www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

90S8535-ATMEGA8535

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
electron0101
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Apr 2010 10:57
Aktiv.: 0.11
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 7:55 pm    Naslov sporočila: icon_note 90S8535-ATMEGA8535 Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Lotil sem se projekta LED displeja za prikaz sporočil s PS2 tastaturo.
V originalnem projektu je uporabljen 90S8535, ker poa ga nisem uspel dobiti sem nabavil ATMEGA8535. Nastavil sem compatibile mode 90S8535-ATMEGA8535 in vpisal program. Naprava zdaj bere tastaturo in izpisuje na LCD, le da bere napačne znake. Mislim da je problem v zamenjavi čipa, zato prosim koga ki ima Codevision, da mi prekompajlira program za atmega. Če ima kdo kako idejo...Malemu dečku namreč prippravljam presenečenje...ki pa je do zdaj presenetilo le mene Sad

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripni source.
electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 8:38 pm    Naslov sporočila:  In tu sta datoteki v C Odgovori s citatom

Pošiljam obe datoteki ki sta v dokumentaciji. Ne vem zakaj sta dve.

led.c
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  led.c
 Velikost datoteke:  14.74 KB
 Downloadano:  12 krat

led__.c
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  led__.c
 Velikost datoteke:  14.74 KB
 Downloadano:  7 krat

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da bo.

led.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  led.rar
 Velikost datoteke:  2.78 KB
 Downloadano:  4 krat

electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni šlo. LCD se inicializira, dobim pa neke znake le ob določenih kombinacijah tipk.
Kje naj dobim 90S8353....bo lažje, verjetno.... Sad Miljonkrat hvala za hitro pomoč....ne bom pozabil...

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm.. če nebi bil tako daleč, bi ti rekel, da pridi, pa bi rešila.....
electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V vsakem primeru imaš pivo že v dobrem...aja..če ti bo...projekt se imenuje LED displej sa atmel mikrokontrolerom, našel sem pa ga na elektronika.ba. Bolj kot to te pa ne bom gnjavil. Še enkrat hvala.
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 18, 2010 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

electron0101, jaz imam enega doma v ohišju PLCC. Če ti bo pomagal, ti ga lahko pošljem po pošti (AT90S8535 8JI 0349)
electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 18, 2010 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zahvaljujem se.... ugotovili smo napako....šlo je za napačno vpisane fuse bite, ki konfigurirajo oscilator. Zadeva zdaj dela, tako da čipa več ne potrebujem...Smile)))
Grem poln gas...zgradit dekoderje in LED matrico. Razz VOLK, ENGLISHMAN...oba sta carja...hvalaaa

electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In že sem nazaj..z novo težavo Very Happy ... Naredil dekoderje....povezal matrico...in težava, ki se pojavlja je naslednja: Na lcd displeju se tekst normalno izpisuje, vse do konca displeja. Ko vpisani tekst s tipko enter preneseš na LED matrico matrica pravilno izpisuje do 23 vertikalne vrstice. 24 vertikalna vrstica pa dobi za eno horizontalno vrstico premaknjeno vrstico, torej pokvarjeno informacijo(vedno enako), ki jo pomika od leve proti desni sinhrono z originalnim(in pravilnim )besedilom. Zdi se mi da gre za problem pri serijskem prenosu podatkov v shift registre.74164, napaka pa je programske narave, ker sem poskusil že z dvema verzijama dekoderjev-shift registrov. Registri so povezani tako da si bi morali podajti informacijo od začetka do konca. Očitno se nekaj zgodi z clockom oz. resetom, ker bi morali registri , če je vse normalno informacijo prenašati od začetka do konca, dokler se tekst ne bi iztekel. Mojstri, hvala za vaš čas...če boste pomagali bom zelo hvaležen. Grem tudi jaz študirat program... še malo pa bo mali pikec imel igračo...za učenje pisanja... Smile

sch.doc
 Opis:
Shema

Download
 Ime datoteke:  sch.doc
 Velikost datoteke:  37.5 KB
 Downloadano:  7 krat

led_source.txt
 Opis:
In program.... :(

Download
 Ime datoteke:  led_source.txt
 Velikost datoteke:  15.79 KB
 Downloadano:  5 krat

electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem mislil video pripopat pa g. admin pravijo da bognedaj Sad (AVI)
electron0101
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem rešen....bom moral programiranje še malo študirat....Hvala vsem ki ste se trudili.... Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni