|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
roksy7 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2005 13:04 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2005 12:37 pm Naslov sporočila: Štedilnik zanussi |
|
|
Pozdravljeni,
pri prebiranju foruma sem se prepričal, da je kar nekaj znanja tukaj nakopičenega in ne dvomim, da mi bo kdo znal pomagati. Problem? Mi je crknil štedilnik, že drugič, ga je strela pošlatala.Ker je prvič popravilo stalo čez 50k sit (zamenjali so elektroniko) in ker imam sedaj dva pokvarjena modula, sem se odločil, da bom poskusil sam popraviti ta modul. Torej, štedilnik je Zanussi (Elektrolux)(ga nimam pri sebi i ne vem točnega modela) s steklokeramično ploščo in ni indukcijski. Ko sem ga začel popravljati ni delalo popoloma nič, sedaj sem zalaufal računalnik, zamenjal ULN 2003, pa mi relejev še vedno ne uspe zbuditi. Mogoče, da so šli izhodi iz računalnika na katerega je vezan ULN, displeji in tipke pa delujejo.
Zanima me, če se je kdo s tem kaj ukvarjal, preden pošljem slike in natančnejši opis modela??
Za pomoč bom najmanj hvaležen
In ker bo vsak čas novo leto, voščim vsem članom foruma še srečno novo leto in obilo uspešnih projektov.
LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2005 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
O nečem podobnem smo debatirali tukaj.
ULN2003 je NPN transistorski niz z 7 vhodi/izhodi. Če se preko njega krmilijo releji poglej kako je z napajanjem čipa. (pin 8-9 ) Preveriš lahko tudi od kot pride signal.
Koda: |
+----------+
A0 |1 +--+ 16| /Y0
A1 |2 15| /Y1
A2 |3 14| /Y2
A3 |4 ULN 13| /Y3
A4 |5 2003 12| /Y4
A5 |6 11| /Y5
A6 |7 10| /Y6
GND |8 9| VDD
+----------+ |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni