www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Naredil vozniški izpit
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar dobil potrdilo o opravljenem vozniskem izpitu (naredil danes zjutraj ob 8ih), domov sem se pripeljal s tatinim avtom, zal ga ne bom imel na razpolago, ker je malo prevelik-mercedesev terenc ML... Confused Zato pa imam dober razlog za nakup novega avtomobila Whistle . Kljub temu da sem naredil izpit se pocutim kot navaden "luzer" brez izkusenj, pa se vsak drugi mi pravi pamet v glavo Neutral ... Kako je bilo vam na zacetku?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Kako je bilo vam na zacetku?

Hehe. Simple. Avto (Yugo) mi je crknik 5x, da sem ga sploh iz garaže dobil. Prvo totalko sem naredil po cca pol leta. Jaz se omejitev v največji meri držim, kar se le da. Drugače pa nekaj nasvetov, ki ti zelo pomagajo:

1. Delaj km. Če greste kot družina na pot pelji ti. Več ko boš imel km, bolj boš siguren vase
2. Drži varnostno razdaljo - verjemi mi, vem kaj se naredi če jo ne
3. Smerniki niso nepotreba dodatna oprema
4. Zavedaj se, da nisi sam na cesti. Do ostalih se obnašaj tako, kot želiš, da se oni obnašajo do tebe
5. Vozi po omejitvah - ne preveč in ne premalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na začetku se počutiš kot da "boga za jajca" vlačiš. Smile Twisted Evil
Ko pa mine 2 leti pa komaj opaziš, da pojma nisi mel o vožnji.
Pravilno ti pravijo, cesta ni igrišče.

Si upam svetovati:
Kupi si poceni avto (do 2 k€) vsaj za prvih nekaj let, nato se ga boš itaq navolil, izkušenj boš si pa nabral ogromno. Pa še škode nebo velike, če se ti kaj pripeti. Sam sem imel tako "srečo", da sem dvakrat poškodoval avto v poledici. Prvič v jarek (graba + slabe gume), drugič (prevelika hitrost + sneg + ovinek). Imel sem starega cliota, tako da sem "preživel" finančne težave.
Sedaj vozim passata ampak še sedaj nemorem rečti, da se mi ne more nič zgoditi. Tako kot noben.

Le pamet v roke. Wink
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Pravkar dobil potrdilo o opravljenem vozniskem izpitu (naredil danes zjutraj ob 8ih), domov sem se pripeljal s tatinim avtom, zal ga ne bom imel na razpolago, ker je malo prevelik-mercedesev terenc ML... Confused Zato pa imam dober razlog za nakup novega avtomobila Whistle . Kljub temu da sem naredil izpit se pocutim kot navaden "luzer" brez izkusenj, pa se vsak drugi mi pravi pamet v glavo Neutral ... Kako je bilo vam na zacetku?

Upam, da so ti v avtošoli pojasnili kaj je na avtocesti odstavni, vozni in prehitevalni pas sicer se pa popolnoma strinjam z mucek4. Odsvetoval bi edino 1 točko, saj boš imel pred familijo preveč treme in bo še prej piz....... nikar pa ne nasedaj kolegom z vzpodbudami, da pokažeš kako hitro leti avto in kaj zmore v ovinku.

Veliko uspešno prevoženih kilometrov, brez nesreč in veliko sreče (ob veliki večini telebajskov na cesti jo boš potreboval).

LP
Boris
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi še dodal, da se drži enega avtomobila, ker potem več kako se le ta obnaša in priporočam tečaj varne vožnje.
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:

Čestitke!! Applause

Jaz sem prvi avto imel kar kombi, kjer sem z očetom bil skoraj vsak dan na cesti-tereni(montaža inox ograj,vzdrževanje strojev,po sloveniji). Tako sem si tudi pridobil zaupanje vase, ter predvsem od staršev tako da pozneje ni bilo težav: Mami, jaz grem "en krog" z osebnim avtom. Wink Šele po dveh letih sem si nabavil svoj prvi avto, prej ga tudi potreboval nisem, saj tako sem imel že kar nekaj izkušenj.

Ali sploh rabiš svoj avto? Si odvisen od njega? Sprva sam nisem bil,šola je bila blizu, za zvečer je pa itak bil prosti avto. Potreba je prišla šele ko sem začel študirat v LJ, kjer sem se vozil vsak teden.

Imam par prijateljev kjer so imel takoj svoj prvi avto takoj po izpitu in ti rečem, da so imel kar nekaj smole na cesti, ali je to bila težka noga ali pa pokazati drugim kaj zmore avto. Od staršev sem zmeraj pazil, saj če mu kaj naredim sem vedel da bom imel prepoved. Tako da je najbolje počakat dve leti in nabirati izkušnje v avtu staršev kot pa v svojem prvem avtu. Saj tako je moje mišljenje.

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje hvala za nasvete, trudil se bom da jih bom vposteval. Voznja pred druzino? Moj oce je bil let instruktor v avtosoli in nekako mi je zelo lepo voziti se z njim, ker vem da bi mo pravilno svetoval in mi pomagal pri vsem. Edini problem pa je ta da imamo velika avta pri hisi: VW Sharan in Mercedes ML in se jih ne upam voziti sam, ker me je prevec strah da jim nebom kaj naredil Confused.
Se enkrat hvala za nasvete.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitke za šoferski izpit. Sam sem šofer od leta 1960 (Uh, a res tako dolgo?!)

Moje mnenje:

Šoferski izpit oziroma sposobnost voziti osebni avto je taka nuja, kot znati govoriti slovensko in bi moral biti del splošnega izobraževanja.

Najbolj so nevarni tisti vozniki, ki imajo prevoženih 10.000km. Takrat dodobra obvladajo upravljanje avtomobila, ne vejo pa še, kako zahrbtna zna biti cesta, ne znajo še presoditi vnaprej, kako se bo situacija na cesti pred njim hitro spremenila. Nimajo še izkušenj akvaplaninga, nujnega zaviranja, norih voznikov in podbno.

Zavorna razdalja bodi vsaj 2 sekundi za pred tabo vozečim avtomobilom. Če je hitrost večja, tudi dve sekundi pomenijo daljšo varnostno razdaljo.

In na koncu:
Srečno vožnjo!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:

Čestitke, pa veliko srečno prevoženih km. Nekaj pa ne pozabi. Poleg tebe ne sedi več instruktor, ki bi zaviral namesto tebe.... Confused

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Se bom drzal nasvetov, pa tudi vam srecno u prometu !

Aljaž T.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nihče pa ni omenjal, kar je že samo po sebi umevno
Ko voziš ne pij. Ko piješ ne vozi

Po lastnih izkušnjah je bolj nevarno popiti pivo in potem za volan, kot popiti 2l vina in voziti.
Namreč po pivu misliš, da ni nič, dobiš pa kar nekaj extra poguma in vse se ti zdi preppočasi....

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.89
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Hvala! Se bom drzal nasvetov, pa tudi vam srecno u prometu !

Start čestitke in varno vožnjo.Na začetku ni dobro kakega luksuza od makin.Sam ko sem 99 opravil ispit ,sem spraskal denar kot dijak z vseh vetrov in nato kupil rabljenega yugiča 45 od lokalnega mehaničarja.Malo je cvetel pa kak blatnik je bil že menan.No nekje je magnet še prijel,hi..Po svoje dobro da je bilo tako.Sam sem tudi bil na začetku mal še neroden pa je bil vedno kak blatnik popraskan...Škoda bi bilo praskat in dajati denar v nekaj popolnoma novega in dragega.Danes dobiš lep kup skoraj pocen avtomobilov skaterim se pelješ kot gospod.Nekaj praktičnega za začetek si omisli.Preveč stare kripe pa bolje da ne..zaradi metanja denarja v šraufarijo.
Nazaj na vrh
zazyay
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Jul 2010 14:59
Aktiv.: 0.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
... pa se vsak drugi mi pravi pamet v glavo Neutral ...

Skos sem misli, da imam "pamet v glavi"ampak res, dejansko šele po 20-tih letih vožnje sem stil vožnje počasi začel spreminajti na zmerno. Pa še sedaj me včasih "uščipne" da poženem iz gužve.
Od nekdaj sem občudoval ženske, da imajo avto dejansko samo zato da pridejo iz točke A v točko B d'oh! . Mi, fantje pa moramo ob tem še "čimbolj dobr vozit" . Mr. Green

Drugače pa, imej star avto in z njim prični nabirati bonus na zavarovanju. Po precej letih boš prišel na 50% popust in takrat boš zavarval nov dražji avto.

Če boš vozil "družinski" avto boste pa morali plačati dodatek na zavarovanje (a ni 20%?) ker si mladi voznik, bonusa pa ne boš dobil.
Nazaj na vrh
zazyay
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Jul 2010 14:59
Aktiv.: 0.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
... je bolj nevarno popiti pivo in ...

Po pitju alkohola je po cca 2urah v krvi najvišja koncentracija, ti pa se dejansko po 2 urah počutiš, da si se streznil oz. prišel k sebi da si normalen za volan.

Sicer je odvisno od količine alkohola, telesne teže, lastne presnove,... in še česa ampak nekje po 4 urah od zadnje pijače bi se že dalo vozit, če si bil le rahlo okajen.

Sedaj pa čakaj na žuru ali v gostilni 4 ure od zadnje pijačke Whistle . Zato edino pij-ne vozi ali vozi- ne pij.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.38
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem na začetku še nekaj časa imel čuden občutek kaj delam na glavni cesti, če tam ne bi smel bit, in se za sekundo ustrašil vsakič ko sem zagledal policaje, preden sem se spomnil, da že imam izpit Smile in da sem lahko tam.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni