www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vklop strežniškega napajalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 05, 2010 7:36 pm    Naslov sporočila:  Vklop strežniškega napajalnika Odgovori s citatom

Pod roke mi je prišel napajalnik IBM 74P4455, ki ima 56A na 12V liniji.
Se mogoce komu sanja katere pine moram povezat, da ga lahko vkljucim?

Našel sem samo navodila za 24pinske in za 6 pinske strežniške napajalnike, ta pa jih ima 16 (4 x 4).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WR3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa mi je le uspelo. Pin 3 se poveže na maso in deluje. Laughing
Napajalnika sta bila kar nekaj časa izpostavljena na milost in nemilost vremena, sedaj pa oba preživela moja ugibanja in preizkuse... Applause
Lepo bi bilo dobit breme, da se oba napajalnika preizkusi tudi pri večjih tokovih
Sem tudi že malo raziskoval, če bi bilo možno napetost nastavljat, ampak bo moralo počakat!

Nazadnje urejal/a WR3 Sre Sep 08, 2010 11:16 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
WR3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poslikav še par slikic, da vidim kako se obnese telefon.

IMAG0079.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.55 MB
 Pogledana:  21 krat

IMAG0079.jpg

IMAG0087.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  500.87 KB
 Pogledana:  16 krat

IMAG0087.jpg

IMAG0093.jpg
 Opis:
In potem meni rečejo, da se tega ne dela, ko sem vezal 2 upora zaporedno!!!
 Velikost datoteke:  1.02 MB
 Pogledana:  20 krat

IMAG0093.jpg

Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vezavo uporov zaporedno obstajajo tudi povsem utemeljeni razlogi.
Si ti pri sebi imel kakšnega?
Nazaj na vrh
WR3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se zavedam, da v določenih primerih bolj ustreza več uporov, vendar štirih pa nisem še videl Very Happy
Sem imel razlog, potreboval sem dvakratno vrednost, pri roki pa nisem imel nič kar bi mi ustrezalo. Tako ali tako pa je bilo samo za začasno domačo uporabo in so se kmalu vrnili v škatlo...
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor mi je znano se upori zaporedno vežejo, da se porazdeli "moč/napetost" na uporih, če preko njih teče npr. velika napetost...

lp
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
Kakor mi je znano se upori zaporedno vežejo, da se porazdeli "moč/napetost" na uporih, če preko njih teče npr. velika napetost...

lp

To je eden od razlogov, drugi pa je (vsaj pri meni) bil kombiniranje standardnih vrednosti uporov za doseganje nestandardnih vrednosti - recimo ko sem potreboval 490 Ohmski upor sem kombiniral 470 in 22 Ohmov (dober približek).

@WR3; kako je pa kaj s stabilnostjo napetosti brez bremena? Ali imaš ves čas kakšno breme gor priklopljeno? Jaz sem imel podoben napajalec, ravno tako iz IBM strežnika, pa mi je brez konkretnega bremena (vsaj 50W) napetost nihala tudi do pol volta...

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno zaradi gretja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WR3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš nihanje zaradi switcherja, potem nimam še odgovora.

Drugače pa preprost multimeter ni kazal nobenega nihanja, ne brez bremena in ne z 100W bremenom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni