www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vse okrog optičnega omrežja (ponudniki, pokritost...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,

Dokler T-2 ne pokrije stroškov proti Gratelu, ki je je položil cevi v katere gre optika ne morejo nadaljevati s širjenjem optičnih priključkov, čeprav bi si to močno želeli.

LP
Boris
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
herba
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2008 20:05
Aktiv.: 0.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2010 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor je meni znano je izgradnja optičnega omrežja za enkrat ustavljena. T-2 nima denarja, Siol potem nima potrebe. Baje da Siol pripravlja neko novo tehnologijo prenosa podatkov po bakru z podobnimi hitrostmi kot na optiki? .... bomo videli kaj bo iz tega.

Kar se tiče ponudnikov imam izkušnje z obema in z zagotovostjo lahko povem da ne rinit na Siol, ima T-2 veliko boljše storitve.

Tudi Siol TV lahko spremljaš preko računalnika z programskim Smile posegom v stari Amino komunikator, vse ostalo pa je bilo večinoma že napisano.

zlabo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 1.33
Kraj: Domžale-Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 1:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem možnost delati več kot 1 leto za firmo katera je prikljapljala optiko po pogodbi za telekom. Na optiko sem spravil cca 400-500 uporabnikov in glede Tv lahko rečem samo: CATV!! Go for it! Sicer manj programov kot na siol tv (itak jih je preveč), a za moje pojme bolša kvaliteta. Ceneje je, pa še ne kocka-> tako kot siol tv (sploh ob konicah ko so kakšni prazniki-poskusite siol TV, 25. decembra zvečer...).
Ne rabiš TV komunikatorja, signal iz pretvornika (optika-coax) pa je dovolj močan da smo brez problema priklapljali tudi po 6 TV-jev. V večini sem moral signal dušiti od 3 pa vse do 16dB (!).

No konec koncev pa v naši vasi čakamo in čakamo, namreč 2 leti nazaj so nam vse razkopali za optiko in položili cevi, vsi imamo omarice in jaške, podpisali smo soglasja, a optičnega kabla še vedno nikjer...
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zlabo....zdaj če prav razumem....ti priporočaš CATV od Siola, ki je na drugem vlaknu ali CATV od drugega ponudnika???? Sam sem že razmišljal v tej smeri vendar bi spet moral vleči koaks po stanovanju.
zlabo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 1.33
Kraj: Domžale-Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, CATV preko Telekomove optike, če imaš to na voljo. Je pa to po drugem vlaknu ja.
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam še prosto drugo optiko ja...moram pogledat kakšne programe nudijo vendar tako kot sem že omenil....če se bom odločil za to si bom moral koaks vleči po stanovanju...ne vem pa kaj bom z dvema komunikatorjema...vsaj ruckusa se da uporabit.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni