www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Daljinski uporavljalci Spar
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2005 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo ze ravno pri orodju: ali izdeluje Unior tudi Torx kljuce (manjse od #10) ? Njihov online katalog jih ne omenja, sam bi pa rad nabavil kaksen soliden komplet kljucev, saj so ti, ki jih imam zdaj, bolj zalostni (delajo sicer se, ampak vprasanje kako dolgo bodo zdrzali pri bolj zategnjenih vijakih).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2005 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma torx ki je namenjen za vijake pri nokia gsm-ih. Koliko je pa številka pa ne vem. Vem pa da gre to nekaj po številkah, samo ne vem kaj pomenijo Confused Od unior-ja seveda.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda dela UNIOR torxe, ki pašejo tudi v Nokio. To je torx številka 6. Obstaja v LSI seriji (izdelki z črnim ročajem), ki pa se poslavlja z trga (ŽAL!!), morda jih zato ni v online katalogu. Še vedno pa delajo TX6 z TBI ročajem, koda 611722, ter v obliki izvijača za elektroniko, koda 608310.

Zakaj žal?

Ne razumem, zakaj vedno nehajo delati najboljšo robo. Čeprav so konice verjetno enake pri LSI (črna) in BI ter TBI (večkomponentni gumirani ročaji), me zelo moti težavno pucanje ročajev. Pri črni seriji, se ta enostavno spuca z cunjo, pri gumiranih pa je to veliko težje. Morda bi veljalo omeniti še serijo EXTRA (rdeči polprozorni ročaji), ki so jo verjetno delali pred mojim rojstvom. Tisto je iz gladke plastike, močne, ki jo enostavno spucaš. Naj omenim, da firma LUX dela izvijače, njihova najvišja serija profesionalnega orodja ima še vedno rdeče polprozorne ročaje.

Lp
Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No,. jaz bi rabil set od 9 navzdol, recimo #4 do #9, pa hudica ni nikjer za dobiti (vsaj ne v Merkurji v mestecu, v katerem zivim). Nabavil sem set na eBay-u ... sam se precej solidno razumem na noze in material zanje; zelo dobra analogija za te moje torxe bi bil pakistanski "pot metal" od nozev Evil or Very Mad Brick wall Shame on you

No, ko sem ze ravno pri nasem Merkurju: danes (v bistvu vceraj) je tak vesel dan in kar cutim, da moram koga razvedriti: v nasem Merkurju je bolj ucinkovito vprasati mamo [namesto ata], kje se skrivajo vilicasti kljuci in podobne stvari ... pa pravijo, da smo mozaki bolj dovzetni za mehanske/stromarske/racunalniske zadeve Rolling Eyes Ampak kje za vraga se skrivajo dekline s svojimi mikrokontrolerskimi projekti ? Think
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2005 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, jaz sem pred kakšnim letom kupil set dokaj kvalitetnih torxev v trgovini Žarnica v Celju. Res pa je, da so iz neke 'x' firme...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2005 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem kupil ta torx v Btc-ju, v Merkurju. Ima pa moder ročaj. V kateri razred pa spaka pa ne vem. Profi, hobi...?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2005 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tukaj je slika serije, ki odhaja smrk, smrk. Ljudje iz razvoja se bodo gotovo cvrli v peklu he he

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2005 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprave in orodja, ki jih prodajajo za nizko ceno so vredna točno toliko, kot je njihova cena ali pa še manj.

Pred par dnevi sem pri bauhausu kupil vrtalnik za 12 tisoč sit (model SB401). Minimalna dimezija svedra je 1.5 milimetra. Zato, ker za približno toliko opleta naokoli vrtalna glava med vrtenjem. Če pritegnem vijak za zategovanje vretena, je opletanje manjše, vendar se potem glava ne da dvigniti do vrha. Če nastavim omejevalnik globine na 5 cm, in sveder pride do te globine (brez da bi v resnici vrtal), se vrtalna glava in vreteno premakneta za 2 mm v levo. Pri vrtanju z malo večjo silo (v aluminij) se vrtalna mizica upogne toliko, da so luknje vidno postrani. Zaradi napačnega vpetja motorja pride jermen v rezonanco, tako da niha levo-desno kakšen centimeter in vibrira tako, da se ga sliši po celi hiši. Po čiščenju tovarniške masti z naprave z razredčilom so vsi deli začeli rjaveti še isti dan. Vse ostalo je v redu. Za tisti namen, za katerega sem ga kupil je v redu, za karkoli resnega pe je povsem neuporaben [delno cenzurirano].

Podobno velja za ostalo poceni opremo. Pri vrtalkah crknejo baterije, svedri so mehki in topi, izvijači se zvijejo... [povsem cenzurirano]. Bolje je dati več denarja, pa ni težav.

Jur
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2005 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pa ni... imam nekaj podobno slabih izkusenj, medtem ko me je baterijski "vrtalnik" ki ga uporabljam več ali manj za šraufanje (Alphatools) prijetno presenetil. Akumulatorji držijo neverjetno dolgo, navor je zadovoljiv, po dobrem letu še vse deluje kot treba. Pa še 5 let garancije ima.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
Je pa ni... imam nekaj podobno slabih izkusenj, medtem ko me je baterijski "vrtalnik" ki ga uporabljam več ali manj za šraufanje (Alphatools) prijetno presenetil. Akumulatorji držijo neverjetno dolgo, navor je zadovoljiv, po dobrem letu še vse deluje kot treba. Pa še 5 let garancije ima.

Alphatools vrtalnik, po letu in pol: v dveh napajalnih akumulatorjih skupaj 4 celice v kratkem stiku, 6 celic slabih. Vrtalnik je bil normalno uporabljan.

Jur
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.50
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2005 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam slabe izkušnje s dotičnimi daljinci; kupil sem 2 po 1000 SIT, pa niso vredni nič. Prav tako baterijska vrtalka za nekih 8 kSIT je krepnila skoraj brez obratovanja, ko sem nabavil BOSCH aku vrtalko sem res dal 3x toliko, dela pa že lep čas brezhibno v vseh mogočih in nemogočih pogojih.

Strinjam se, da kvaliteta stane, vsak pa si mora najti nivo kvalitete, ki zadovoljuje njegove potrebe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni