www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung SyncMaster 940BW
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 5:13 pm    Naslov sporočila:  Samsung SyncMaster 940BW Odgovori s citatom

za omenjen LCD bi potreboval servisna navodila, saj se po daljšem času mirovanja (ugasnjen) prižiga par minut.

Nekako sumum kakšnega elektrolita, glede na to, da je LCD star 4 leta (izdelan je bil julija 06 - na Slovaškem!).

No, zataknilo se mi je že pri odpiranju LCDja, saj nima na zadnji strani nobenih vijakov (samo 2, pa še ta dva samo držita skupaj nosiled in ekran)

Stric Google najde samo zadetke, na katerih je potrebno servisna navodila kupiti, jaz pa sem skoraj prepričan, da bi šlo tudi brez tega, da jih kupim Razz

Oziroma, če mi zna kdo svetovati kako ga razdreti, niti tega mi Google ne najde Sad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj sta linka do service manuala. Nisem odpiral a, ko sem rabil za samsunga 931c so bila uporabna navodila noter.
http://www.fixdevice.com/smanuals/file/37475.html
http://www.fixdevice.com/smanuals/file/37476.html

Če zrihtaš pa povej kaj si naredil, ker mam enega Hundaia ki se podobno obnaša.
p.s. Imam tudi eno napajalno vezje iz samsunga 913N, če ti ne uspe popravit ti ga lahko odstopim za kako sbeer
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En kup zatičev ob strani ekrana.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan, najlepša hvala Very Happy

Ko/če popravim, sporočim Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy, ti je uspelo?

Jaz sem ravno danes odprl svojega Samsunga 931C in glej ga zlomka, na napajalnem delu so napihnjeni elektroliti - narejeno na slovaškem v maju 2007 Mr. Green Drugače pa samo piska in "poskuša" zagnat backlight pa mu ne uspe Mr. Green Moram zamenjat, upam da je to to Mr. Green

Mimogrede, če kdo ve; moram zamenjat 820uF in 470uf/25V elektrolite - to so absolutne vrednosti ali je lahko kaj podobnega (večjega)?

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaš lahko za 16V in 1200uF. Gor je itak 12-13V in včasih še 5V - tukaj dam jaz 6.3V.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa sem prišel do ugotovitve, da je en kondenzator napihnjen, ostali pa sploh ne izgledajo slabo.. Preventivno bom menjal vse elektrolite Smile

SNC00723.jpg
 Opis:
en napihnjen
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  0 krat

SNC00723.jpg

SNC00729.jpg
 Opis:
napihnjen ali ni napihnjen? :/ menjam v vsakem primeru...
 Velikost datoteke:  1.29 MB
 Pogledana:  0 krat

SNC00729.jpg

SNC00728.jpg
 Opis:
izgled vezja, malo slabša slika..
 Velikost datoteke:  1.27 MB
 Pogledana:  9 krat

SNC00728.jpg

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem ali si slikal pod takim kotom ali pa je posredi kaj drugega. Tisti kondi na primarju je pravtako napihnjen - menjaj da ti ne skuri switcherja.

Kondije na sekundarju pa kar lepo menjaj vse, razen tistega pred dušilko. Tam rabi biti en ološni, drugače ne dela dobro.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Dexboy, ti je uspelo?

Jaz sem ravno danes odprl svojega Samsunga 931C in glej ga zlomka, na napajalnem delu so napihnjeni elektroliti - narejeno na slovaškem v maju 2007 Mr. Green Drugače pa samo piska in "poskuša" zagnat backlight pa mu ne uspe Mr. Green Moram zamenjat, upam da je to to Mr. Green

Mimogrede, če kdo ve; moram zamenjat 820uF in 470uf/25V elektrolite - to so absolutne vrednosti ali je lahko kaj podobnega (večjega)?

Jaz sem si ravno pred 2 tedni zrihtal enega 931c, ki mu je šel napajalnik, a sem uporabli dele iz nekega drugega nedelujeočega samsunga, ki ima priključke pod drugačnim kotom in za povrh sem moral še spodnjo polovico zadnjega pokrova odrezati, da je šlo ohišje skupaj.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno imajo tile slovaški Samsungi še malo bolj slovaške kondije vgrajene... Mr. Green
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa še istočasno sta crknila. Očitno je bla ista serija Smile
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast, lahko vprašam, zakaj nebi smel menjati kondija? Če mislim istega je to tisti, kateri leži ravno nad malim zelenim tiskanim vezjem?
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Dorijan; Definitivno. Imam namreč dva 931C z identično okvaro Mr. Green
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič presenetljivega sicer. Kvaliteta je zelo odvisna tudi od lokacije proizvodnje.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjal sem elektrolite, zaenkrat deluje OK.

Je pa res, da je bil največji kondenzator 1 kos 100μF, 450V, 105°C zamenjan s kondenzatorjem 100μF, 400V, 85°C

In tudi 2 komada 1000μF 16V, ki naj bi bila 105°C sta samo 85°C. Sem ustrelil kakšno bedarijo s tem (glede na to, da bi jih drugače moral s Farnella naročiti?)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni