|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kempoXXl Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Avg 2010 13:03 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 1:08 pm Naslov sporočila: media test failure in non-system disk error |
|
|
Imam problem s prenosnikom. Ko ga prižgem, mi najprej izpiše, media test failure, check cable. Potem pa se prikaže nov napis: Non-System disk or disk error
replace and strike any key when ready.
Imam windows 7. KAJ NAJ NAREDIM???
Prosim za pomoč  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 1:32 pm Naslov sporočila: Re: media test failure in non-system disk error |
|
|
kempoXXl je napisal/a: |
Imam windows 7. |
Nimaš
Ok. Lepo po vrsti. Tvoj računalnik ne najde operacijskega sistema. Le tega najprej išče na mreži in ker nimaš vključenega mrežnega kabla reče "media test failure".
Nato OS išče naprej (recimo, disk, CD, zunanji disk, ...) in ga tam ne najde in zato reče "Non-System disk or disk error".
Najbolj "butasta" in čedalje bolj pogosta težava je priključen USB disk, USB ključek ali pomnilniška kartica v čitalcu kartic. Najprej poizkusi odklopiti vse te "igrače" oz. v BIOSu nastavi primarni boot iz internega diska.
Če le to ne pomaga in na internem disku ni OS-a, pa si preberi mojo prvo besedo. Ostane ti samo novo nalaganje OS-a, ali reševanje starega, kar je ponavadi dosti bolj zamudno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 2:01 pm Naslov sporočila: Re: media test failure in non-system disk error |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Imam windows 7. |
Nimaš
Ok. Lepo po vrsti. Tvoj računalnik ne najde operacijskega sistema. Le tega najprej išče na mreži in ker nimaš vključenega mrežnega kabla reče "media test failure".
Nato OS išče naprej (recimo, disk, CD, zunanji disk, ...) in ga tam ne najde in zato reče "Non-System disk or disk error".
Najbolj "butasta" in čedalje bolj pogosta težava je priključen USB disk, USB ključek ali pomnilniška kartica v čitalcu kartic. Najprej poizkusi odklopiti vse te "igrače" oz. v BIOSu nastavi primarni boot iz internega diska.
Če le to ne pomaga in na internem disku ni OS-a, pa si preberi mojo prvo besedo. Ostane ti samo novo nalaganje OS-a, ali reševanje starega, kar je ponavadi dosti bolj zamudno. |
Nimam nič priklopljenega... Včasih ko ga prižgem, pa mi napiše, da se windows ni zaustavil pravilno, in dam tam star windows normaly, pa mi dela, samo kaj ko po parih minutah zašteka..
Bom priklopil kabel, pa povem kaj bo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 2:03 pm Naslov sporočila: Re: media test failure in non-system disk error |
|
|
Imam windows 7. |
Nimaš
Bom na novo dal naložiti windowse... drugega ni
ker sem priklopil mrežni kabel, pa je začelo iskati, a na koncu je blo isto.. Non-System disk or disk error se je prikazal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej. Disk je izgubil sistem. Vprašati se moraš zakaj? Virus? Slab disk? Format?, ....
samo s priklopom mrežnega kabla, če nimaš pravilno konfiguriranega strežnika ne boš rešil nič. Če je disk slab in ponovno namestiš okna ni nujno da bo namestitev sploh uspešna... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej. Disk je izgubil sistem. Vprašati se moraš zakaj? Virus? Slab disk? Format?, ....
samo s priklopom mrežnega kabla, če nimaš pravilno konfiguriranega strežnika ne boš rešil nič. Če je disk slab in ponovno namestiš okna ni nujno da bo namestitev sploh uspešna... |
Možno da je virus, ker mi je 1 dan prej začel zafrkavati, in mi štekati.. sem z antivirusnikom gledal pa ni našel nič...
Je pa prenosnik HP ProBook 4510s |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
S slabim diskom misliš da se je kaj pokvaril ali...? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko, da disk crkne, ko se segreje. V tem primeru bo ga treba zamenjati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Lahko, da disk crkne, ko se segreje. V tem primeru bo ga treba zamenjati. |
En dan pred tem dogodkom, je bilo slišati čudne zvoke... Je morda to to, in se je disk pokvaril?
Čeprav včasih se prenosnik še prižge, in mi dela par minut, nato pa zašteka... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je disk v stanju "odhajanja". Čimprej reši podatke! Izgleda pa da odhaja. Jaz bi "stvar" ohladil na 10°c in na velik USB skopiral VSE tvoje datoteke (filmi, foto ... ) Čim prej!
Nato pa menjaj disk (hd). Pa veliko uspeha. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kempoXXl Neznanec

|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Če je disk v stanju "odhajanja". Čimprej reši podatke! Izgleda pa da odhaja. Jaz bi "stvar" ohladil na 10°c in na velik USB skopiral VSE tvoje datoteke (filmi, foto ... ) Čim prej!
Nato pa menjaj disk (hd). Pa veliko uspeha. |
Kako naj ga ohladim na 10°c ?
Sicer toliko pomembnih stvari nimam gor, razen filmov, ki pa so večinoma že vsi na dvdjih... Je potrebno skopirati samo te slike in to, ali je potrebno tudi kaj drugega? Npr. kakšne pomembne stvari, od windowsov in tega?
je pa prenosnik še v garanciji... bi garancija veljala v tem primeru? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cel prenosnik daj v hladilnik (ne zmrovalnik) in ga ohlajenega prižgi ter reši, kar se rešiti da.
Verjetno je disk fuč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je v garanciji, ne pipaj in nesi na servis, TAKOJ. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je garancija pa res! Naj ti ONI rešijo podatke, čeprav garancija tega ne pokriva , zakaj imamo že PC? . Skratka, nič vklapljat, samo servis. Čeprav (imam HP) servisu ne bi najbolj zaupal (izkušnje). _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Če je garancija pa res! Naj ti ONI rešijo podatke, čeprav garancija tega ne pokriva , zakaj imamo že PC? . Skratka, nič vklapljat, samo servis. Čeprav (imam HP) servisu ne bi najbolj zaupal (izkušnje). |
Odvisno od serviserja (človeka, ki izvaja)  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni