|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bonaparte Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.46 Kraj: Nova gorica
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 11:24 pm Naslov sporočila: montaža merilca zunanje temperature v Felicio |
|
|
Dober dan!
Pri vožnji s Škodo Felicio me pozimi zelo moti, ker nima merilca zunanje temperature.
Želim montirati tak merilec.
A mi lahko svetujete, kako naj se tega lotim? Kje tak merilec kupim? Kam se ga montira? Rabi napajanje?
Hvala vam za odgovore! _________________ Za vsako popravilo nima smisla vozit vozila na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Termometer naliman direktno na okno.
Digitalni termometer z zunanjo sondo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolega ima enega, ki je namenjen izključno za avtomobil. Mislim da ga je kupil v Con*radu (št. izdelka: 853397). Napajanje je sam izvedel ločeno, tako da ima cigaretno vtičnico še vedno prosto. Ti termometri se mi dopadejo že zaradi estetike . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam termometer z zunanjo sondo. Izvedb, trgovin in cen je ogromno.
Posebno pozornost posveti lokaciji zunanje sonde, da bodo prikazane vrednosti realne. - proč od motorja, sistema izpušnih cevi, neposredni izpostavljenosti soncu ...
Pri Felicii sem postavil skozi luknjo v podu za prednjim levim sedežem (luknjo sem naredil glede na velikost sonde in jo po vstavitvi sonde tudi zatesnil). Prikazi so bili OK.
Pri sedanjem avtu sem sondo nalepil na senčno stran pokrova odprtine za meglenke (meglenk nimam) in deluje OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi je senzor v desnem ogledalu. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzor zunanje temp. najbolj točno kaže in pravočasno opozori na poledico (če ima termometer to funkcijo) kadar je montiran pod ohišje prednje meglenke.
Tam ga direktno ne doseže sonce, niti vroč zrak iz motorja tudi ko avto stoji ... in je hkrati tik nad cestiščem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 7:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi dal več senzorjev in programsko prikazoval najmanjšo izmerjeno temperaturo? Tako bi bila še najbolj točna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni