www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Šablona za montažo LED diod

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 3:09 pm    Naslov sporočila:  Šablona za montažo LED diod Odgovori s citatom

Iščem šablono za pomoč pri lotanju LED diod.

To bi naj bila plošča (jeklo, aluminij, umetna masa ...) debeline cca. 5 do 8 mm, v katero bi bilo zvrtanih 35 lukenj premera 5 mm. Luknje so v obliki matrike 5 x 7, razmak med središčnicami lukenj bi naj bil (teoretično) 5,715 mm.

Mogoče se kje dobi takšna (ali podobna) šablona, mogoče jo kdo ima ali pa bi jo bil pripravljen izdelati.

Za pomoč hvala in lep pozdrav, Andrej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kos lesa (smreka, vezana plošča) izvrtaj luknje 5mm oz. 5,5mm. Tako sem jaz naredil za "4x4x4 LED cube" edin problem ki sem ga imel je da sem izvrtal 5mm luknje in se mi je vse skupaj skrivilo ko sem vzel ven. Zvrtaj 5,25 pa bo Smile
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če vzameš kakšno plastiko ali aluminij (da ti svedra ne "potegne" kot pri lesu), lahko pri pravi proceduri narediš luknje zelo natančno. Zatočkaš, centrirni sveder, sveder.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če vzameš lesni sveder to je tisti z špico na koncu ga nikamor ne potegne!
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je. Smile Pa še zelo lep rob naredi.
Če ga imaš, hehe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatkov je dovolj. Javi, če prideš iskat ti zvrtam.
To pa bo tudi edini strošek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70804.64

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 06, 2010 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni