|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70829.80
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 9:39 pm Naslov sporočila: Kemično kositranje |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem imel namen preizkusiti tale recept pa žal ni prišlo do izvedbe. Kar se mene tiče, bi bilo vredno poizkusiti.
Tiourea ni kakšna grozovito strupena reč, vseeno pa je pametno uporabljati vsaj rokavice. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.53 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2012 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stara tema, pa vendarle...
Zanima me, kje se pri nas dobita elementaren kositer in nikelj (palice, plošče, itd.) v manjših količinah za potrebe eksperimentiranja. Rezultat povpraševanja so le 25kg "paketki" za nekje 650€, manjših količin pa nikjer. Zanimajo me tudi soli teh dveh elementov (kositrov/nikljev klorid/sulfat) po kakšni normalni ceni (našel sem kositrov klorid - cena 100g raztopine 30€).
Verjetno se kdo od vas doma ukvarja s tem, tako da kakršne koli informacije dobrodošle.
Lp, Toni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni