|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 4:39 pm Naslov sporočila: Povezava na zaklenjen wireless |
|
|
Ker se mi zadnje čase nekdo poveže na domače brezžično omrežje, sem se odločil leto zaklenit. Vse lepo in prav.
Dva pcja se povežeta brez problema. Na enem je win7 (prenosnik), na drugem win xp pro (namizni z usb brezžično). Tretji na katerem imam naložene nemške xp home pa mi noče in noče.
Omrežje vidi, ko se hočem povezati me vpraša po geslu, katerega vpišem vendar se noče povezat. Verjetno je kaj narobe nastavljeno in nemščina ni moj jezik.
Nastavil sem na Wi-Fi Protected Access (WPA) on the wireless network
Za vsak nasvet se priporočam. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj mi dela. Spremenil enkripcijo iz AES v TKIP. _________________ - Absens, carens -
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma si žleht.
Jaz imam odklenjeno in me prav nič ne moti, če še kdo dela (dokler mi ne bo odžiral vso pasovno širino) _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema, če vem kdo dela, z veseljem mu pustim. Da mi pa kak dan potrkajo na vrata uradni možje, ker je 'nekdo' delal kažin čez moj priključek... Tako bogat pa spet nisem. Res da sem Bogu za leđima ma ziher je ziher. Imam pa ene sosede, ki bi bili potencialni kandidati za priklop, pa že imajo svoj (tudi zaklenjen) wireless, tako da ostanejo samo naključneži, katerim pa ne pustim kar tako v mojo hišo. _________________ - Absens, carens -
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem upravičil dostop samo določenim MAC naslovom, upam da je to dobra zaščita, in omrežje se prijavlja kot nezaščiteno. Povežejo se pa lahko samo upravičeni MAC naslovi. Je to OK. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni ok ker se da MAC naslov ponarediti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moraš se vprašati kakšen % folka zna ponaredit MAC naslov na Wi-Fiju. To pomeni, da mora napadalec spremljati promet, da sploh vidi kateri MAC-i so prijavljeni na AP in potem ta MAC ponarediti (spoofati). Po mojem je precej malo šans, da se kdo spusti v hacking takega omrežja. Še posebej, če je zraven kakšen Wi-Fi, ki je čisto odprt
Drugače pa bi varnostne zaščite Wi-Fi omrežij rangiral takole:
- brez zaščite (ni zaščite sploh)
- filtriranje MAC naslovov
- WEP 32 bit
- WEP 64 bit
-------------------- do tukaj se da zaščite relativno enostavno razbit, naprej ne gre več tako enostavno
- WPA TKIP
- WPA AES
- 802.1x _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam WPA-TKIP + filtriranje MAC + SSID broadcast disabled.
Omrežje ni vidno in še 2x zaklenjeno  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 1:53 am Naslov sporočila: |
|
|
V katerem zakonu piše, da jaz odgovarjam, ker je nekdo (kazensko) zlorabil moj internet priključek?
V končni fazi večina ljudi niti ne bi vedela če je njihovo omrežje odklenjeno ali zaklenjeno, če jim tega ne bi kak znanec/prijatelj/sorodnik, ki se malce spozna na IT nastavil. Da o razliki med WEP in WPA niti ne govorim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 2:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Moraš se vprašati kakšen % folka zna ponaredit MAC naslov na Wi-Fiju. To pomeni, da mora napadalec spremljati promet, da sploh vidi kateri MAC-i so prijavljeni na AP in potem ta MAC ponarediti (spoofati). Po mojem je precej malo šans, da se kdo spusti v hacking takega omrežja. Še posebej, če je zraven kakšen Wi-Fi, ki je čisto odprt Smile |
Ne. Napačno sprašuješ.
Tisti ki ga re res rabijo ga bodo zlomili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Ne. Napačno sprašuješ.
Tisti ki ga re res rabijo ga bodo zlomili. |
Smo ga - v šoli. Saj zatem sem profesorja zaprosil, da doda MAC v seznam dovoljenih
Prošnja je bila uslišana. _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor razumem, je ta napad uporaben le takrat, ko naprava (PC) od katere je napadalec kloniral MAC ni na AP-ju. Ker, če sta 2 klienta z istim MAC naslovom na nekem omrežju, obnašanje AP-ja ne bi rad predvidel. Po mojem nobeden od vpletenih (ne napadalec ne originalni uporabnik) nimata kaj veliko koristi od omrežja. Ko pa en odneha, se pa situacija spremeni. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sta dva enaka Mac-a na mreži, iNet DELA obema (browsanje!), vendar ne dela Usenet in mail ter podobni servisi. Sprobal ! _________________ LP! - ¤ - myWebSite deleted by SiOL stuff (again!) ¤¤ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Primož je napisal/a: |
V katerem zakonu piše, da jaz odgovarjam, ker je nekdo (kazensko) zlorabil moj internet priključek?
V končni fazi večina ljudi niti ne bi vedela če je njihovo omrežje odklenjeno ali zaklenjeno, če jim tega ne bi kak znanec/prijatelj/sorodnik, ki se malce spozna na IT nastavil. Da o razliki med WEP in WPA niti ne govorim. |
To je čisto nepomembno ali si vedel ali nisi vedel. Nepoučenost ali nevednost še nikoli ni bilo opravičilo na sodišču. Omogočil si, sodnija ima tvoj IP naslov s katerega je prišlo s*anje in za začetek bodo prijeli in privili tebe. Potem pa bodo šli dalje, če jim bo seveda sploh treba.
Enako kot bi nekdo počel težke prometne prekrške s tvojim avtom (ti nič vedel o tem) in bi policija imela samo podatek o avtu (tablica) in ne bi vedeli kdo dejansko je vozil.
Ali oropal banko s pištolo, ki je tvoja zakonita last in bi uzmovič pištolo pozabil v banki.
Kaj misliš, koqa bodo najprej povprašali in po vsej verjetnosti obtožili vsaj sodelovanja/malomarnosti ali še kaj hujšega?
Vsak je odgovoren za svojo lastnino, pa naj bo to avto, pištola ali nek wi-fi.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Avg 19, 2010 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
v veliki meri ravno zaradi tega dejstva večina ljudi WiFi zaklepa. Saj se ne dogaja tako pogosto da nekdo vdere v tvoj sistem in naredi sranje v PC-ju. Nenazadnje smo mi premajhne ribe in nimamo nič takega na PCjih da bi se splačalo vdirati in riskirati kazen ali zapor...ampak ko nekdo preko tvoje povezave naredi neko sranje, si pa ti sokriv. Zakaj? zaradi malomarnosti - namreč nezaklepanje Wifi-ja je enako malomarno kot npr. nezaklepanje avtomobila, kar je v naši državi ŽE kaznivo. Ne gre tukaj zato da si "svinja" in ne pustiš sosedu gor - saj mu vedno lahko daš geslo, če smo že pri tem, a ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni