|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 4:03 pm Naslov sporočila: Register today for Farnell and Analog Devices online webinar |
|
|
Pozdravljeni,
verjetno nisem edini, ki sem po elektronski pošti dobil povabilo Farnell-a da se prijavim na Farnell and Analog Devices online webinar!
Bolj ko berem, manj vem, za kaj gre. Mi lahko kdo od tistih, ki so tudi dobili to vabilo pojasni, kako izgleda tak internetni seminar?
Hvala, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Webinar je sama okrajšava za web seminar, povedano drugače, ga lahko spremljaš iz svoje sobe potom računalniškega zaslona tako rekoč v "spodnjicah" če ti tako ustraza. Si v svoji intimnosti sobe, tvoj predavateljski prostor je slika na zaslonu, večja kot je bolje je. Obvezen del zraven je še delujoči zvok in stabilna internet povezava, s katero se S*ol ponavadi ne more pohvalit. Sicer nisem bil preveč krat na teh seminarijih vsaj te stroke ne, ampak zadeva je različno predstavljena iz strani predavatelja. Eni uporabljajo power point in zajem videa iz zaslona, drugi imajo več kamer, ki preklajajo med pogladi kadar je važna projekcija ali nek določen predmet ali kretnje osebe. Poglavitno je da si na mestu ob določeni uri oz. malček prej kot pri pripravah v predavalnicah da normalno začneš spremlajti. Kakšni tudi priporočajo beležke in svinčnike za zapiske. Ali so ti slučajno omenili tudi mikrofon? V tem primeru boš potem lahko postavljal tudi vprašanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navadno se vprašanja na webinarju postavljajo na koncu v pisni obliki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
No se mi je zdelo. Tisto bi bila opcija, če bi imel video konference. Tam so bolj napredni in se lahko vidijo in slišijo med seboj več ljudi hkrati(verjetno se preklapljajo med seboj ali pa uporabljajo kakšen več slikovni način). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2010 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali potrebujem kak poseben software imeti instaliran na računalniku?
In konkretno, ali je še kdo od vas dobil tako povabilo in se bo udeležil seminarja
Analog Devices online webinar? Ali se je že kdo od vas v preteklosti udeležil takega ali podobnega seminarja in njegove izkušnje?
To, da moram biti ob gotovi uri in dnevu doma za pc-jem, je malo nerodno, ker se vezan na razne terapije
Hvala za namige.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2010 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dobil to pošto. Ne potrebuješ nobenega posebnega softwara, ker spremljaš preko internet brskalnika (verjetno z enim od vgrajenih predvajalnikov). Kolikor sem videl bo samo predstavitev v stilu powerpoint, torej se predavatelj ne bo videl, samo slišel.
Tako je ponavadi, če bo tukaj isto pa ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2010 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Ali potrebujem kak poseben software imeti instaliran na računalniku?
In konkretno, ali je še kdo od vas dobil tako povabilo in se bo udeležil seminarja
Analog Devices online webinar? Ali se je že kdo od vas v preteklosti udeležil takega ali podobnega seminarja in njegove izkušnje?
To, da moram biti ob gotovi uri in dnevu doma za pc-jem, je malo nerodno, ker se vezan na razne terapije
Hvala za namige.. |
Flash player prugin rabiš v brskalniku, kar predvidevam da tako ali tako imaš.
No saj to tudi meni nikoli ni odgovarjalo, razlika je če je to v zimskem času ali deževnem vremenu oz. da je webinar v srednjih večernih urah recimo 8,9 ura. Tako da se na tak način najverjetneje nebom udeležil povabila od Analog Devices.
Bil sem na nekaj Webinarijih v zvezi s marketingom, ampak sem se ravno zaradi terminov zadeve naveličal. Raje imam posnetek, ki si ga ogledam kadar želim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom na tem webinarju.
Ponavadi imajo probleme z določanjem točne ure in tudi ta ni izjema
V vabilu je napisano 15:00 GMT (= 17:00 CEST), v potrditvi pa 16:00 CEST. V bistvu mi je vseeno, saj bom na šihtu
Od opreme rabiš posodobljen brskalnik in predvajalnike. Ob prijavi se lahko naredi tudi test. Pri omenjenem seminarju je možno preizkusit Quicktime, Flash in WindowsMedia.
V principu je tako, da poslušaš predavatelja in gledaš slideshow. Na koncu pa je možno pisno postavljati vprašanja. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni