|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 10:06 am Naslov sporočila: philipshave 5860 |
|
|
Lep pozdrav. obračam se na vas zaradi čudnih simptomov na brivniku.Brivnih je Philishave 5860. Brivniku je po dobrih 4 letih uporabe upešala baterija. Ko sem odprl ohišje, sem mašel baterijska vloška 2XAA (brez pinov) in samo točkovno povarjena in prilotana na vezje. Meritev polnih akomulatorjev je izdala vrednost 1.23 V po akomulatorju. Odločil sem se za nakup novih in kupil GP 2700 mAh baretije za polnit, jih točkovno povaril med samo in prispajkal na vezje. Do tu vse lepo in prav, tudi aparat dela. Nato so me je zmotil čudno odčitavanje polnosti akomulatorja (vedno utripa rdeča led, ki simbolizira prazno baterijo) a meritev pokaže polne akomulatorje in pa tudi obrati brivnika niso zmanjšani, kar bi nakazovalo prazne akomulatorje. Nadaljno sem ugotovil še, da se teh novih akomulatorjev ne da polnit z originalnim adapterjem. Si rečem, verjetno je fuč še kaj od elektronke, in tako prispajkam nazaj stari "akomulatorski dvojček", glej ga zlomka, elektronika deluje b.p. Mi zna kdo povedat v čem je težava? Zakaj se novih baterij ne da polnit in zakaj ne deluje pravilno odčitavanje napetosti?
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
originalni bateriji sta verjetno bili NiCd tehnologija, novi pa sta NiMH.
Polnenje za obe tehnologiji ni enako.
Predlagam, da najdeš v kaki trgovini NiCd bateriji in ju vgradiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, ko sem iskal nadomestne baterije po spletu (brez polov) je bila povsod zraven manedena oznaka Ni-Mh tako da mi je prav zanimiva tainformaicja. Je kakšna vrjanta, da bi nekako ločil ti dve tehnologiji med samo. Se mogoče vidi po zgradbi baterije? Zanimivo mi je še to, da imajo Nicd precej manjše kapacitete , na spletu sem jih našel tja do 700 mAh, medtem ko sem zaledil NiMh celo 3000mAh.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem rekel bolj na pamet, ker tvojega aparata nisem videl.
Ali morajo biti baterije brez polov - ali ni dovolj prostora za navadne? Ko sem jaz "nadgrajeval" svojega Philishave-a, sem imel originalno NiCd AA baterijo, ki sem jo odstranil in namesto nje dal 1 NiMH AA in še 1 NiMH AAA baterijo. Polnenje je delovalo brez problemov, isto tudi indikacija prazne baterije |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prostora je dovolj, saj to me bega. Je celo dovolj prostora za 2xAA navadne baterije (z poli) vendar sem vgradil Nimh tehnologijo zdaj pa me zanima v čem je taka bistvena razlika da 2 funkciji aparata ne delujeta tako kot bi morali. Da polnenje ne deluje še nekako razumem, da pa ne deluje prikaz polnosti akomulatorjev mi pa ne gre v račun...
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sebastjan,
za majhne tokove polnenja in praznenja ni bistvene razlike med NiCd in Nimh akumulatorji. Bi rekel da so NiMh še celo boljši. Težava mora biti nekje drugje ...
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pred par leti tako zamenjal baterije v mojemu Braunu. Spremenila se je le avtonomija, ki je zaradi kapacitete cca 1/2 večja Sem pa prav tako zamenjal NiCd z NiMH _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka1995 Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42 Prispevkov: 614 Aktiv.: 3.31 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni