www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave pri nabavi atmelovih komponent
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uff... medtem sem naredil kake 10 kom. Sta pa mislim, da še dva. potem bodo pa težave....ATMega8 ne dobim več.
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.nanoelektronika.si/index.php?id=95&tx_simplewebshop_pi1[p]=8014
piše zaloga DA.

Mogoče pa ima g. Boštjan še kakšnega. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 6:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drool Potem se pa hitro priporočam za enega. Lahko ga tudi sam sestavim in vam privarčujem čas.

EDIT: sem šem malce prebrskat.... Shocked kam so izginile vse mege?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Drool Potem se pa hitro priporočam za enega. Lahko ga tudi sam sestavim in vam privarčujem čas.

EDIT: sem šem malce prebrskat.... Shocked kam so izginile vse mege?

ni ni Mr. Green

Atmel ima problem z dobavami. Že en lep čas.

osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
potem bodo pa težave....ATMega8 ne dobim več.

Poglej na na Ebay tu je še nekaj.
Nazaj na vrh
mars
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 13:03
Aktiv.: 0.42
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Soselectronic jih tudi ima.. ampak cena je pa neverjetna Shocked , če pomislim da sem jih decembra tam kupil za manj kot 1 evro.

lp

Nazadnje urejal/a mars Pet Avg 27, 2010 8:21 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V čem pa je poanta pomanjkanja??? Sem kar nekaj časa zaposlen z drugimi stvarmi (gradnja) in niti ne gledam TVja, časopisov, blabla..... Sem ravnokar zbezljal v klet pogledat, kaj sem na zadnjem sejmu v Trbižu kupil... Očitno dve Megi8. ampak DIP d'oh! Od tega sem eno že porabil.. Eh?

Edit2: sem gledal tudi za tiny-je... Pray
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Europe Dual Use act.
Vsi ki ste uporabljali kakršnekoli mikrokontrolerje ste potencialni teroristi. Smile

http://ec.europa.eu/trade/creating-opportunities/trade-topics/dual-use/
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam en Arduino sistem in posledično en Atmelov čip na njem, pa me zanima zakaj po tvojem bi z njim lahko bil potencialni terorist? Moje predvidevanje zaradi glupih zakonodaj. Kadar jih je preveč se začnejo ena ob drugo spottikat.

Do sedaj vem samo za primer, ko so iz nekaterih kitajskih pošt dobivali zavračane pakete z lipo paketi češ da so bombe. Tako so morali trgovci iz kitajske za v evropo pogruntati drugo transportno pot in jim je ratalo precej hitro. Res se čudim Atmelu da še ni uspel porihtati stvari v zvezi z dobavljanjem, ker tudi jaz sem moral čakati na dobavo za Arduinota.
Nazaj na vrh
damjane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Nov 2004 22:45
Aktiv.: 0.46
Kraj: Maribor-Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko kdo po kmečko razloži kaj se dogaja z Atmelom. Že 2 meseca spremljam zalogo oz. dobavo atmege128... cena 3kratna, da te ubije (za razvoj bo že), kaj pa ko potrebuješ več kosov?
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjane je napisal/a:
Mi lahko kdo po kmečko razloži kaj se dogaja z Atmelom.

Po moje se dogaja to kar z vsemi. Konec recesije, le da je Atmel malo zaspal in ni pravočasno zakupil v tem trenutku močno zmanjšanih kapacitet (spet recesija) proizvodnje polprevodnikov.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma ni zaspal samo Atmel. Praktično celotna branža še spi. Dobavni roki so nenormalni. Ravno splavljamo en nov izdelek, ki ima en kup elektronike, pa bo kak material naročen okoli maja letos dostopen šele januarja naslednje leto.....
Z eno besedo katastrofa... Nekaj elektronike bo potrebno ponovno razviti, ker delov enostavno ni nikjer za kupit (na svetu). Brick wall

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70766.24

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TSMC fab, kjer - kolikor vem - Atmel izdeluje čipe, je v tem času totalno zaseden. Pozna se, da so vsi proizvajalci skoraj ustavili proizvodnjo in prodajali iz zaloge. Že kakšno leto se je pa proizvodnja spet dvignila in so vse tovarne do konca zasedene. Po informaciji od proizvajalca testnih serij čipov je celo pomanjkanje vaferjev(!) in imajo še zaradi tega zamude.

LP!
Nazaj na vrh
mars
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 13:03
Aktiv.: 0.42
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:

V glavnem je v obdobjih pomanjkanja na voljo precej ponaredkov, ki ne delujejo.

lp

Boris

Ima kdo kakšne slabe izkušnje iz ebaya? Jaz sem kupil 3 čipe mega8-dip in ni nič iz njih.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni