www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Postaja na vroč zrak AOYUE 968 na testu
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 5:36 pm    Naslov sporočila:  Postaja na vroč zrak AOYUE 968 na testu Odgovori s citatom

Naj še malo sam napišem izkušnje glede naročanja. V ponedeljek 12.12.05 sem po internetu naročil prej omenjeni spajkalnik in takoj prejel nazaj popolni predračun na e-mail. V predračunu je bila dodana poštnina z zavarovanjem, ki znaša 27€. Naročnina se obračuna glede na izdelek ki ima v paketu najvišjo vrednost. To pa je bila spajkalna postaja za 99€. V torek sem si domislil, da bom dodal k naročilu še več vrst različnih pincet, orodja in vse seveda podvojil (še za Silvota) itd. Dodatno naročilo sem poslal nazaj kot odgovor na zadnji e-mail, ki sem ga prejel od njih. Na moje začudenje so mi odgovorili z novim dopolnjenim predračunom že po eni uri z nespremenjeno poštnino. V sredo zjutraj sem plačal na banki na njihov račun, provizija je znašala cca 1.600,00 SIT. V četrtek sem dobil odgovor na e-mail, da potrjujejo plačilo na njihov račun in da naj pričakujem pošiljko v naslednjih treh delovnih dneh. In na moje veliko začudenje Shocked sem danes dopoldan prejel paket. Skratka potekalo je tako hitro ali celo bolj hitro kot če bi naročil v Sloveniji, čeprav je kraj na severu Nemčije.
Pa še to naj dodam, v kompletu so zraven nastavki za vroči zrak, če se ne motim 5 kos. (sem trenutno v službi pa sem vse bolj bežno pogledal, bo Silvo bolj podrobno opisal, ker že doma preizkuša- testira). Dodana sta tudi rezervni grelec za spajkalnik in rezervni keramični grelec za vroči zrak, stojalo za spajkalnik-cin. Pa še to Naročil sem spajkalno postajo, flux, pasto za lotanje, dve različni ESD pinceti, vakumsko pinceto, dodatno profesionalno orodje za lotanje, dodatno konico 0,2mm. VSE skupaj z vsemi stroški je za enega stalo samo 35.000,00 SIT.
Pri nas so mi ponujali golo postajo brez garancije, brez rezervnih grelcev, brez vseh dodatkov- skratka čisto gola postaja, za 47.880,00 SIT z DDV.

Toliko za enkrat z moje strani teste in fotografije bo pa Silvo objavil.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo mene s svežimi fotografijami Wink

Kot je napisal Robertos, vsebina škatle je sledeča.
- postaja
- pištola za vroč zrak
- spajkalnik z odsesavanjem plinov
- 5 nastavkov za pištolo za vroč zrak
- stojalo za spajkalnik
- konzola za pištolo za vroč zrak
- rezervno grelo za spajkalnik
- rezervno grelo za pištolo za vroč zrak
-"pinceta" za odspajkanje

Fotografije sem odmaknil, ker so nerodno raztegnile forum. So v albumu.

Nazadnje urejal/a Silvo Tor Dec 20, 2005 12:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priloženo je bilo izredno skopo navodilo.

Mogoče opišem čelno ploščo:
- levi potenciometer služi za nastavitev temperature spajkala.
- digitalno se nastavlja pištola za vroč zrak (trije gumbi pod displejem)
- z desnim potenciometrom se nastavlja tlak. Jačino prikazuje modro osvetljen prikazovalnik s kroglico (nad potenciometrom)
- levi gumb -vklop postaje
- gumb na sredini vklop odsesovanja plina
- desni gumb (vklop postaje za vroč zrak) - če je le ta segreta ob izklopu poteka režim hlajenja.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ter še seveda prvi test Wink
Fotografije so v albumu. Nočem jih lepiti sem zaradi tistih, ki prihajamo na forum preko klicne linije. Skušal sem sneti en čip z vezja starega diska. Kot je s fotografije razvidno, to ni predstavljalo večjega problema. Vseeno pa poznavalce sprašujem koliko je najprimernejša temperatura za odspajkanje ter prispajkanje.

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je najprimernejša temparatura nekje med 250 in 300°C, vendar je potrebno paziti na pretok zraka. Najbolje je da malo eksperimentiraš, ti pa priporočam da si najprej nastaviš na recimo 250°C in na malo manjši pretok ter nato preveriš, če dobro dela in po potrebi malo povečuješ pretok in temparaturo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta stojalo za spajkalnik za mene ni preveč praktičen.Moraš paziti da ne poškoduješ konico.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlaga se počez. V tisto luknjo ga skoraj ne moreš stlačiti. Nisem še ugotovil čemu pravzaprav služi Confused Mogoče pride prav pri menjavi konjice.
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Črn plastični okrogli valj se meni zdi,da je za nosilec cin navit na tuljavnik.In daš na stojalo.
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali še kdo misli kupiti to postajo, ker bi jo jaz kupil, vendar bi bilo dobro. če nas več naroči, zaradi poštnine.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Odlaga se počez. V tisto luknjo ga skoraj ne moreš stlačiti. Nisem še ugotovil čemu pravzaprav služi Confused Mogoče pride prav pri menjavi konjice.

Jaz ga tako stlačim da gremo samo špica noter brez zračne enote Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je napisal/a:
Ali še kdo misli kupiti to postajo, ker bi jo jaz kupil, vendar bi bilo dobro. če nas več naroči, zaradi poštnine.

Jaz se poskusam odlociti med to in tisto, ki jo je predlagal boris (zato smo tudi nekoliko pocakali, da vidimo rezultate te postaje). Razlika v ceni je prakticno 100% (~15 proti ~30 tisoc SIT s postnino ze vracunano), oboje pa je poceni glede na cene pri nas.

Glede na to, da tistega drugega modela ne poznamo dovolj dobro, je edini argument zanj trenutno pol nizja cena. Silvo je ocitno s to zadovoljen. Ce se kdo domisli se kaksnega, kar z besedo na plan.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
[Razlika v ceni je prakticno 100% (~15 proti ~30 tisoc SIT s postnino ze vracunano), oboje pa je poceni glede na cene pri nas.

Razlika v ceni je pred vsem zaradi tega ker je tale kombinirana - ima tudi klasičen spajkalnik. Konkretno mnenje bom lahko povedal čez čas. Do sedaj sem poskušal le odspajkanje. Tukaj ni kakih posebnih težav. Treba je le najti pravo temperaturo ter pretok zraka. Žal so navodila glede tega izredno skopa - praktično jih ni Sad. potrebno je eksperimetirati. Tudi sam spajkalnik sem preizkusil. (prilotal sem par odlotanih uporov ter kondenzatorjev) Konjica je izredno tanka in fina - tudi segreje se hitro. Malo se bo potrebno navadit dveh kablov (cevi in kabla) ter cevi za odsesavanje plina pri konjici.kako je temperatura stabilna ne vem - nisem toliko lotal. Edini indikator je led dioda. Regulacija temperature ter pretoka vročega zraka je natančna. Ogreje - ohladi se praktično v trenutku. Črpalka je sicer precej glasna, če ni dobro postavljena na mizo. Razmišljam, da bi pod njo dal penasto podlago ali stiropor. Postaja tudi nima glavnega stikala. Ko je vse izključeno je indikator tlaka še vedno osvetljen, displej pa izpisuje "OFF"

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi opazil,zato pa imam priključen na vtičnico s stikalom.Za podlago bi dal pluto ali penasto.Stiropor pa vzel tisto plavo ali zeleno,belo ne bi dal.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Razlika v ceni je pred vsem zaradi tega ker je tale kombinirana - ima tudi klasičen spajkalnik. Konkretno mnenje bom lahko povedal čez čas.

No, bomo ze potcakali na vec informacij Smile Zdaj je tako ali tako neverjena guzva s posto, januarja se bo pa umirilo. Jaz se enega spajkalnika ne potrebujem, prostora mi pa kar malo primankuje, torej je odlocitev spet nekoliko lazja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[g0ran24] je napisal/a:
Silvo je napisal/a:

Jaz ga tako stlačim da gremo samo špica noter brez zračne enote Wink

Evo še prilagam sliko kako sem mislil

In pa moja postaja

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni