01
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

z debelino lesa res ni treba pretiravat razn če boš dajal res extremni zvočnik notri!!
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bauhausu imaš razrezan mediapan (19mm) po cca. 12€/m2. Je pa mediapan bistveno boljši za obdelavo kot iverka, prav tako je boljši za vijačenje. Sam sem uporabil program WinISD. Za izračun pa seveda potrebuješ parametre zvočnika.... Neglede na to ali boš delal BR ali kompresijsko,...v vsakem primeru se boš moral odločiti, na katero frekvenco ga boš uglasil,...in glede na te Hz prilagaja volumen. Hz pa so odvisni od tipa glasbe, ki jo večinoma poslušaš....

ponavadi pa neke dimenzije o škatli dobiš poleg zvočnika

poglej si kak tutorial glede parametrov in uporabo WinISD
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni