www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pic programator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hahalolek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49
Aktiv.: 1.09
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Auf malo so dragi teli PIC-i ki so gor Shocked
Ali bi se našla kakšna dobra dušica Very Happy ki ima slučajno doma kaksne ki mi jih proda po malo nižji ceni.

Drugače pa ali obstaja kakšen drug usb pic programator ki je cenejši.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja res je, teli mikrokontrolerji na ICD2 se vrtijo kar okoli 10€, ceneje bolj težko dobiš... Je pa ICD2 zelo dober usb programator, velika množica članov jih uporablja...Dobi se pa tudi pickit 2 okoli 40Eur samo programator brez debuga...Če boš delu USB programator predlagam ICD2clone... več: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=13060&postdays=0&postorder=asc&start=0

lp luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hahalolek je napisal/a:
Auf malo so dragi teli PIC-i ki so gor Shocked
Ali bi se našla kakšna dobra dušica Very Happy ki ima slučajno doma kaksne ki mi jih proda po malo nižji ceni.

V predalu sem našel tale programator, ki pa je še na serijski port. Lahko ga prevzameš čez teden v centru Ljubljane.

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hahalolek je napisal/a:

Kl!k

bisky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 13:27
Aktiv.: 0.38
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa ta http://usbpicprog.org/ uporabljam ga tudi sam...
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
hahalolek je napisal/a:

Kl!k

Predvidevam, da osnovna plata v večini zadostuje z konektorjem ICSP in priklopom ZIF ležišča. Kup ropotije zraven je malo mučno za kam založit. V tem primeru je varjanta ki jo je podal bisky videti bolj lahka.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 5:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pic-e do 20 pinov lahko programiraš kar na programatorju (daš ga v podnožje), kar pa ima nad 20 pinov, pa lepo gre na protoboardu. Na programatorju sta dva konektorja. Nekaj pinov iz prvega in nekaj iz drugega ter na protoboard in lahko programiraš. Meni je ta programator zelo všeč. Preprost je, hiter je, poceni je, pa še za nizko ceno se ga da izdelati. Opcija, ki jo je predlagal bisky je pa tudi mikavna. Morda si ga v prihodnosti izdelam tudi sam.
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam investicijo in izdelavo ICD2 clone... Včasih je pri programiranju treba tudi "razhroščevati"... Mr. Green Mr. Green

Lp,
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu moraš sprejeti še en kompromis, če ti ne uspe z že spisanimi programi nič "spacati" potem bolje, da takoj prenehaš in se posvetiš drugemu hobiju. Namreč nesmiselno je preveč denarja vlagati, če potem ugotoviš da to ni to. Se mi je že kakšen krat zgodilo da to ni bilo to(npr. zbiranje papirčkov od bonbonjer sem že opustil Mr. Green modelarstvo tudi že močno škriplje in je vsa krama pospravljena na polici in jo samo občudujem), tako da sta tisti cenejši varianti prav zakon. Po ICD2 posežeš šele takrat ko veš, da te to zanima in bi rad "spacal" nekaj svojega.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam sicer narejenih par različnih PIC programatorjev, a glede na to da sedaj dobiš pri farnellu PG164120 - PROGRAMMER, PICKIT 2 za ca 27€ oz. PROGRAMMER, IN-CCT DEBUGGER, PICKIT 3 za 36€ se zadeve enostavno ne izplača delati.
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zmeraj pozabljate, da je treba prišteti še DDV. Po mojem če poštnina ni predraga se splača zadevo nabaviti direkt pri Mikrochipu oz. njihovi podružnici, po možnosti v EU.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 6:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, se čisto strinjam. Če pa že gre o želji po samoizdelavi, potem je v vsakem primeru bolje zgraditi neko cenejšo verzijo. Sploh pa, s Clonom sem sam imel vedno neke probleme. S tem programatorjem-niti enkrat.
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam ICD2 klon in do sedaj nisem imel težav.
Se mi je pa zadnjič pri PIC24HJ ustavilo saj mi ne prepozna PICa, sedaj sem si sposodil original ICD2, da vidim a je problem v vezju ali res v programatorju kot sumim Mr. Green

Z PIC18H serijo nisem imel pa nikoli težav.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 04, 2010 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
tey123
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 12:07
Aktiv.: 0.09
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Mene pa zanima če lahko z ICD2 klonom programiram IC12C508A?
Kateri program mi priporočate?

LP.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Naslednja
Stran 36 od 38

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni