|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko smo ze ravno pri orodju: ali izdeluje Unior tudi Torx kljuce (manjse od #10) ? Njihov online katalog jih ne omenja, sam bi pa rad nabavil kaksen soliden komplet kljucev, saj so ti, ki jih imam zdaj, bolj zalostni (delajo sicer se, ampak vprasanje kako dolgo bodo zdrzali pri bolj zategnjenih vijakih).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2005 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam doma torx ki je namenjen za vijake pri nokia gsm-ih. Koliko je pa številka pa ne vem. Vem pa da gre to nekaj po številkah, samo ne vem kaj pomenijo Od unior-ja seveda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda dela UNIOR torxe, ki pašejo tudi v Nokio. To je torx številka 6. Obstaja v LSI seriji (izdelki z črnim ročajem), ki pa se poslavlja z trga (ŽAL!!), morda jih zato ni v online katalogu. Še vedno pa delajo TX6 z TBI ročajem, koda 611722, ter v obliki izvijača za elektroniko, koda 608310.
Zakaj žal?
Ne razumem, zakaj vedno nehajo delati najboljšo robo. Čeprav so konice verjetno enake pri LSI (črna) in BI ter TBI (večkomponentni gumirani ročaji), me zelo moti težavno pucanje ročajev. Pri črni seriji, se ta enostavno spuca z cunjo, pri gumiranih pa je to veliko težje. Morda bi veljalo omeniti še serijo EXTRA (rdeči polprozorni ročaji), ki so jo verjetno delali pred mojim rojstvom. Tisto je iz gladke plastike, močne, ki jo enostavno spucaš. Naj omenim, da firma LUX dela izvijače, njihova najvišja serija profesionalnega orodja ima še vedno rdeče polprozorne ročaje.
Lp
Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:16 am Naslov sporočila: |
|
|
No,. jaz bi rabil set od 9 navzdol, recimo #4 do #9, pa hudica ni nikjer za dobiti (vsaj ne v Merkurji v mestecu, v katerem zivim). Nabavil sem set na eBay-u ... sam se precej solidno razumem na noze in material zanje; zelo dobra analogija za te moje torxe bi bil pakistanski "pot metal" od nozev
No, ko sem ze ravno pri nasem Merkurju: danes (v bistvu vceraj) je tak vesel dan in kar cutim, da moram koga razvedriti: v nasem Merkurju je bolj ucinkovito vprasati mamo [namesto ata], kje se skrivajo vilicasti kljuci in podobne stvari ... pa pravijo, da smo mozaki bolj dovzetni za mehanske/stromarske/racunalniske zadeve Ampak kje za vraga se skrivajo dekline s svojimi mikrokontrolerskimi projekti ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, jaz sem pred kakšnim letom kupil set dokaj kvalitetnih torxev v trgovini Žarnica v Celju. Res pa je, da so iz neke 'x' firme...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem kupil ta torx v Btc-ju, v Merkurju. Ima pa moder ročaj. V kateri razred pa spaka pa ne vem. Profi, hobi...?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tukaj je slika serije, ki odhaja smrk, smrk. Ljudje iz razvoja se bodo gotovo cvrli v peklu he he
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2005 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naprave in orodja, ki jih prodajajo za nizko ceno so vredna točno toliko, kot je njihova cena ali pa še manj.
Pred par dnevi sem pri bauhausu kupil vrtalnik za 12 tisoč sit (model SB401). Minimalna dimezija svedra je 1.5 milimetra. Zato, ker za približno toliko opleta naokoli vrtalna glava med vrtenjem. Če pritegnem vijak za zategovanje vretena, je opletanje manjše, vendar se potem glava ne da dvigniti do vrha. Če nastavim omejevalnik globine na 5 cm, in sveder pride do te globine (brez da bi v resnici vrtal), se vrtalna glava in vreteno premakneta za 2 mm v levo. Pri vrtanju z malo večjo silo (v aluminij) se vrtalna mizica upogne toliko, da so luknje vidno postrani. Zaradi napačnega vpetja motorja pride jermen v rezonanco, tako da niha levo-desno kakšen centimeter in vibrira tako, da se ga sliši po celi hiši. Po čiščenju tovarniške masti z naprave z razredčilom so vsi deli začeli rjaveti še isti dan. Vse ostalo je v redu. Za tisti namen, za katerega sem ga kupil je v redu, za karkoli resnega pe je povsem neuporaben [delno cenzurirano].
Podobno velja za ostalo poceni opremo. Pri vrtalkah crknejo baterije, svedri so mehki in topi, izvijači se zvijejo... [povsem cenzurirano]. Bolje je dati več denarja, pa ni težav.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2005 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je pa ni... imam nekaj podobno slabih izkusenj, medtem ko me je baterijski "vrtalnik" ki ga uporabljam več ali manj za šraufanje (Alphatools) prijetno presenetil. Akumulatorji držijo neverjetno dolgo, navor je zadovoljiv, po dobrem letu še vse deluje kot treba. Pa še 5 let garancije ima.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2005 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
oversc0re je napisal/a: |
Je pa ni... imam nekaj podobno slabih izkusenj, medtem ko me je baterijski "vrtalnik" ki ga uporabljam več ali manj za šraufanje (Alphatools) prijetno presenetil. Akumulatorji držijo neverjetno dolgo, navor je zadovoljiv, po dobrem letu še vse deluje kot treba. Pa še 5 let garancije ima. |
Alphatools vrtalnik, po letu in pol: v dveh napajalnih akumulatorjih skupaj 4 celice v kratkem stiku, 6 celic slabih. Vrtalnik je bil normalno uporabljan.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 355 Aktiv.: 1.50 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2005 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam slabe izkušnje s dotičnimi daljinci; kupil sem 2 po 1000 SIT, pa niso vredni nič. Prav tako baterijska vrtalka za nekih 8 kSIT je krepnila skoraj brez obratovanja, ko sem nabavil BOSCH aku vrtalko sem res dal 3x toliko, dela pa že lep čas brezhibno v vseh mogočih in nemogočih pogojih.
Strinjam se, da kvaliteta stane, vsak pa si mora najti nivo kvalitete, ki zadovoljuje njegove potrebe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni