www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JTAG kabel
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 1:05 am    Naslov sporočila:  JTAG kabel Odgovori s citatom

Zdravo! Vprašanje postavljam tukaj, ker da iskanje "jtag" največ zadetkov prav v tej rubriki.

Moj problem je Linksysov WRT54G router, ki sem ga ob resetiranju spremenil v opeko. Sad
Zdaj rabim pomoč pri postopku, kako od opeke nazaj do routerja.
Ko sem googlal za rešitev, sem ugotovil, da bo verjetno edina varinata reflash s pomočjo JTAG kabla (tftp ne dela, žal...).
JTAG kabel sem najprej hotel narest po shemi na prvi slikci, potem sem pa v navodilih za aplikacijo (http://www.ranvik.net/prosjekter-privat/jtag_for_wrt54g_og_wrt54gs/how_to_jtag_winxp.txt) videl, da moram imeti za ta tip linksysa (WRT54G V3.1) malo spremenjeno shemo (druga slikca) in da pin 12 na JTAG konektorju ne sme bit povezan z ostalimi (2,4,6,8,10).

Ko poženem program, mi javi napako:

C:\wrt54g>wrt54g -backup:cfe /noreset /nobreak

====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
====================================

Probing bus ... Done

Instruction Length set to 5

CPU Chip ID: 11111111111111111111111111111111 (FFFFFFFF)
*** Unknown or NO CPU Chip ID Detected ***

*** Possible Causes:
1) WRT54G/GS is not Connected.
2) WRT54G/GS is not Powered On.
3) Improper JTAG Cable.
4) Unrecognized CPU Chip ID.

C:\wrt54g>

Potem sem poizkusil še z UrJTAG orodjem v cygwin okolju, kjer dobim vsaj feedback, kaj gre narobe:

$ jtag.exe
UrJTAG 0.8 #1067
Copyright (C) 2002, 2003 ETC s.r.o.
Copyright (C) 2007, 2008 Kolja Waschk and the respective authors

UrJTAG is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
There is absolutely no warranty for UrJTAG.

WARNING: UrJTAG may damage your hardware!
Type "quit" to exit, "help" for help.

jtag> cable DLC5 parallel 0x378
Initializing parallel port at 0x378
jtag> detect
Warning: TDO seems to be stuck at 1
jtag>

Ker se popolnoma nič ne spoznam na elektroniko, prosim, če mi lahko kdo razloži kaj je narobe z TDO. Samo to vem, da gre za Serial Data Out.

Hvala in lep pozdrav.

Gašper

shema_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  15.87 KB
 Pogledana:  10552 krat

shema_1.jpg

shema_0.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  6.9 KB
 Pogledana:  10553 krat

shema_0.png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, jaz bi uporabil kak buffer tam vmes, take direktne verzije LPT -> JTAG meni nikoli niso delovale.

Poglej tukaj:
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Customizing/Hardware/JTAG_Cable
tam pod "Buffered Cable, Wiggler" eno bolj pametno varianto.

LP!
Nazaj na vrh
de_lost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Feb 2008 14:42
Aktiv.: 0.12
Kraj: Nanos ni daleč

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa je lepo delovalo tudi po tej shemi.

Resda sem imel enako težavo kot "bero", ki pa je nastala zgolj zaradi slabega stika konektorja na plati routerja. Tako sem konektor kar prilotal na plato in zadeva je začela delovati.
Nazaj na vrh
bero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.

Preveril sem stike na plati routerja in so u redu.
Potem sem se lotil izdelave Wiggler vatiante JTAG kabla, po shemi kot je predlagal chaos. http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Customizing/Hardware/JTAG_Cable

Še zmeraj ne deluje, napaka, ki mi jo javi UrJTAG je tokrat malo drugačna:

$ jtag.exe
UrJTAG 0.8 #1067
Copyright (C) 2002, 2003 ETC s.r.o.
Copyright (C) 2007, 2008 Kolja Waschk and the respective authors

UrJTAG is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
There is absolutely no warranty for UrJTAG.

WARNING: UrJTAG may damage your hardware!
Type "quit" to exit, "help" for help.

jtag> cable parallel 0x378 WIGGLER
Initializing Macraigor Wiggler JTAG Cable on parallel port at 0x378
jtag> detect
Warning: TDO seems to be stuck at 0
jtag>

Potem sem še enkrat preveril kabel glede na shemo, morda sem kaj narobe povezal in zato imam par vprašanj:
1.) vse ozemljitve na shemi (DB-25, tranzistor, mikroprocesor, JTAG konektor)sem povezal skupaj. Ali je to prav?
2.) na linku piše pod fotografijo od kabla: "The blocking capacitor may be any type, 0.1mF or 10mF, more is better". A so to mili- al mikrofaradi. Prodajalec v trgovini, kamor sem šel po komponente me je podučil (ker se 0 na te elemente ne spoznam), da je 10mF že zelo močan kondenzator in da morda gre za mikrofarade. Poleg tega, vse kar se je dalo dobiti, je bil 0,1mF. Ploščat, rdeč, kot na sliki, brez polaritete. Vendar iz slike se vidi, da je zraven še en kondenzator. A je to morda vzporedna vezava, da se poveča kapacitivnost?
3.) Ker sem uporabil šibek kondenzator, ali je možno, da zato ne dela? Še to, kondenzator je bil 63V, na shemi je priključen na 3,3V. A je s tem kaj narobe?
4.) Napajanje, Vcc, sem najprej vzel iz pina-9 na DB-25 konektorju. Potem sem pomeril napetost in je bila malenkost čez 1V, skratka daleč od 3,3V. Zato sem to povezavo na DB-25 prekinil in vzel napetost kar iz plate od routerja, ki ima na pinih 1 in 2 od sosednjega serijskega porta točno tako napetost.

Ali delam kaj narobe?

Lahko pa je tudi router tako fuč, da mu ni pomoči.

Gašper
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 4:16 pm    Naslov sporočila:  Re: JTAG kabel Odgovori s citatom

bero je napisal/a:
Moj problem je Linksysov WRT54G router, ki sem ga ob resetiranju spremenil v opeko. Sad

Najprej povej katero verzijo routerja imaš, potem pa povej simptome nedelovanja. Teh routerjev sem že veliko flashal in tudi zaflashal pa še nikoli nisem rabil JTAG kabla, da sem jih obudil. Ti routerji imajo bootloader, ki ga ne moreš prepisati in ta bootloader zna prepisat flash preko ethernet porta.

edit: Če se ne ni zbudil samo zaradi resetiranja, je pa verjetno res fuč.
Nazaj na vrh
bero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo MarkoM!

Verzija routerja je v3.1

Ko sem po googlu brskal, so nekateri omenjali tudi, da je pomemben začetek serijske številke, v mojem primeru: CDF9 (baje, da je to u redu).

Čip je od Broadcoma: BCM4712LKFB
Flash od Intla: TE28F320C3BD70

Simptomi:
Vtaknem napajanje, za trenutek (nekaj ms) se prižgejo vse ledice, potem se ugasneta DMZ in WLAN ledica, ledice Ethernet (1-4) ter Internet so prižgane še kaki 2s, nato ugasnejo. Power ledica ves ta čas od vklopa dalje utripa in pri tem tudi ostane, dokler ne izključim napajanja.

LP, Gašper
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če utripa LEDica za power pomeni, da je nekaj narobe z firmware-om. Verjetno tudi ne dobiš od DHCP-ja IP-naslov?
Najprej nastavi na računalniku IP naslov na npr. 192.168.1.100 in gateway na 192.168.1.1. Pa poglej, če lahko router pingaš. Če to gre, potem lahko naložiš novi firmware preko tftp-ja.
Nazaj na vrh
dpavli
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2008 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš tisti LPT driver za XPje? Saj veš, kako je z neposrednim dostopanjem do paralelnega porta v XPjih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2008 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ MarkoM:
Sem poskušal it po tvojih navodilih, še preden sem se z JTAG kablom začel ukvarjat.
Ni delovalo in tudi zdaj ne deluje. Odgovor na ping je "Destination host unreachable.", kar pomeni, da niti poslat ne more paketka, včasih pa dobim "Request timed out", kar pomeni, da ni odgovora nazaj.

Ko poskušam s tftp dobim:
>tftp -i 192.168.1.1 put WRT54G_4.20.8_ETSI_code.bin
Timeout occurred
Connect request failed

@ dpavli:
giveio.sys driver mam naložen. Tudi vidim, da je štartan u device managerju. Bom probal z jtag kablom še na linuxu.

LP, Gašper.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2008 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa ne vem. Mislim, da ti ne bo pomagal niti JTAG.
Čudi me to, da se po resetu več ni pobral.
Nazaj na vrh
bero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2009 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Sem poštimal, po več kot enem mesecu, ko nisem niti pogledal routerja.
Problem je bil trivialen. Mi je kr nerodno povedat amapk problem je bil v printer portu od prenosnika. Ko sem včeraj poskusil na desktop računalniku z navadnim (unbuffered) JTAG kablom, je vse funkcioniralo v prvem poskusu in v pol ure je bil router up and running.

lp, Gašper.
Nazaj na vrh
ultra-d
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odprem nove teme.

Dobil router wrt54gs v4.0, ledica Power utripa, dmz in wlan tema, ethernet1-4 + internet svetijo. Če ga priklopim na komp pokaže kot da ni priklopljen utp kabl - probal vseh pet konektorjev. Confused
Ima kdo kakšno idejo?
Nazaj na vrh
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diši po udaru strele, ni pa nujno.
Najprej Poskusi z 30/30/30 resetom. Postopek dobiš tukaj.

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ultra-d je napisal/a:
Da ne odprem nove teme.

Dobil router wrt54gs v4.0, ledica Power utripa, dmz in wlan tema, ethernet1-4 + internet svetijo. Če ga priklopim na komp pokaže kot da ni priklopljen utp kabl - probal vseh pet konektorjev. Confused
Ima kdo kakšno idejo?

Meni je WL500gP počel enako. S tem da se je še občasno sam od sebe resetiral. Izkazalo se je da je bil fuč napajalec (5V/2A).

ultra-d
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S56RGA je napisal/a:
Diši po udaru strele, ni pa nujno.
Najprej Poskusi z 30/30/30 resetom. Postopek dobiš tukaj.

Rolling Eyes Ni mi poznana zgodovina...
Probal sem z hard resetom, staknil sem tudi pina 15 in 16 vendar nič ne pomaga.
Zanima me JTAG kabel, naredil bi tistega z upori najbolj simpl. Mr. Green
Nič ne piše kok vantni so.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni