www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Subwoofer
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rj5435
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Sep 2010 9:43
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede izbire zvočnikov.
Jaz naročam vse iz Nemčije in 12" zvočnik
280W RMS-a dobim za 50€
300W RMS-a dobim za 60€
400W RMS-a dobim za 72€
vsi so pa 8Ohm.
Kar se pa tiče ojačevalcev pa so tudi zelo poceni (2x440W RMS-a na 4Ohm za 145€).

Za les sem pa jaz poiskušal z OSB ploščami in sem trenutno kar zadovoljen. Bi me pa zanimajo seveda še drugo mnenje.
Hodim pa kar v Obija, ker je razrez zastonj in tudi samo mere prinesem.

Za boljše ideje pa malo poglej: http://www.speakerplans.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2000W RMS subwoofer z ventilatorjem za 12EUR

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
2000W RMS subwoofer z ventilatorjem za 12EUR

pa to ke " rukne " ?? Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rj5435 je napisal/a:
Glede izbire zvočnikov.
Jaz naročam vse iz Nemčije in 12" zvočnik
280W RMS-a dobim za 50€
300W RMS-a dobim za 60€
400W RMS-a dobim za 72€
vsi so pa 8Ohm.
Kar se pa tiče ojačevalcev pa so tudi zelo poceni (2x440W RMS-a na 4Ohm za 145€).

Za les sem pa jaz poiskušal z OSB ploščami in sem trenutno kar zadovoljen. Bi me pa zanimajo seveda še drugo mnenje.
Hodim pa kar v Obija, ker je razrez zastonj in tudi samo mere prinesem.

Za boljše ideje pa malo poglej: http://www.speakerplans.com

A mi lahko zaupaš ime trgovine, kjer kupuješ zvočnike?
Kako je z carino in davkom iz evropskih držav?

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kako je z carino in davkom iz evropskih držav?

Sem iz Maribora. Moram na Trojanah carino plačat, če nekaj kupim v Ljubljani?
Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rj5435
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Sep 2010 9:43
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trgovina: http://www.thomann.de
Plačaš fiksno poštnino 25€. Se pravi ne glede na količino vedno plačaš poštnino 25€.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Po nevem kateri audiofilski logiki bi naj bile notranje mere praštevila (zaradi nečesa povezanega z zlatim rezom.... Mene pa tudi nič ni stalo pa sem dal kar praštevila (cm))

Malo sem to študiral, pa sem uvidel, da si si verjetno napačno zapomnil. Če je govora o zlatem rezu, je vmes konstanta PHI, ki znaša nekje 1,618. Pravijo, da so celo proporcije v naravi naravnane po tej konstanti, zato se ji pravi tudi "divine proportion".

Torej razmerja notranjih stranic bi morala nositi vrednost PHI, to s praštevili je verjetno kiks.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No lep pozdrav spet Smile

Vceraj sem bil v trgovini PRO Audi0 na Ptuju pa sem tipa malo povprašal. Njemu sem namreč tudi naročil zvočnik (nekje za konec šole sem ga naročil) in ker ga še nisem dobil sem mu imel namen povedat par stvari Whistle No razložil mi je, da ga je zelo težko dobit po neki spodobni ceni in pa zanimalo ga je zakaj ga rabim. Ko sem mu zadevo razložil je seveda takoj prišel na dan z drugo rešitvijo (kot vsak sposoben prodajalec Smile ) in mi priporoćil tale zvočnik:
http://www.adamhall.com/en/EMINENCE_Delta-15LF_-_15_Speaker_500_W_8_Ohms.html

Pa ker ste se že tako lepo razpisali vas kar povprašam kako je vaše mnenje po zvočniku Smile (sam imam trenutno dela čez glavo -.- )
Priporočil mi je tudi nek ojačevalec samo da si oznake nisem zapomnil, bil je okoli 200€ če se še prav spomnim. Sem mu rekel da se bom še enkrat oglasil ko bom imel več časa.

Torej glede materiala. Mišljen je bil 19mm MDF, ki bi imel 2 ojačitvi. Ohišje imam že doma v kosih. Ampak ker tistega zvočnika nebo bo zgleda treba izdelat nekaj novega. Verjetno bom spet uporabil 19 MDF.

Nekoga je še zanimalo kako vrsto glasbe še poslušam. Torej poslušam House (ta dobri in ne blesave komerciale Very Happy ) in pa vse kar spada zraven. Skratka Techno in skoraj vse podsklope Smile

Upam da sem vse napisal.
Zdaj pa šibam spet tako da do prihodnjič LP Smile

EDIT: fixed broken link

Nazadnje urejal/a Majster Tor Sep 07, 2010 1:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni videt slike, navedi proizvajalca in model pa bo veliko lažje, sklepam, da je nekaj iz Intertechnika.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni